Urheilutoimittajain Liitto valitsi parhaat – Natalia Kuikka vuoden jalkapalloilija – PalloTV
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Ykköscup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Liigacup

Ykköscup

Liigacup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
09.01.2023

Urheilutoimittajain Liitto valitsi parhaat – Natalia Kuikka vuoden jalkapalloilija

Vuodesta 1947 jaettu palkinto meni ensimmäistä kertaa naispelaajalle.

Urheilutoimittajain Liitto on julkaissut perinteisen listansa päättyneen vuoden parhaista urheilijoista. Urheilutoimittajien mielestä vuoden 2022 paras jalkapalloilija oli Natalia Kuikka, joka pelaa Yhdysvaltojen pääsarjassa NWSL:ssä edustaen Portland Thornsia. Urheilutoimittajain Liitto valitsi parhaan kaikkiaan 81 eri lajissa.

Kuikan valinta vuoden jalkapalloilijaksi rikkoi jälleen yhden lasikaton. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun urheilutoimittajat valitsevat naisjalkapalloilijan lajinsa parhaaksi pelaajaksi. Lajien parhaiden palkitseminen alkoi vuonna 1946 ja ensimmäinen vuoden jalkapalloilija - Viipurin Susissa pelannut Leo Turunen - valittiin vuotta myöhemmin.

Sami Hyypiä on palkittu useimmin urheilutoimittajien vuoden jalkapalloilijana. Valinta osui häneen yhdeksän kertaa vuosina 1999-2003, 2005-2006 ja 2009-2010. Jari Litmanen palkittiin kahdeksan kertaa. Viime vuoden paras oli Lukas Hradecky, joka palkittiin viidennen kerran urallaan.

Urheilutoimittajain Liiton valinnat eivät ole sidoksissa lajiliittojen vastaaviin palkitsemisiin. Nämä palkinnot ja 12. tammikuuta pidettävässä Urheilugaalassa tapahtuvat valinnat eivät myöskään liity toisiinsa, vaikka ajallisesti osuvatkin lähelle toisiaan.