PalloTV - ”Ensin avauskokoonpanoon ja parin vuoden päästä Saksaan”, Miika Koskela, Tromsø IL
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Extra
|
06.11.2023

”Ensin avauskokoonpanoon ja parin vuoden päästä Saksaan”, Miika Koskela, Tromsø IL

Kotimaiset sarjat ovat päättyneet ja seurat alkavat rakentamaan joukkueitaan seuraavaksi kaudeksi. Osalle nuorista pelaajista se merkitsee epävarmuuden ja -tietoisuuden aikaa. Mistä löytyy seuraavan kehitysaskeleen mahdollistava pelipaikka? Toisille se voi merkitä valintojen aikaa, jos tarjolla on toinen toistaan parempia vaihtoehtoja. Erityisen jännittäviä aikoja nämä ovat heille, jotka tähyävät ulkomaille pelaamaan.

Norjan pääsarjan Tromsø IL:ää nykyisin edustava keskuspuolustaja Miika Koskela, 20, on kokenut nuo vaiheet. Hän siirtyi AC Oulusta Norjan pääsarjan Tromsø IL:ään viime maaliskuussa nelivuotisella sopimuksella.

Koskela kuntouttaa parhaillaan polveaan leikkauksen jäljiltä kotimaassa, joten PalloTV käytti tilanteen hyväksi ja jututti miestä. Tunnistaako hän epävarmuuden, jossa moni nuori pelaaja elää tähän aikaan vuodesta?

Lisäksi puhuimme siitä, miten siirto Norjaan tapahtui. Miten tapahtumat etenivät? Miksi hän teki peräti neljän vuoden sopimuksen? Miten hän kuvailisi sarjojen eroa? Miten hän on sopeutunut sarjaan ja Norjaan? Mitä hänen urallaan pitäisi tapahtua seuraavaksi?

Pohjoisnorjalainen Tromsø IL on perinteikäs seura, jolla ei toistaiseksi ole mestaruuksia, mutta palkintokaapista löytyy kaksi Norjan Cupin voittoa vuosilta 1986 ja 1996. Koskela ei ole seuran ensimmäinen suomalaisvärväys, Sitä ovat aiemmin edustaneet myös maalivahti Otto Fredriksson ja toppari Janne Hietanen. Simo Valakari puolestaan valmensi seurassa kausilla 2017-2020.

Norjan pääsarjaa Eliteserieniä on jäljellä kolme kierrosta. Tromsø IL on hyvissä asemissa kolmantena taistellen SK Brannin ja Viking Stavangerin kanssa pääsystä Konferenssiliigan karsintoihin.

Toimittaja: Junnu Leskelä