PalloTV - FC Honka ry sai sarjapaikan Kakkoseen
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

07.01.2024

FC Honka ry sai sarjapaikan Kakkoseen

Tämän hetkisen tiedon mukaan seura joutuu kuittaamaan velkoja noin 50 000 euron edestä.

Suomen Palloliiton hallitus on hyväksynyt kilpailutyöryhmän esityksen myöntää FC Honka ry:lle sarjapaikka miesten Kakkoseen. Yhdistys anoi Kakkosessa ollutta FC Honka/Akatemian sarjapaikkaa sen jälkeen, kun seuran miesten edustustoimintaa pyörittänyt Esport Honka Oy ajettiin konkurssiin. FC Honka pelaa ensi kaudella B-lohkossa.

Kahden erillisen joukkueen operatiivisen toiminnan yhtiölle siirtämistä koskevan sopimuksen olemassaolo pelasti FC Hongan hakemuksen. Koska akatemiajoukkueen operatiivinen toiminta oli siirretty erillisellä sopimuksella Esport Honka Oy:lle ja myöhemmin kuin varsinaisen liigajoukkueen, Suomen Palloliitto tulkitsi sääntöjä siten, etteivät liigajoukkueen velat koske tätä hakemusta.

Kilpailusääntöjen mukaan sarjapaikat voivat kuulua ainoastaan Suomen Palloliiton jäseninä oleville yhdistyksille, mutta niiden operointivastuu voidaan siirtää erilliselle osakeyhtiölle. Jos operointivastuu palautuu omistajalle, sen on kuitenkin vastattava jälkeen jääneistä velvoitteista. Näihin kuuluvat mm. palkat, verot ja veroluonteiset maksut sekä mahdolliset velat liiton suuntaan.

Esport Honka Oy:n toimittamien tietojen mukaan akatemiajoukkuetta koskevia, sääntöjen piirissä olevia velkoja on noin 50 000 euron edestä. Prosessin edetessä vastattavien velkojen määrä voi vielä kasvaa. FC Honka ry on hakemuksessaan sitoutunut kuittaamaan ne velat, jotka eivät olleet kilpailutyöryhmän tiedossa hakemusta hyväksyttäessä.

Artikkeliin liittyviä aiheita:

Muita uutisia