PalloTV - ”Petyin siihen, miten asiat hoidettiin IFK:ssa”, Mixu Paatelainen, HIFK
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Extra
|
19.09.2022

”Petyin siihen, miten asiat hoidettiin IFK:ssa”, Mixu Paatelainen, HIFK

Tällä viikolla PalloTV:n Valokeilassa-osiossa otetaan pulssi Helsingin IFK:sta. Ensimmäisessä osassa kuulemme päävalmentaja Mixu Paatelaisen mietteitä kauden kulusta. Viikon aikana Valokeilassa julkaistaan myös Sakari Mattilan ja IFK-ikoni Jukka Halmeen näkemyksiä kauden kulusta ja Rödan tulevaisuudesta.

HIFK Fotbollin kausi on ollut organisatorinen painajainen. Ei mikään ihme, että päätuote edustusjoukkue on kipuillut, eikä kentällä ole kulkenut. Olisi melkein helpompaa luetella, mitä virheitä seurajohdossa ei ole tehty kauden aikana. Valmennus, seurajohto ja omistus vaihtuivat kesken kauden, ja samassa rytäkässä lähti urheilutoimenjohtaja, ja siinä on vasta ne asiat, jotka ovat tulleet julkisuuteen. Sekoilu on myötävaikuttanut siihen, että joukkue on jämähtänyt sarjataulukon viimeiseksi ja se on putoamassa Veikkausliigasta.

PalloTV tapasi päävalmentaja Mixu Paatelaisen eilisen AC Oulu-ottelun jälkeen ja kysyi, millä mielin hän on seurannut IFK:n sekoilua? Miten hän on jaksanut? Vieläkö Mixu nähdään Rödan peräsimessä ensi kaudella, jos joukkue pelaa Ykköstä? Olisiko vauhdin hakeminen Ykkösestä niin kamala asian tässä tilanteessa? Mikä tämän kauden Rödan tarinassa on SE opetus? Mitä ei pidä tehdä, jos haluaa pysyä Veikkausliigassa? Millä mielin Mixu katsoo loppukauteen?

HIFK:n seuraorganisaation sekoilu ei ole voinut olla vaikuttamatta joukkueeseen, ja sen edellytyksiin onnistua. Vilkaisu Rödan tilastoihin paljastaa koko karmeuden. Joukkue on sarjataulukon viimeisenä, ja tulee kaikella todennäköisyydellä pysymään siellä. 23 sarjakierroksen aikana joukkue on onnistunut keräämään yhdeksän pistettä, 1-6-16, maalisuhteella 16-52. Kuvaava on, että kauden ensimmäinen kotivoitto on edelleen ottamatta.

Toimittaja: Junnu Leskelä

Artikkeliin liittyviä aiheita: