PalloTV - Rahaa tulee, avainpelaaja menee - Paulo Ricardo siirtyy Saudi-Arabiaan
TULEVAT PELIT:

Kansallinen Liiga

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Veikkausliiga

Ykkönen

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
23.01.2023

Rahaa tulee, avainpelaaja menee – Paulo Ricardo siirtyy Saudi-Arabiaan

KuPS kertoo varautuneensa talven pelaajamarkkinoilla Ricardon siirtoon.

KuPS on kaupannut brasilialaisen topparinsa Paulo Ricardon, joka siirtyy pelaamaan Saudi-Arabian toiseksi korkeimmalle sarjatasolle. Ricardon uusi seura on Al-Hazem FC. Hänellä oli voimassaoleva sopimus, minkä myötä KuPS saa korvauksen siirrosta. Sen suuruus ei ole tiedossa - Transfermarkt on määritellyt pelaajan arvoksi 600 000 euroa.

Ricardo tuli KuPS:n riveihin kesän 2021 siirtoikkunassa. Hän osoittautui oivaksi hankinnaksi ja nousi Veikkausliigan puolustajien eliittiin. Ricardo pelasi KuPS:ssa 37 liiga- ja viisi Suomen Cupin ottelua sekä luuti puolustuksessa myös seuran euro-otteluissa.

Ricardon siirtyminen jättää ison loven KuPS:n puolustukseen, mutta yllätyksenä kauppa ei tullut. Seuran tuoreen valmentajan Pasi Tuutin mukaan KuPS oli tietoinen tulevasta siirrosta ja on osannut myös siihen valmistautua.

– Olemme pystyneet varautumaan hänen lähtöönsä. Olemme hyvässä tilanteessa joukkueen rakentamisen suhteen ja viimeiset palaset tulevat loksahtamaan kohdalleen lähiaikoina. Rakennamme varmasti sellaista joukkuetta, jonka 100-vuotias perinteinen jalkapalloseura ansaitsee varsinkin näin juhlavuonna, Tuutti vakuuttelee KuPS:n verkkosivuilla.

Ricardon uuden seuran kotipaikka on 130 000 asukkaan Ar Rass, joka sijaitsee noin 400 kilometrin päässä Saudi-Arabian pääkaupungista Riadista luoteeseen. Vuonna 1957 perustettu seura pelasi pääsarjassa ensimmäisen kerran kaudella 2005-06. Al-Hazem FC sijoittui parhaimmillaan kolmesti seitsemänneksi, kunnes putoaminen oli edessä kauden 2010-11 päätteeksi. Sen jälkeen seura käväisi vielä kahteen otteeseen pääsarjassa.

Artikkeliin liittyviä aiheita: