PalloTV - HJK voitti Metroderbyn ja runkosarjan – Honka putosi mestaruustaistelusta
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluraportti
|
11.09.2022

HJK voitti Metroderbyn ja runkosarjan – Honka putosi mestaruustaistelusta

RAPORTTI: FC Honka-HJK 1-2 (0-1)

Yleisö: 4015

HJK voitti sunnuntaina veikkausliigan runkosarjan viimeisen kierroksen kärkiottelussa FC Hongan täpötäydessä Tapiolan Urheilupuistossa. Voitto takasi Klubille runkosarjan voiton. Hongalle tappio oli kova isku. Se tarkoitti käytännössä sitä, että espoolaiset voivat unohtaa kultataistelun ja keskittyä voittamaan eurocup-paikka itselleen ensi kaudeksi.

Kaikki oli sunnuntaina katettu huipputapahtumalle Tapiolassa. Lähtöasetelmat runkosarjan viimeisen kierroksen kärkiottelulle eivät olisi voineet olla paljon jännemmät. Hongan oli pakko voittaa HJK, muuten ero sarjakärkeen kasvaisi jo kahdeksaan pisteeseen.   

Sunnuntain Metroderby käynnistyi tunnustelevissa merkeissä. HJK pyrki ottamaan kotijoukkueen pelinrakentelun kiinni ylhäältä ja se kannatti. Ottelua oli pelattu vasta kolme minuuttia, kun Hongan alakerta haparoi pallon kanssa omalla puolustuskolmanneksella, ja pallo päätyi kk-pelaaja Santeri Väänäselle, joka tempaisi pelivälineen Maksim Rudakovin maalin alanurkkaan kuudestatoista metristä.

Avausosuman jälkeen peli aaltoili. Molemmilla oli pallolliset vaiheensa, mutta vaaraksi asti tilanteet eivät vielä kummallakaan jalostuneet. Myös Hongan työkalupakkiin kuului keskikorkea blokki, mikä vaikeutti Klubin pelinrakentelua ja johti siihen, että vierasjoukkueelle oli vaikeuksia ylittää keskialue pelaamalla, saati saada pelin painopiste Honka-päätyyn.  

Honka puolestaan onnistui painamaan pelin Klubi-päätyyn. Puoliajan loppua kohti paine HJK:n maalilla kasvoi, ja Hongan puolittaiset tilanteet seurasivat toisiaan, mutta ilman tulosta. Klubin hyökkääminen jäi harvojen nopeiden vastaiskujen varaan. Puoliajalle mentiin HJK:n johdossa.

Ensimmäinen puoliaika eteni Hongan hienoisessa hallinnassa. Espoolaiset pääsivät pallon päälle, ja kaikkein innokkaimmat Hongan kannattajat saattavat olla jopa sitä mieltä, että heidän joukkueensa loi riittävästi paikkoja yhteen maaliin.  

HJK:lla oli yllättäviä vaikeuksia saada peliään rullaamaan. Sillä ei ollut suurta hätää puolustussuuntaan, mutta sen pallollinen pelaaminen ja hyökkääminen jäivät sille epätyypillisesti vaiheeseen. Sille saattaa tosin löytyä selitys aikaisesta maalista, joka rauhoitti Klubin pahimman ryntäilyn.

Ottelun toinen puolikas alkoi tasaisissa merkeissä. Klubin pukukopissa oli selvästi puhuttu pallokontrollin merkityksestä. Nyt stadilaiset pysyivät pallossa huomattavasti paremmin ja pitempiä aikoja kuin ottelun ensimmäisellä puolikkaalla.

Honka jatkoi siitä, mihin se ensimmäisellä puoliajalla jäi. Se onnistui edelleen tuomaan pelin Klubi-päätyyn pelaamalla, ja puoliajan edetessä ote siirtyi jälleen yhä selvemmin kotijoukkueelle. Maalipaikkojen luominen oli sitten ihan eri juttu. HJK puolusti kurinalaisesti ja jämäkästi. Se piti huolen siitä, ettei naapuri päässyt nopeisiin hyökkäyksiin, eikä sillä ollut mitään asiaa vaara-alueille.

Hongan oli kuitenkin pakko vääntää jostakin vähintään yksi maali, muuten mestaruushaaveet voi haudata jo ennen kuin Mestaruussarja on ehtinyt edes alkaa. Yrityksen puutteesta se ei jäänyt kiinni, mutta maalinteko ei ole helppoa, jos vastustaja ehtii joka kerta ryhmittämään 8-9 ukkoa pallon alle.

Lopulta Honka onnistui. Ottelua oli pelattu 84 minuuttia, kun se pääsi puolinopeaan hyökkäykseen ja Lucas Kaufmann pääsi keskittämään Jerry Voutilaiselle, joka sijoitti pallon maaliin lähietäisyydeltä. Todella iso maali Hongan kauden jatkoa ajatellen.

Espoolaiskannattajien ilo jäi kuitenkin lyhyeksi. Yliajalla HJK:n hyökkääjä Anthony Olusanya pääsi vielä laukomaan joukkueelleen voittomaalin kuudentoista rajalta.

Siitä voidaan keskustella, oliko HJK:n voitto oikeudenmukainen ottelutapahtumiin nähden. Tulostaulu ei kuitenkaan valehtele. Klubi oli maalin verran parempi. Sen voiton arvoa nostaa sekin, että ottelu oli sen kolmas peli viikon sisällä. Sen pelaajarosterin laajuus ja laatu alkavan näkyä nyt, kun kauden ratkaisuhetket lähestyvät.

Honka pelasi ihan hyvän ja tasapainoisen ottelun. Pistekin olisi ollut tarjolla, ja se olisi pitänyt pystyä ottamaan. Nyt yliajalla päästetty maali sekoitti koko loppukauden.

FC Honka-HJK 1-2 (0-1)

3' 0-1 Santeri Väänänen
84' 1-1 Jerry Voutilainen
90+1' 1-2 Anthony Olusanya

Toimittaja: Junnu Leskelä

Artikkeliin liittyviä aiheita: