”Meillä on jonkinnäköinen johtajuusvaje”, päävalmentaja Teemu Tainio, FC Haka – PalloTV
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Ykköscup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Liigacup

Ykköscup

Liigacup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Extra
|
24.05.2023

”Meillä on jonkinnäköinen johtajuusvaje”, päävalmentaja Teemu Tainio, FC Haka

Päävalmentaja Teemu Tainion sanoin FC Hakan alkukausi on ollut pomppuinen. Hyviä otteluita on seurannut mahalasku, esimerkiksi FC Hongasta otetun 2-0 voiton jälkeen FC Haka hävisi IFK Mariehamnille 1-2. Kahdeksan pelatun ottelun jälkeen koskilaiset ovat kuudentena sarjataulukossa. FC Hakan tilillä on kaksi voittoa, kolme tasapeliä ja kolme tappiota.

PalloTV:n haastattelussa selviää, miten päävalmentaja Tainio analysoi FC Hakan kevättä - muutenkin kuin kuvaamalla sitä pomppuiseksi. Millainen on ollut Hakan alkukausi? Mitkä tekijät vaikuttavat siihen, että joukkueen peli aaltoilee laidalta toiselle? Mitä kaikkea FC Hakalta puuttuu - missä on jumpattavaa?

Ennen kauden alkua kysyttiin, kuka tekee FC Hakan maalit, kun maalikuninkuuden voittanut Lee Erwin vaihtoi maisemaa. Ehkä vähän yllättäen maalinteko ei ole ollut FC Hakan ongelma, sillä joukkue on tehnyt toiseksi eniten maaleja. Osumia on syntynyt, vaikka Erwinin tilalle hankittu Juan Lescano ei ole heiluttanut verkkoja yhtä tiuhalla tahdilla.

Numeroiden valossa FC Hakan ongelma on puolustus. Kolmentoista tehdyn maalin vastapainona omissa on soinut yhtä monta kertaa. Sillä tuloksella jaetaan vuotavimman puolustuksen titteli AC Oulun ja KTP:n kanssa. Se on paljon kuudentena olevalle joukkueelle. Mutta ainakin yleisö tykkää, kun maaleja tulee ja draamaa on tarjolla.

Mitä mieltä Tainio on joukkueensa maalisaldosta? Miten hän analysoi muuten Veikkausliigan sarjataulukkoa?

Toimittaja: Esa Heritty

Artikkeliin liittyviä aiheita: