PalloTV - FC Lahti bongasi nuoren suomalaispuolustajan Puolasta - Julius Tauriaiselle kahden vuoden sopimus
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
06.02.2023

FC Lahti bongasi nuoren suomalaispuolustajan Puolasta – Julius Tauriaiselle kahden vuoden sopimus

Isä Pasi sekä sedät Kimmo ja Vesa muistetaan myös jalkapallokentiltä.

FC Lahti ja laitapuolustaja Julius Tauriainen ovat solmineet kahden vuoden pelaajasopimuksen. Tauriainen siirtyy Lahteen puolalaisen MKS Miedź Legnican organisaatiosta. Hän on 21-vuotias ja 172-senttinen pelaaja.

Veikkolassa kasvanut Tauriainen aloitti jalkapallon paikallisessa FC Wildissa, jossa hän pelasi aina teini-ikään asti. Hän siirtyi Helsingin Jalkapalloklubin organisaation kautta Saksaan Freiburgiin 2019. Tauriainen pelasi ensin SC Freiburgin nuorten joukkueessa, kunnes nousi Bundesliiga-seuran kakkosjoukkueeseen neljänneksi korkeimmalle sarjatasolle.

Freiburgin kakkosjoukkue nousi sarjatasoa ylemmäs ja Tauriaisen vastuu kasvoi 3. Bundesliigassa. Yhteensä hän pelasi kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla 28 ottelua keskikentällä ja puolustajana.

Saksasta miehen ura jatkui viime syksynä Puolaan MKS Miedź Legnican organisaatioon. Puolan reissu jäi kuitenkin lyhyeksi ja Tauriainen suuntasi Lahteen.

– Saksassa pelasin 3. Bundesliigaa ja se oli huikeaa. Se oli kova liiga ja opin paljon. Ensin pelasin keskikentällä, mutta kauden edetessä sain vastuuta enemmän laitapakkina, Tauriainen kertoo FC Lahden lehdistötiedotteessa.

– Saksan jälkeen etsin uutta seuraa, kun halusin pelata enemmän laitapakkina. Sitten tuli pikkureissu
Puolaan ja siitä ei jäänyt paljoa käteen. Nyt olen hyvillä fiiliksillä Lahdessa ja tämä on minulle uusi mahdollisuus.

Tauriaisen tausta keskikenttäpelaajana näkyy hänen pallonkäsittelytaidoissaan. Hänen molemmat jalkansa ovat yhtä vahvoja pallon kanssa, joten Tauriainen kykenee pelaamaan kummallakin laidalla. Hän haluaa olla FC Lahdessa vahva myös hyökkäyssuuntaan.

– Minulla on taustaa keskikenttäpelaajana, joten siinä on pitänyt olla hyvä pallon kanssa. Liikun laajalla säteellä ja teen töitä molempiin suuntiin. Hyökkäyspäässä haluan antaa niitä ratkaisevia syöttöjä suoraan hyökkääjille, joista tehdään maaleja, Tauriainen kuvailee.

Tauriaisen on kuuluisan jalkapallosuvun vesa. Hänen isänsä Pasi on entinen maajoukkuepelaaja ja jo isoisä on ollut jalkapalloilija. Myös Tauriaisen sedät Kimmo ja Vesa ovat menestyneet pääsarjatasolla. Tauriaisen veli pelaa puolestaan ammatikseen Englannissa.

– Isän kanssa puhumme paljon jalkapallosta koko ajan ja hän on auttanut paljon. Äitini tuki on ollut myös tärkeää. Isältäni saan paljon palautetta ja tukea, sillä hän on kokenut jalkapallossa lähes kaiken, Tauriainen kertoo.

FC Lahden päävalmentaja Mikko Mannila pitää seuran uutta hankintaa erittäin mielenkiintoisena. Mannila pitää taitojen lisäksi myös Tauriaisen asenteesta. Päävalmentaja kuvaa Tauriaista nykyaikaiseksi laitapuolustajaksi.

– Hän on erittäin mielenkiintoinen laitapelaaja. Hän pelasi alle 21-vuotiaiden maajoukkueen kanssa hyvät karsinnat laitapakkina. Tauriaisella on paljon potentiaalia ja hän haluaa urallaan eteenpäin. Hän on nuori pelaaja, jolla on kovat tavoitteet, Mannila kuvaa FC Lahden lehdistötiedotteessa.

Tauriainen on urallaan kolunnut Suomen juniorimaajoukkueputken läpi. Hänellä on tilillään 34 nuorten ja poikien maaottelua.

Lähde: FC Lahti/PalloTV

Artikkeliin liittyviä aiheita: