PalloTV - Huhu piti paikkansa - Duarte tulee AC Ouluun

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
06.10.2021

Huhu piti paikkansa – Duarte tulee AC Ouluun

Ricardo Duartesta tulee Veikkausliigassa sarjapaikastaan kamppailevan AC Oulun uusi päävalmentaja. Portugalilaisen sopimus kattaa kaksi seuraavaa kautta ja sisältää myös option kaudesta 2024.

Sopimuksestaan huolimatta Duarte siirtyy Ouluun välittömästi ja ottaa seuran komentoonsa jo nyt. Hän on ehtinyt vetää ensimmäiset harjoitukset AC Oulun joukkueelle. Siirtymisen mahdollistaa Duarten nykyisen työnantajan IF Gnistanin tilanne - helsinkiläisseura pelaa Ykkösen ylemmässä loppusarjassa ilman putoamisvaaraa tai mahdollisuutta nousuun. AC Oulu on maksanut Duarten sopimuksen purusta korvauksen Gnistanille.

Duarten sopimuksesta AC Ouluun liikkui huhuja jo syyskuun puolivälissä, kun Helsingin Sanomat uutisoi asiasta.

AC Oulu on Duartelle vasta toinen päävalmentajapesti. Ennen oululaisseuraa ja Gnistania hän toimi apuvalmentajana sekä koulutustehtävissä mm. Suomen Palloliitossa ja Lissabonin yliopiston jalkapallon koulutusohjelmassa.

Duarte on AC Oulun kolmas päävalmentaja tälle kaudelle. Jyrki Ahola jätti tehtävänsä puolitoista viikkoa sitten. Urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen ja kakkosvalmentaja Teemu Tavikainen vastasivat valmennuksesta kahden ottelun ajan. Oululaisryhmä jäi niissä ilman tehtyä maalia hävittyään runkosarjan päätöskierroksella Hakalle 0-1 ja pelattua maalittoman tasapelin samaa seuraa vastaan alemman loppusarjan avauksessa.

Veikkausliigassa on tapahtunut kuusi valmentajan vaihdosta tällä kaudella. AC Oulun lisäksi KTP:llä on kolmas mies peräsimessä, kun Argo Arbeiter heitti kintaat tiskiin ja sen jälkeen kymmenen ottelua vetänyt Gabriel Xatart sai tehdä tilaa Teemu Kankkuselle. Pääkäskijä vaihtui kesken kauden myös Ilveksessä ja IFK Mariehamnissa.

Nykyisistä valmentajista FC Interin Jose Riveiron ja SJK:n Jani Honkavaaran sopimukset päättyvät tähän kauteen.

Artikkeliin liittyviä aiheita: