Hyvää ja Rauhallista Joulua – Vietä pyhiä jalkapalloaiheisen tietovisan parissa! – PalloTV
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Ykköscup

Liigacup

Suomen Cup

Ykköscup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
23.12.2022

Hyvää ja Rauhallista Joulua – Vietä pyhiä jalkapalloaiheisen tietovisan parissa!

PalloTV toivottaa kaikille seuraajilleen hyvää ja rauhallista joulun aikaa. Huilaamme muutaman päivän ja palaamme eetteriin taas pyhien jälkeen.

Joulun vieton iloksi olemme laatineet 15 kysymyksen ja kahden visaisen jokerikysymyksen paketin, jolla jalkapallon ystävät voivat viettää aikaa joko yksin tai pienellä porukalla. Todelliset tietäjät vetävät visan läpi ilman apuja, mutta helpompaa visaa haluaville on tarjolla myös kolme vaihtoehtoa jokaisen kysymyksen kohdalla paitsi ensimmäisessä jokerissa. Siinä ei ole vastausvaihtoehtoja, mutta pari vinkkiä on luvassa avuksi.

Jos osallistut kysymysten esittäjänä myös itsekin tietovisaan eikä käytössä ole vaihtoehtoapuja, skrollaa sivua hyvin varoen alas päin!

Loppuun bonuksen bonus! Jos et vielä seuraa meitä Instagramissa, tee niin ja lisää joulutoivotuksemme kommenttikenttään oma futisaiheinen joulutervehdys. Voit vaihtoehtoisesti ottaa kuvan omasta futisjoulustasi vaikka tämän tietovisan parissa omalle Insta-tilillesi ja tägätä PalloTV:n mukaan. Kaikkien kommentoijien ja/tai kuvan lisääjien kesken arvotaan PalloTV -paketti, joka sisältää mm. Selectin aidon Veikkausliiga-pelipallon.

Kaikki, jotka ovat osallistuneet 26.12. mennessä, osallistuvat arvontaan!

Oikeat vastaukset ovat kysymysten jälkeen.

1. Kuka on ainoa pelaaja, joka on joko voittanut tai jakanut maalipörssin ykköstilan useammin kuin kerran miesten EM-kisojen historian aikana?
a) Cristiano Ronaldo
b) Michel Platini
c) David Villa

2. Minä vuonna naisten maailmanmestaruuskilpailut pelattiin ensimmäisen kerran?
a) 1987
b) 1991
c) 1995

3. Manchester Unitedin maalivahti Alex Stepney loukkaantui varsin oudolla tavalla Englannin 1. divisioonan ottelussa Birminghamia vastaan syksyllä 1975. Mitä tapahtui?
a) erotuomari näytti kulmapotkua ja huitaisi samalla Stepneytä päähän
b) Stepney antoi maalipotkua, liukastui ja mursi häntäluunsa
c) Stepney huusi puolustajille niin lujaa, että hänen leukansa meni sijoiltaan

4. Egyptin piti osallistua ensimmäisiin MM-kisoihin Uruguayssä vuonna 1930. Joukkue jäi kisoista kuitenkin pois. Miksi?
a) liitolla ei ollut tarpeeksi rahaa maksaa laivalippuja
b) joukkue myöhästyi laivasta
c) joukkueen matkakassa ryöstettiin

5. Millä lempinimellä helsinkiläinen Kiffen tunnetaan?
a) Mustat Kuhnurit
b) Vihreät Jääkärit
c) Mustat Hurmurit

6. Ensimmäinen sarjamuotoinen jalkapallon Suomen mestaruus ratkottiin vuonna 1930. Mikä seura voitti mestaruuden?
a) HJK
b) HIFK
c) HPS

7. Mikä on eteläisin seura, joka on pelannut kaudella 1992-93 alkaneessa Englannin Valioliigassa?
a) AFC Bournemouth
b) Portsmouth FC
c) Southampton FC

8. Sir Alex Ferguson valmensi Manchester Unitedia yli 26 vuoden ajan. Minkä joukkueen peräsimessä hän oli ennen siirtymistään Manchesteriin?
a) Skotlannin maajoukkueen
b) Marokon maajoukkueen
c) Aberdeen FC:n

9. Kenen kiukunpuuskan kohteeksi saksalaispelaaja Jochen Kientz joutui Mestareiden Liigan ottelussa vuonna 2001?
a) Nicolas Anelkan
b) Eric Cantonan
c) Zinedine Zidanen

10. Tampereen Peli-Pojat-70 syntyi, kun Lamminpään Korven ja Lielahden Kipinän sekä kolmannen seuran jalkapallojaostot yhdistyivät. Mikä oli tuo kolmas fuusion osapuoli?
a) Tampellan Palloilijat
b) Pispalan Tarmo
c) Tampereen-Viipurin Ilves-Kissat

11. Alexei Eremenko sr siirtyi Moskovan Dynamosta Suomen kentille vuonna 1990. Missä silloisen II-divisioonan seurassa hän aloitti pelaamisen, koska FF Jaron ulkomaalaiskiintiössä ei ollut tilaa?
a) Nykarleby IK:ssa
b) IF Kraftissa
c) Oulun Luistinseurassa

12. Helmarien ensimmäinen A-maaottelu pelattiin vuonna 1973 eikä varmastikaan ole suuri yllätys, että vastassa oli Ruotsi. Millä paikkakunnalla ottelu pelattiin?
a) Maarianhaminassa
b) Kirkkonummella
c) Helsingissä

13. Mitä legendaarinen, vuonna 2011 kuollut brasilialaispelaaja Socrates teki työkseen pelaajauransa jälkeen?
a) urheilutoimittaja
b) yökerhon pitäjä
c) lääkäri

14. Mikä yhdistää Kokkolan Keskuskenttää, Turun Urheilupuiston Yläkenttää ja Valkeakosken Tehtaan kenttää?
a) valmistuneet samana vuonna
b) katsomo on palanut
c) toimineet yhden kerran Suomen Cupin loppuottelun pelipaikkana

15. Mitkä maat olivat vastakkain nk. Gijonin häpeässä?
a) Argentiina ja Brasilia
b) Itävalta ja Länsi-Saksa
c) Espanja ja Portugali

16. Kultainen bonus: Mikä seura voitti Saksan mestaruuden vuonna 1941? Vinkki: Kyseessä on ihan tunnettu, tänäkin päivänä huipulla pelaava seura. Vastausta pohtiessasi älä unohda, mitä vuotta kysytään.

17. Timanttinen bonus todellisille futistietäjille: Ketkä tekivät tulevan kauden Veikkausliigaseurojen ensimmäiset LIIGAmaalit? Suluissa kausi, jolloin seura pelasi ensimmäistä kertaa LIIGAtasolla.
1. AC Oulu (2007)
a) Ilja Fomitsev
b) Toni Banduliev
c) Mamadou Konate
2. FC Haka (1990)
a) Kari Korkea-aho
b) Kaarlo Kankkunen
c) Juha Lahtinen
3. FC Honka (2006)
a) Janne Saarinen
b) Roni Porokara
c) Joel Perovuo
4. FC Inter (1996)
a) Steven Polack
b) Erkka Petäjä
c) Kimmo Karvinen
5. FC Lahti (1999)
a) Luciano Martins
b) Rodrigo Martins Vaz
c) Petri Pasanen
6. HJK (1990)
a) Pasi Tauriainen
b) Pasi Rautiainen
c) Jari Rantanen
7. IFK Mariehamn (2005)
a) Peter Holm
b) Kristoffer Weckström
c) Erik Sandvärn
8. Ilves (1990)
a) Seppo Nikkilä
b) Miika Juntunen
c) Marek Czakon
9. KTP (1999 / Kotkan TP)
a) Argo Arbeiter
b) Mika Pulkkinen
c) Toomas Kallaste
10. KuPS (1990)
a) Kari Tissari
b) Timo Vesterinen
c) Yrjö Happonen
11. SJK (2014)
a) Justin Moose
b) Richard Dorman
c) Pavle Milosavljevic
12. VPS (1995)
a) oma maali
b) Jari Jäväjä
c) Leo Tuisku

1. A
2. B
3. C
4. B
5. C
6. B
7. A
8. A
9. C
10. B
11. C
12. A
13. C
14. B
15. B

Kultainen jokerikysymys
16. Rapid Wien (Anschlussin myötä Itävalta kuului Saksaan 1938-45. Sen vuoksi moni itävaltalainen palloilujoukkue pelasi Saksan sarjoissa ja yksilöurheilija edusti Saksaa)

Timanttinen jokerikysymys
17.1. B
17.2. C
17.3. A
17.4. C
17.5. B
17.6. B
17.7. C
17.8. A
17.9. B
17.10. A
17.11. C
17.12. B