PalloTV - ”Olemme selviytymiskamppailussa – Nyt ei panikoida”, Sakari Mattila, HIFK

Ruutu on kotimaisen jalkapallon koti

Katso kaikki matsit! Ruutu+ alk. 6,95€/kk - kokeile maksutta!

Se suomalainen jalkapallosivusto

Extra
|
11.05.2022

”Olemme selviytymiskamppailussa – Nyt ei panikoida”, Sakari Mattila, HIFK

Helsingin IFK:n alkukausi on ollut katastrofaalinen. Kuuden sarjakierroksen jälkeen Röda on sarjataulukon viimeinen kahdella pisteellä, ainoana joukkueena ilman voittoa. Vaikeina aikoina kokeneiden pelaajien rooli korostuu kentällä, ja sen ulkopuolella. PalloTV tapasi IFK:n kokeneeseen kaartiin lukeutuvan Sakari Mattilan, 32, ja kysyi, miten hän on kokenut alkukauden?

Vilkaisu IFK:n tilastoihin vahvistaa käsitystä, ettei joukkueen pelaamisessa ole alkukaudella toiminut oikein mikään. Stadilaiset ovat tehneet neljä maalia kuuteen otteluun, samalla kuin omiin on livahtanut miltei kaksi per ottelu. Millä pelin osa-alueelle IFK:lla on Mattilan mielestä eniten kehitettävää? Mikä pelin osa-alue pitää laittaa ensimmäisenä kuosiin, jotta trendi kääntyy?

Viime viikon Cup-voitto Hongasta ja viikonloppuna Oulusta haettu veikkausliigapiste antavat ymmärtää, että punainen lanka on hiljalleen löytymässä uuden päävalmentajan Mixu Paatelaisen alaisuudessa. Minkälaista palloa Mixu haluaa nähdä IFK:n pelaavan?

Miten tästä eteenpäin, kun seuravilla kolmella kierroksella tulee vastaan sarjan kärkijoukkueet Inter, KuPS ja Honka? Noista peleistä on pikku pakko saada mukaan jotakin, muuten sarjatilanne alkaa näyttämään kovin synkältä.

Toimittaja: Junnu Leskelä

Artikkeliin liittyviä aiheita:

Muita uutisia