PalloTV - IFK Mariehamn voitti varamiehisen AC Oulun

Ruutu on kotimaisen jalkapallon koti

Katso kaikki matsit! Ruutu+ alk. 6,95€/kk - kokeile maksutta!

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluraportti
|
24.04.2022

IFK Mariehamn voitti varamiehisen AC Oulun

IFK Mariehamn - AC Oulu 2-1 (1-1)

IFK Mariehamnin tämän kauden voittotili aukesi AC Oulun kustannuksella. Vieraat poistuivat Saarelta 1-2 (1-1) tappio niskassaan. IFK Mariehamn nousi pistepotillaan ylemmän loppusarjan viivan paremmalle puolelle. Se on yhdellä voitolla ja kolmella tasapelillä Veikkausliigan toinen häviötön joukkue KuPS:n ohella. AC Oulu jatkaa toiseksi viimeisenä kahden tasapelipisteen voimalla. Oululaiset ovat HIFK:n kanssa ainoat, joiden voittosarake huutaa vielä nollaa.

AC Oulun lähtökohdat otteluun eivät olleet helpot. Influenssa on kiertänyt oululaisten pukukopissa ja moni avauskokoonpanon pelaaja joutui jäämään sivuun. AC Oulu sai ottelupöytäkirjaan täyden arsenaalin vaihtomiehiä, mutta heidän joukossaan oli kaksi reservijoukkueen pelaajaa ja tuore HJK-laina Samuel Anini jr. Aninin ei ollut tarkoitus edes olla mukana tässä ottelussa, mutta niin vain vaihtopenkki kutsui ja minuuttejakin irtosi puolen tunnin verran.

Lähtökohtiin nähden AC Oulu pelasi ihan mukiin menevän ottelun. Asian voi kääntää toisinkin päin. IFK Mariehamn ei tarjonnut kovin kummoista vastusta, mutta tänään se riitti kolmeen pisteeseen. Kotijoukkue pelasi heikoimman ottelunsa tähän asti. Ylipäätään koko peli oli yksi heikkotasoisimmista tämän kauden Veikkausliigan alkutaipaleella - ellei jopa heikoin.

AC Oulun reservipitoinen miehistö, jossa osa pelaajista oli vielä oudoilla pelipaikoilla, oli aluksi pihalla kuin lumiukko. IFK Mariehamn vei vastustajaansa kuoriämpärin lailla. Puntit tasoittuivat nopeasti, mutta lukuisat harhasyötöt ja huonot valinnat ratkaisun hetkellä olivat AC Oulun kompastuskiviä. Oululaisten etsikkoaika oli ensimmäisellä puoliajalla. Toisella puoliajalla AC Oulu väläytteli vain ajoittain, vaikka sen kaksi parasta maalintekopaikkaa olikin tauon jälkeisellä kolmivarttisella.

Ottelun lopputuloksen takaa voidaan nostaa kolme tekijää, joista yhtä voi katsoa kahdesta näkökulmasta. Tehottomuudesta alkukauden otteluissa moitittu IFK Mariehamn oli nyt murhaavan tehokas. Maaliensa lisäksi se ei saanut montaa kunnollista tekopaikkaa - monet viritelmät laukesivat paitsioihin, joita koskevan tilaston kotijoukkue vei 6 - 1. Loput olivat enimmäkseen ylivetoja eikä kohti menneillä vedoilla AC Oulun maalivahtia Calum Wardia yllätetty.

AC Oulun näkökulmasta tämä IFK Mariehamnin tehokkuus voidaan pukea äärimmäisen surkeaan erikoistilannepuolustamiseen. Saarelaisten molemmat maalit syntyivät kulmapotkuista. Avausmaalin kohdalla Mohammed Abubakari oli niin vapaana, ettei edes puolustuksen vakiomiesten poissaolo kelpaa takaiskun selitykseksi.

Mikko Sumusalon tekemässä toisessa maalissa Wardin edessä oli melkoinen lihamuuri. Niin omia kuin vieraitakin miehiä oli näköesteenä sen verran paljon, ettei vetoa olisi torjunut kuin tuurilla. Jonkun tehtävänä olisi kuitenkin ollut ottaa Sumusalo kiinni tai blokata laukaus. Hän pääsi aivan vapaasti tälläämään hienon maalin kahden keltapaidan välistä.

Kotijoukkueen tehokkuuden sekä AC Oulun heikon erikoistilannepuolustamisen lisäksi lopputuloksen takaa löytyvät nimet Sumusalo ja Elmo Henriksson. Sumusalon rooli on käsitelty. Hän oli mukana molemmissa maaleissa tekemällä yhden ja syöttämällä toisen. IFK Mariehamnin maalilleen lainaama Henriksson - lähes parimetrinen ulottuva vahti - teki ottelun loppupuolella pari todellista gamesaveriä Michael Lopezin ja Onni Suutarin yritysten edessä.

Ilman kahta Henrikssonin torjuntaa pistejako - IFK Mariehamnille jo neljäs - olisi saattanut olla hyvinkin todellisuutta.

Kummankin seuran kausi jatkuu jo ensi viikon perjantaina. IFK Mariehamn matkustaa Turkuun FC Interin vieraaksi. Vaikka saarelaiset ovat ilman tappioita kuuden parhaan joukossa, sen kannattaa pitää katse tiukasti vielä taakse päin. Kuten sanottua IFK Mariehamnin esitys ei ollut kovin kummoinen. Jos samanlaista on luvassa jatkossa, kovemmat joukkueet pyyhkivät lattiaa IFK:lla.

AC Oulun haave ylemmästä loppusarjasta on muuttumassa pelaamiseksi sarjapaikasta. Kauden alku on ollut epäonnea ja kalliiksi käyneitä virheitä täynnä eikä seuran nimekäs keskikenttä ole päässyt vielä kertaakaan pelaamaan kunnolla yhdessä. Nyt sairastumiset ovat tehneet lisäloven miehistöön. Jos toipilaita ei ole tulossa pian takaisin, perjantain vastustaja FC Haka hakee Raatin stadionilta pisteet.

AC Oulu etsikkoaika alkaa muutenkin nyt, sillä joukkue pelaa neljä seuraavaa ottelua kotikentällä. Yksi vastustajista on HIFK, joka on suorastaan pakko voittaa tässä tilanteessa. Vaikeassa tilanteessa myös paineet Hakan kaatamiseksi kasvavat, koska FC Honka ja KuPS ovat eri kaliiberin vastustajia kuin koskilaiset ja Röda.

IFK Mariehamn - AC Oulu 2-1 (1-1)
13. 1-0 Mohammed Abubakari
45.+2 1-1 Armend Kabashi
61. 2-1 Mikko Sumusalo
yleisöä: 722

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita:

Muita uutisia