PalloTV - Liigapaikan kohtalo ratkeaa Lahdessa - Karsinnan avausosa tasapeliin
TULEVAT PELIT:

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluraportti
|
20.10.2022

Liigapaikan kohtalo ratkeaa Lahdessa – Karsinnan avausosa tasapeliin

RAPORTTI: TPS - FC Lahti 1-1 (0-1)

Karsinta viimeisestä Veikkausliigan sarjapaikasta käynnistyi TPS:n ja FC Lahden välisellä tasapelillä. Lopputulos kirjattiin muotoon 1-1 (0-1) Kupittaan jalkapallostadionin iltavalaistuksessa. Sunnuntaina pelattavaan toiseen osaan lähdetään niin tuloksellisesti kuin pelillisesti täysin avonaisesta tilanteesta. Illan ottelun tapahtumien perusteella molemmilla on realistinen mahdollisuus hoitaa taistelu kotiin.

TPS:n ja FC Lahden kohtaaminen oli hyvin tyypillinen liigakarsintaottelu. Joukkueet lähtivät siitä, että tärkeintä on suojella omaa maalia ja vastustajan verkon heiluttaminen tulee prioriteettilistalla vasta seuraavana.

Syksyn murjomalla nurmella pelatusta ottelusta odotettiin myös suoraviivaista pelaamista ja kovia kaksinkamppailuita. Sitä totta todella saatiin. Peli oli monella tapaa hyvin rikkonainen eikä tasokaan kohonnut kovin korkeaksi. Erikoistilanteita oli paljon ja pallo oli monesti sivurajan yli keskeyttäen pelin virtauksen. Kehnointa meno oli ottelun kolmannella neljänneksellä.

Kovat kaksintaistelut olivat yksi rikkonaisuuden aiheuttajista. TPS on saanut todistaa sallivampaa linjaa pelaamissaan kahdessa karsintaottelussa. Edellisessä pelissä mentiin kovaa mutta rehdisti ja reilusti. Nyt miestä otettiin surutta ja pillin olisi suonut soivan huomattavasti useammin. Korttilinjakin jäi lepsuksi. Sen kiristäminen olisi auttanut rauhoittamaan peliä kummasti. Kovaa saa pelata, kunhan pelaa sääntökirjan mukaisesti.

Molemmat joukkueet puolustivat hyvin tarkasti. Aluksi näytti siltä, että FC Lahti vie puolustuslinjojen välisen kilpailun mennen tullen. TPS piti palloa jopa aavistuksen verran enemmän, mutta se ei löytänyt millään minkäänlaista reikää FC Lahden linjan murtamiseksi. Arian Kabashi johti vierainen alakertaa rautaisella otteella.

FC Lahti oli piirun verran aktiivisempi vastustajansa maalilla, mutta ei sielläkään ilotulitusta päästy todistamaan. Johtomaalinsa lisäksi vierailla oli yksi edes mainittavan arvoinen maalipaikka. Sen sijaan TPS ei saanut kokeilla FC Lahden konkarimaalivahdin hanskojen pitävyyttä kertaakaan.

TPS:n maalintekoyritykset perustuivat lähinnä erikoistilanteisiin, joiden antajana niin kulma- kuin vapaapotkuissa Kasper Hämäläisen suoritus jäi melko vaatimattomaksi. Omalla mittavalla kansainvälisellä kokemuksellaan hänenkään ei onnistunut löytää valkoista paitaa kantaneita päitä viininpunaisen meren keskeltä.

Toisen puoliajan alussa taso romahti. Ottelussa ei oikeastaan tapahtunut yhtään mitään. Pelaajat painivat keskikentällä lukuisissa kaksinkamppailuissa ja pelin rikkonaisuus kasvoi entisestään.

TPS:n tasoitus muutti tilanteen päälaelleen. Kotijoukkue avasi maalitilinsä kulmapotkun jälkitilanteesta ja sai tehtyä ihka aidon tahtomaalin. TPS sai siitä virtaa ja painoi FC Lahden päälle kuin höyryjyrä konsanaan viimeisen kaksikymmenminuuttisen ajan. Vierailta katosi kontrolli peliin täydellisesti. Vaan niin nousi esille se TPS:n vanha peikko. Pallo ei mennyt maaliin sitten millään ja lopulta kotijoukkue saattaa olla se, joka lähti pukusuojaan pettyneempänä.

Oli kyse sitten finaaleista tai karsinnoista, ratkaisijoiksi nousevat usein uudet nimet. Niin kävi nytkin. Eemeli Virta ja Loorents Hertsi juonivat FC Lahden johto-osuman. Kumpikaan ei ole ollut kovin näkyvä nimi Mustien Kuhnurien tehotilastoissa Veikkausliigan otteluissa. Hertsille maali oli vasta toinen ja Virralle syöttöpinna oli niin ikään tämän kauden toinen.

TPS:n nuori toppari Roope Pakkanen on pelannut valtaosan joukkueensa otteluista Ykkösessä. Suurelle yleisölle hän on silti täysin tuntematon nimi. Nyt vähän useampi saattaa tietää kuka tämä 20-vuotias turkulaispuolustaja on. Kauden maalisaldo kasvoi kahteen hyvin tärkeällä hetkellä.

Liigakarsinnan toinen osa pelataan Lahdessa ensi sunnuntaina. Vierasmaalisääntöä ei ole olemassa, joten ottelu mäkihyppytornien juurella pelataan tarvittaessa ratkaisuun saakka. Ensimmäisen maalin merkitys tulee olemaan todella iso.

TPS - FC Lahti 1-1 (0-1)
26. 0-1 Loorents Hertsi
72. 1-1 Roope Pakkanen
yleisöä: 2 621

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: