PalloTV - Kakkosessa täysi rähinä päälle - A- ja B-lohkotkin pelaamaan

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
28.05.2021

Kakkosessa täysi rähinä päälle – A- ja B-lohkotkin pelaamaan

Miesten kolmanneksi ylin sarjataso Kakkonen on kuukauden päivät käynyt puolitehoilla. Kolmesta lohkosta pohjoisin eli C-lohko aloitti kautensa koronarajoitusten vuoksi myöhässä toukokuun alkupuolella. Vielä tiukempien rajoitustoimien kohteeksi joutuneet kaksi muuta lohkoa pääsevät tositoimiin pitkäksi venyneen pre-seasonin jälkeen tänä viikonloppuna.

A-lohkon eteläpää on Helsingissä ja sen pohjoispää venyy Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan kautta aina Kuopioon asti. B-lohkon ääripäiden etäisyydet ovat pienemmät. Sarja mahtuu pääkaupunkiseudun, Tampereen, Porin ja Turun seutujen reunustamien ympyrän sisälle.

Jokaisessa sarjan lohkossa pelataan kaksinkertainen sarja, jonka päätteeksi voittaja nousee Ykköseen ja kaksi huonointa putoaa Kolmoseen. Neljän parhaan ylempiä loppusarjoja ei pelata, vaikka maaginen viiva tulospalvelun sivuilla vielä kummitteleekin.

A-lohkon sarjataulukko saattaa viedä jälleen yhden helsinkiläisseuran isompiin ympyröihin. Käpylän Pallo ja Atlantis ovat kasanneet nimivahvat joukkueet täksi kaudeksi. Lappeenrantalainen PEPO ja Ykkösestä pudonnutta MYPA:aa ei kannata unohtaa, kun noususta taistellaan.

Ei olisi suuri ihme, jos Ykkösen parrasvaloissa nähdään suuren seuran kakkosjoukkue myös kaudella 2022 - kävi helsinkiläiselle Klubi 04:lle miten tahansa. FC Honka Akatemia ja Ilves/2:n kuuluvat edelleen B-lohkon vahvoihin ryhmiin. Muitakin potentiaalisia nousijanimiä on. Ei pidä unohtaa HJS:ää, KaaPo:a tai FC Jazzia.

C-lohkoa on pelattu vajaat kolme kierrosta. Pienistä yskähtelyistä huolimatta ennakkoon vahvoiksi ajatellut Hercules, OTP, FC Vaajakoski ja SJK Akatemia ovat ottaneet paikkansa lohkon kärkipäässä. Viikonlopun otteluihin mennään kuitenkin Rovaniemen akatemian johtaessa sarjaa.

Kakkosen joukkueet ovat tunnetusti tähtitarhan siemenien idättämö. Peliajan hakemisen jälkeen useimmat nuoret kasvavat kansainvälisille kentille lähtöä varten tietenkin vasta Veikkausliigassa. Toisissa seuroissa Kakkosen joukkueen rungon muodostavat niin sanotut sarjajyrät - sellaiset pelaajat, jotka haluavat vielä tosissaan pelata mutta rahkeet eivät riitä ylemmäksi.

Kakkosessa nähdään yhä enenevissä määrin myös pitkän uran tehneitä ja meritoituneita kovia nimiä. Esimerkiksi helsinkiläisen Atlantiksen maalia vartioi Kamerunin MM-joukkueessakin pelannut Sammu Ndjock ja VJS:n puiden välissä on Veikkausliigan lisäksi mm. AIK:ssa sekä Sandefjordissa pelannut Tomi Maanoja. TPS:n Sami Rähmönen lopetti pitkän uransa mustavalkoraitaisissa ja siirtyi jäähdyttelemään Kaarinan Poikiin.

Myös valmennusrintamalla Kakkonen on entistä houkuttelevampi. Veikkausliigassa ja nuorten maajoukkueissa luotsina toiminut Tommi Kautonen vetää Lahden Reipasta. Suomen mestaruudenkin valmentajana Porissa voittanut Jari Pyykölä vetää FC Jazzia Jani Uotisen apuna.

Kauden avausottelut
A-lohko
La 29.5. MYPA - NJS klo 17:00
La 29.5. PeKa - KäPa klo 17:30
Su 30.5. KuFu-98 - MiPK klo 18:30
B-lohko

La 29.5. HJS - KaaPo klo 16:00
La 29.5. FC Jazz - SalPa klo 17:00
La 29.5. Ilves/2 - Ilves-Kissat klo 19:30
C-lohkon viikonvaihteen ottelut
Pe 28.5. Hercules - RFA klo 18:30
La 29.5. OTP - JJK Jyväskylä klo 18:00
Su 30.5. GBK - SJK Akatemia klo 18:30
Su 30.5. OLS - JBK klo 18:30
Su 30.5. VIFK - Kemi City FC klo 18:30

Pallo-TV seuraa Kakkosen otteluita viikottaisten raporttien muodossa. Jos sarjan otteluissa tapahtuu jotain merkittävää tai pelataan ns. isoja otteluita, otetaan yksittäisiäkin pelejä erikseen käsittelyyn.

-Raine Pernu