PalloTV - Pappa jaksaa vielä heilua - Rafinha 40 vuotta!
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Extra
|
29.06.2022

Pappa jaksaa vielä heilua – Rafinha 40 vuotta!

AC Oulu täyttää 20 vuotta. Ensimmäiset keskustelut seuran perustamiseksi OLS:n, OPS:n, OTP:n ja Tervarien välillä käytiin loppukesällä 2002. Neljän seuran yhteenliittymä perustettiin myöhemmin samana vuonna ja toiminta alkoi Ykkösessä seuraavalla kaudella. AC Oulu juhlii kahta vuosikymmentään lauantaina, kun se kohtaa VPS:n juhlaottelussa.

Juhlan kunniaksi AC Oulu esiintyy PalloTV:n valokeilassa tällä viikolla. Aloitamme tavoista poiketen suoraan pelaajalla, sillä yksi seuran ikoneista - suomalaistunut brassitoppari Rafinha - täyttää 40 vuotta tänään.

Rafinha eli Rafael Scapini de Almeida tuli AC Ouluun kaudeksi 2005. Hän edusti seuraa kolmen vuoden ajan, minkä jälkeen osoite siirtyi kohti etelää. Rafinha pelasi Tampere Unitedissa kaksi kautta ja HJK:ssa puolitoista kautta ennen siirtymistään Belgiaan. KAA Gentissä vietettyjen vuosien jälkeen Rafinha palasi Klubiin ja edustaa nyt kolmatta - yhteensä kuudetta - kauttaan AC Oulua.

Tähän päivään mennessä Rafinha on pelannut 244 liigaottelua, joissa on syntynyt 17 maalia. Pelkästään Veikkausliigassa Rafinha on viettänyt yli 20 000 minuuttia kalkkiviivojen sisäpuolella. Belgian liigassa hän pelasi satakunta ottelua. Meriitteihin mahtuvat neljä Suomen ja yksi Belgian mestaruus sekä kaksi Suomen Cupin voittoa ja otteluita Mestareiden Liigassa. Jotkin tilastot laskevat Rafinhalle myös vuoden 2011 kullan, vaikka mitalien jaon aikaan hän oli ollut Belgiassa jo hyvän tovin.

Mikä on Rafinhan salaisuus? Mikä pitää miehen kentillä vielä nelikymppisenä, jolloin suurimmalla osalla jalkapalloilijoista peliura on kokonaan paketissa tai keskittyy korkeintaan ikämiesturnauksiin? Mitä ikä on tuonut tullessaan? Onko valmistautuminen, pelaaminen ja palautuminen muuttunut? Miten nuoriso kohtelee miestä pukukopissa?

Kaikki tämä selviää Rafinhan synttärispesiaalista, joka on niin kuuma, että kamerakin meinasi sulaa kesken kaiken. Hyvää syntymäpäivää - Feliz aniversário!

Toimittaja: Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: