PalloTV - Villi kortti Klubin pakkaan - Ykkösluotsiksi tuntematon espanjalaisnimi
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
03.11.2023

Villi kortti Klubin pakkaan – Ykkösluotsiksi tuntematon espanjalaisnimi

Kaksivuotisen sopimuksen allekirjoittanut Ferran Sibila ei ole toiminut koskaan päävalmentajan pestissä.

HJK:n uusi päävalmentaja on 35-vuotias Ferran Sibila. Uusi espanjalaisluotsi työskentelee tällä hetkellä ruotsalaisen pääsarjaseuran Malmö FF:n valmennustiimissä. Sibila aloittaa HJK:n palveluksessa ensi vuoden alusta, jolloin nykyisen valmentajan Toni Korkeakunnaksen pesti päättyy. Sibilan sopimus on kaksivuotinen.

HJK:sta tulee Sibilan ensimmäinen seura päävalmentajana aikuisten tasolla. Seurasta kuitenkin vakuutetaan, ettei se Sibilan tapauksessa ole haitta tai riski.

– Vaikka Ferran on toiminut aiemmissa seuroissaan apuvalmentajan tittelillä, käytännössä hänen vastuullaan on ollut suunnitella joukkueen pelitapa ja toteuttaa siihen liittyvät harjoitteet sekä
Sundsvallissa, Göteborgissa että Barnsleyssa, HJK:n uunituore urheilujohtaja Vesa Mäki kertoo seuran lehdistötiedotteessa.

Sibila on aikaisemmin toiminut vastuullisessa valmennusroolissa kahdessa Allsvenskanin seurassa - kahden vuoden ajan GIF Sundsvallissa sekä kahden ja puolen vuoden ajan IFK Göteborgissa. Hän palasi Ruotsiin viime vuonna oltuaan puolen vuoden ajan isossa roolissa Englannin Championshipissä pelanneen Barnsley FC:n valmennustiimissä.

Urheilujohtaja Mäki tuntee Sibilan jo yli vuosikymmenen takaa ja vakuuttaa hänen ammatillisen osaamisen olevan huippuluokkaa.

– Hän on analyyttinen, tiedon kautta toimiva valmentaja, joka opiskelee lajia jatkuvasti. Ferran on rauhallinen, ihmisläheinen persoona, joka kuitenkin vaatii itseltään ja ympäriltään toimivilta ihmisiltä paljon. Ferran on erittäin arvostettu Ruotsissa, ja olen hyvin tyytyväinen, että hän valitsi HJK:n, vaikka Allsvenskanissakin hänelle olisi ollut kysyntää, Mäki kertoo HJK:n lehdistötiedotteessa.

Klubin toimitusjohtaja Aki Riihilahti kertoo, että ensi kauden päävalmentajan valintaa edelsi perusteellinen prosessi, joka käynnistettiin jo vuoden alussa.

– Urheilujohdon ja puheenjohtajan kanssa haastattelimme puolentusinaa hyvää ehdokasta, ja loppukauden myötä totesimme, että kotimaisista Toke (Toni Korkeakunnas) olisi ollut ykkösvaihto. Se muutos, jonka hän tänä vuonna toteutti, oli erittäin onnistunut.

– Seuran tahtotila kuitenkin on, että haluamme ottaa vielä yhden stepin ylöspäin: Haluamme saada resursseistamme entistäkin enemmän irti kotimaassa, pärjätä vielä hieman paremmin eurokentillä ja,
strategiamme mukaisesti, tuottaa vielä laadukkaampia pelaajia.

Uuden valmentajan omia ajatuksia ja näkemyksiä on kuultavissa vasta myöhemmässä vaiheessa. Sibila keskittyy parhaillaan Allsvenskanin loppusuoran otteluihin. Malmö FF on vielä tiukasti mestaruustaistossa mukana. Kaksi kierrosta ennen sarjan loppua IF Elfborg johtaa ja Malmö FF tulee kahden pisteen päässä.

Valokuva: HJK

Artikkeliin liittyviä aiheita: