PalloTV - FC Honka voitti Liigacupin
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluraportti
|
19.03.2022

FC Honka voitti Liigacupin

FC Honka-FC Inter 3-1 (1-1)

FC Honka voitti lauantaina FC Interin Liigacupin finaalissa Espoonlahden urheilupuistossa 3-1. Loistavassa kevätsäässä pelattua ottelua ei voi hyvällä tahdollakaan nimittää miksikään klassikoksi, mutta voittaja saatiin selville. Honka halusi pokaalia enemmän. Liigacupin arvostuksesta voidaan olla montaa mieltä, mutta pytty on aina pytty. Niitä on harvoin tarjolla.

Molemmat joukkueet olivat edenneet Liigacupissa hieman nilkuttaen, kun ne selvisivät jatkoon parhaina kolmosina. Myös finaalipaikat ratkesivat kalkkiviivoilla. Honka kohtasi välierissä SJK:n vieraissa. Inter isännöi FC Hakaa kotona. Molemmissa välierissä riitti jännitystä loppuun saakka, kun loppuottelupaikat ratkaistiin maalittomien varsinaisten peliaikojen jälkeen pilkuilla.

Lauantain finaalista oli ennakkoon lupa odottaa tasaista vääntöä, kun molemmat joukkueet lähestyvät peliä saman suuntaisilla teeseillä. Pallokontrolli ja aktiivinen prässipeli kuuluvat molempien joukkueiden työkalupakkiin, joten kysymys kuului, kumpi pääsee kuskin paikalle.

Sekavien alkuminuuttien jälkeen turkulaiset pääsivät viemään ottelua. Interin pallollinen tekeminen oli pykälän selkeämpää ja sen prässipeli riitti sekoittamaan Hongan pelinrakentelun. Ottelua oli pelattu kahdeksan minuuttia, kun hyökkääjä Benjamin Källman pääsi suoran hyökkäyksen päätteeksi sijoittamaan pallon tyhjään maaliin Aleksi Paanasen ja Petteri Forssellin hyvästä esityöstä. Huonoa puolustuspelaamista, jonka Inter käytti häikäilemättömästi hyväkseen.

Johto-osuman jälkeen Inter sai yhä vahvemman otteen pallosta ja pelistä. Inter otti Hongan pelinrakentelun kiinni ylhäältä ja onnistui pitämään paineen Hongan kenttäpuoliskolla. Hongalla oli vaikeuksia päästä pois omalta alueelta kontrolloidusti pelaamalla, saati saada käyntiin sille ominaista pallollista vaihetta.

Inter sai pelin pitkälti siihen mihin halusi. Pelin painopiste oli Honka-päädyssä, eikä espoolaisten vähistä hyökkäyksistä ollut juuri vaivaa. Samaan hengenvetoon täytyy tosin todeta, ettei Interinkään hyökkäyspelaamisessa ollut juuri hurraamista saati vaaraa. Pallonhallintajaksot päätyivät liian usein helppoihin pallon menetyksiin.  

Kuinka ollakaan Honka pääsi kuitenkin tasoihin. Ottelun 34. minuutilla espoolaiset saivat vietyä yhden harvoista hyökkäyksistään keskitykseksi asti. Purkupallo päätyi puolustaja Henri Aallolle, joka tälläsi varsinaisen pommin Interin maaliin rangaistusalueen rajalta. Komea laukaus.

Tasoitusmaali toi Hongalle lisää virtaa ja pelitilanteet tasoittuivat. Puoliajan loppua kohti myös espoolaiset saivat käyntiin jonkinlaisen hyökkäyspelin, jonka seurauksena nähtiin jopa pari maalia kohti suuntautunutta laukausta. Puoliajalle mentiin tasalukemissa 1-1.

Finaalin toinen puolikas jatkui siitä, mihin ensimmäinen jäi. Molemmat pyrkivät edelleen ottamaan vastapuolen pelinrakentelun kiinni ylhäältä, joten organisoitu pallollinen pelaaminen tai hyökkäyspeli ylipäätään oli haastavaa. Harvat puolittaiset tilanteet syntyivätkin vastapuolen kenttäpuoliskolla saaduista riistoista.

Ottelun 59. minuutilla Hongan saksalainen keskikenttäpelaaja Florian Krebs päätti kokeilla 30-metristä ja pallo leijaili turkulaisten maaliin ylänurkkaan. Hieno laukaus ja komea maali.

Nyt Interin oli pakko tehdä ainakin yksi maali pitääkseen mahdollisuutensa elossa. Turkulaiset saivatkin painettua pelin Honka-päätyyn, mutta espoolaiset pitivät puolustusmuotonsa kasassa, eikä vaara-alueille ollut asiaa.

Sitten kesken Interin painostuksen Hongan toppari Ville Koski roiskaisi ison pallon Interin linjan taakse ja kk-pelaaja Lucas Kaufmann pääsi karkuun, sai jalkansa vapaaksi ja sijoitti pelivälineen hallitusti maalivahti Matias Riikosen maalin alanurkkaan. Se oli varsinainen kylmäsuihku Interin taka-ajolle.

Inter ajoi takaa ja painoi päälle, mutta vaaraksi asti turkulaisten tekeminen ei jalostunut. Vaarallisimmat läheltä-piti-tilanteet nähtiin päinvastoin Inter-päädyssä, kun turkulaisten oli pakko nostaa riskitasoaan. Kovasta yrittämisestä huolimatta Inter jäi ilman lisäosumia ja pytty matkasi Espooseen.

FC Honka-FC Inter 3-1 (1-1)

9ʹ 0-1 Benjamin Källman
34ʹ 1-1 Henri Aalto
59ʹ 2-1 Florian Krebs
71ʹ 3-1 Lucas Kaufmann

Toimittaja: Junnu Leskelä

Artikkeliin liittyviä aiheita: