PalloTV - ”Olemme selviytymiskamppailussa – Nyt ei panikoida”, Sakari Mattila, HIFK
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Extra
|
11.05.2022

”Olemme selviytymiskamppailussa – Nyt ei panikoida”, Sakari Mattila, HIFK

Helsingin IFK:n alkukausi on ollut katastrofaalinen. Kuuden sarjakierroksen jälkeen Röda on sarjataulukon viimeinen kahdella pisteellä, ainoana joukkueena ilman voittoa. Vaikeina aikoina kokeneiden pelaajien rooli korostuu kentällä, ja sen ulkopuolella. PalloTV tapasi IFK:n kokeneeseen kaartiin lukeutuvan Sakari Mattilan, 32, ja kysyi, miten hän on kokenut alkukauden?

Vilkaisu IFK:n tilastoihin vahvistaa käsitystä, ettei joukkueen pelaamisessa ole alkukaudella toiminut oikein mikään. Stadilaiset ovat tehneet neljä maalia kuuteen otteluun, samalla kuin omiin on livahtanut miltei kaksi per ottelu. Millä pelin osa-alueelle IFK:lla on Mattilan mielestä eniten kehitettävää? Mikä pelin osa-alue pitää laittaa ensimmäisenä kuosiin, jotta trendi kääntyy?

Viime viikon Cup-voitto Hongasta ja viikonloppuna Oulusta haettu veikkausliigapiste antavat ymmärtää, että punainen lanka on hiljalleen löytymässä uuden päävalmentajan Mixu Paatelaisen alaisuudessa. Minkälaista palloa Mixu haluaa nähdä IFK:n pelaavan?

Miten tästä eteenpäin, kun seuravilla kolmella kierroksella tulee vastaan sarjan kärkijoukkueet Inter, KuPS ja Honka? Noista peleistä on pikku pakko saada mukaan jotakin, muuten sarjatilanne alkaa näyttämään kovin synkältä.

Toimittaja: Junnu Leskelä

Artikkeliin liittyviä aiheita: