PalloTV - Maalikuningas jatkaa Gnistanissa
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
04.01.2024

Maalikuningas jatkaa Gnistanissa

"Ottajia ulkomailta oli muutamia, mutta näin järkevämmäksi jäädä pelaamaan liigaa Gnistaniin Oulunkylään tutussa ympäristössä, jossa tunnen oloni arvostetuksi", Latonen selittää päätöstään.

Veikkausliigaan takaportin kautta noussut helsinkiläinen Gnistan on saanut kiinnitettyä tärkeän palasen viime kauden joukkueestaan. Ykkösen maalikuninkuuden voittanut Joakim Latonen jatkaa Gnistanin hyökkäyspään ykkösnyrkkinä yksivuotisella sopimuksella. Latonen teki viime kaudella 18 maalia Ykkösessä ja yhden liigakarsinnoissa.

25-vuotias Latonen on näyttänyt kyntensä Ykkösessä. Viime kauden ohella hän onnistui työssään kaudella 2021, jolloin Latonen viimeisteli 11 maalia TPS:n raitapaidassa. Veikkausliigassa kunnollinen läpimurto on vielä tekemättä. Latonen on pelannut liigaa TPS:ssä kausina 2018 ja 2020 sekä IFK Mariehamnissa 2022, mutta jokaisella kerralla hän jäi vaihtomiehen rooliin.

Latonen teki mielellään jatkosopimuksen Gnistanin kanssa ja hän odottaa läpimurtoa niin joukkueena kuin henkilökohtaisesti.

– Monien sattumien summa, että Gnisuun päädyin, enkä oo katunut hetkeäkään. Siksi myös jatkosopimus oli liiganousun jälkeen lopulta aika helppo päätös. Ottajia ulkomailta oli muutamia, mutta näin järkevämmäksi jäädä pelaamaan liigaa Gnistaniin Oulunkylään tutussa ympäristössä, jossa tunnen oloni arvostetuksi, Latonen kommentoi seuran verkkosivuilla.

– Liiga on tietenkin kovempi sarja ja jokaisen meistä pitää nostaa tasoaan, mutta en näe siihen mitään syytä, miksi emme sitä pystyisi tekemään. Niin kuin jo mainitsin tunnen oloni arvostetuksi täällä, joten haluan myös ottaa sen mukaisen roolin joukkueessa.

Gnistanilla on nyt 16 julkaistua pelaajasopimusta. Heidän joukossaan ovat mm. puolustuksen uudet vahvistukset Jukka Raitala (HJK) ja Teemu Penninkangas (FC Lahti) sekä jatkosopimuksen tehneet Jean-Claude Mabinda, Momodou Sarr ja Henrik Ölander.

Artikkeliin liittyviä aiheita: