PalloTV - Tuomas Talvitie – neuvoja agentti-sopimuksen tekoon
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Extra
|
15.09.2021

Tuomas Talvitie – neuvoja agentti-sopimuksen tekoon

Tuomas Talvitie on maan johtavia pelaaja-agentteja. Hänellä on 20 vuoden kokemus pelaajien auttamisesta ulkomaille. Hänen asiakaskunnastaan löytyy esimerkiksi iso joukko ulkomailla pelaavia huuhkajapelaajia. Viimeksi hän oli kätilöimässä HJK-kapteeni Daniel O`Shaughnessyn tulevaa siirtoa Saksan 2. Bundesliigaan.

PalloTV tapasi Talvitien ja tapaamisesta syntyi kaksiosainen haastattelu, jonka toisessa osassa Talvitie ottaa kantaa pelaaja-agenttimarkkinassa tapahtuneeseen mullistukseen. Lisäksi hän kertoo mitä nuoren pelaajan ja hänen taustajoukkojensa tulisi ottaa huomioon pelaaja-agenttisopimusta tehdessä.

Nuoret huippupelaajat haluavat ulkomaille, isoihin valoihin ja suuren yleisön eteen tienaamaan rahaa. Pelaaja-agentit ovat keskeinen osa sitä prosessia. Solmimalla pelaaja agenttisopimuksen pelaaja tai hänen taustajoukkonsa valtuuttavat asianomaisen henkilön käymään sopimusneuvotteluja puolestaan. Sopimus perustuu oletukseen, että agentin ammattitaito ja kontaktiverkosto yhdistettynä pelaajan taitoihin auttaisivat löytämään pelaajalle kykyjä vastaavan sekä uraa edistävän pelipaikan ulkomailta.

Pelaaja-agentti-markkina koki suuren muutoksen muutama vuosi sitten, kun agenttitoimintaa säätelevää lupakäytäntöä muutettiin sellaiseksi, että agentiksi pääsee miltei kuka tahansa ilmoittamalla itsensä pelaaja-agentiksi. Aikaisemmin agenttitoiminta oli luvanvaraista ja tarkasti säädeltyä. Muutoksen myötä agenttimarkkinasta on tullut villi länsi, jossa pelaajia kosiskellaan entistä nuorempina ja entistä suuremmilla lupauksilla.

Toimittaja: Raine Pernu
Kuvaus: Junnu Leskelä
Leikkaus: Janne Dahlman