PalloTV - Klubi 04 menetti kolme pistettä pelioikeudettoman pelaajan takia
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
26.09.2023

Klubi 04 menetti kolme pistettä pelioikeudettoman pelaajan takia

Sarjajohtaja putosi kolmanneksi A-lohkon taulukossa.

HJK:n reservijoukkue Klubi 04 on kabinettipäätöksellä menettänyt kolme sarjapistettä. FC Futuran tekemä vastalause hyväksyttiin vastustajan käytettyä pelioikeudetonta pelaajaa sunnuntaisessa Kakkosen A-lohkon sarjaottelussa. Klubi 04:n ottama 4-0 voitto muuttui 0-3 tappioksi.

FC Futuran tekemä vastalause koski helsinkiläisten keskuspuolustuksessa pelanneen Kaius Simojoen pelioikeutta.

Kesken kauden Klubi 04:n vahvuuteen tullut Simojoki siirtyi lainasopimuksella Käpylän Pallosta HJK:n riveihin. Jos siirto on tehty lainasopimuksella, kilpailusäännöt kieltävät pelaamasta pelaajaoikeudet omistavaa seuraa tai sen farmijoukkuetta vastaan. FC Futura on Ykkösessä pelaavan KäPa:n farmijoukkue, minkä vuoksi Simojoki ei olisi saanut pelata porvoolaisia vastaan.

Ottelutuloksen muuttaminen johti merkittäviin muutoksiin Kakkosen A-lohkon sarjataulukossa. Voittopisteet menettänyt Klubi 04 putosi piikkipaikalta kolmanneksi. JIPPO ja PK-35 kiilasivat nyt edelle yhden pisteen eron turvin. Klubi 04:lle isku ei ollut suuri, mutta paineet jäljellä olevien otteluiden voittamiseksi kasvavat. Klubi 04 kohtaa kärkikaksikon kauden viimeisissä otteluissa.

FC Futura on lisäpisteineenkin A-lohkon toiseksi viimeisellä sijalla. Matkaa seuraavaan joukkueeseen - helsinkiläiseen PP-Junioreihin - on kolme pistettä. Vain neljä pistettä kerännyt Tikkurilan Palloseura ei uhkaa FC Futuraa.

FC Futura voi säilyttää sarjapaikkansa nykyiselläkin paikalla, sillä kaksi kolmesta 11. sijoittuneesta lähtee hakemaan vauhtia Kolmosesta. Eniten pisteitä kerännyt säilyttää sarjapaikkansa. Tässä kilpailussa kolme lisäpistettä teki FC Futuralle hyvää, mutta taistelu ei ole vielä ohitse.

Klubi 04:n kausi jatkuu nousukarsinnoissa. Jos se voittaa lohkonsa tai on paras lohkokakkonen, joukkue pääsee mittelemään noususta Ykkösliigaan. Jos ei edessä on joka tapauksessa karsinta uuteen, kolmanneksi valtakunnalliseksi sarjatasoksi putoavaan Ykköseen.

Artikkeliin liittyviä aiheita:

Muita uutisia