PalloTV - AC Oulun ja Balison tiet erkanevat
TULEVAT PELIT:

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
02.06.2023

AC Oulun ja Balison tiet erkanevat

Erikseen määrittelemättömät "henkilökohtaiset syyt" johtivat sopimuksen purkuun pelaajan aloitteesta.

AC Oulu ja keskikenttäpelaaja Yanga Baliso ovat purkaneet pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä. Baliso palaa kotimaahansa Etelä-Afrikkan tasavaltaan.

Yanga Baliso saapui Ouluun kuluvalle kaudelle IFK Mariehamnin paidasta, kun matkustusasiakirjat saatiin lopulta selviteltyä kevättalvella. Baliso edusti AC Oulua 15 ottelussa. Saarelaisten riveissä hän pelasi kolmella eri kaudella vuodesta 2020 lähtien.

Baliso ehti pelata Suomessa 53 liigaottelua.

– Olen surullinen siitä, että minun täytyy lähteä. Oulu on ollut loistava seura minulle, ja olen kiitollinen jokaisesta hetkestä, jonka olen täällä viettänyt. Valitettavasti minun täytyy kuitenkin palata kotiin henkilökohtaisten syiden vuoksi, Baliso kommentoi lähtöään AC Oulun lehdistötiedotteessa.

– Yanga Balison sopimus on purettu yhteisymmärryksessä. Aloite lähti pelaajalta ja syynä ovat henkilökohtaiset asiat, joiden vuoksi pelaaja palaa kotimaahansa, Etelä-Afrikkaan, AC Oulun urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen tyytyy kommentoimaan.

Sanomalehti Kalevalle antamassaan kommentissa Heikkinen toteaa, ettei Balison lähtö oululaisseuran keskikentältä anna aihetta ylimääräisiin liikkeisiin siirtomarkkinoilla. Sveitsiläisen Magnus Breitenmoserin paluu AC Ouluun paikkaa Balison jättämän aukon. Jos keskikentän nuori komeetta Otso Liimatta kaupataan kesän siirtoikkunassa muualle, AC Oulu joutuu silloin etsimään lisämiehitystä.

Valokuva: Kari Väre

Artikkeliin liittyviä aiheita: