PalloTV - Kakkosen lohkojako tehty
TULEVAT PELIT:

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Ykkönen

Veikkausliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
22.12.2023

Kakkosen lohkojako tehty

FC Hongan ja Ilves-Kissojen epäselvät tilanteet voivat tuoda vielä muutoksia lohkojen kokoonpanoihin.

Suomen Palloliiton liittohallitus on vahvistanut Kakkosen lohkojaot. Julkistettu jako paljastaa myös vielä uutisoimattomat asiat eli JIPPO:n nousun Gnistanin tilalle Ykkösliigaan ja FC Vaajakosken täydennyksen joensuulaisten tilalle uuteen Ykköseen. Sarjasta jo pudonneet FC Futura ja SexyPöxyt saavat täydennysjoukkueina paikkansa takaisin.

Lohkojaossa on vielä kaksi epävarmuustekijää, jotka saattavat vaikuttaa joukkueiden jakautumiseen. Toinen niistä on FC Hongan tilanne.

FC Honka ry on ilmoittanut ottavansa konkurssiin menneen Esport Honka Oy:n hallussa olleen Kakkosessa pelanneen akatemiajoukkueen sarjapaikan ja jatkavansa seuran edustusjoukkueen toimintaa neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla.

FC Hongan nimeä ei kuitenkaan näy tämän hetkisessä lohkojaossa. Palloliitossa todennäköisesti pähkäillään, mitä Esport Honka Oy:n velkoja FC Honka ry:lle sälytetään maksettavaksi vai joutuuko ry maksamaan mitään. Palloliitto pyrkii ratkaisemaan Hongan tilanteen mahdollisimman pikaisesti. Jos seura saa sarjapaikan, se pelaa yhdentenätoista joukkueena joko A- tai B-lohkossa.

Toinen epävarmuustekijä koskee tamperelaista Ilves-Kissoja. Seuralla on talousvaikeuksia ja tulevan kauden pelaaminen on vaakalaudalla. Kuukausi sitten Ilves-Kissat lanseerasi pelastuskampanjan, jonka tarkoituksena oli kerätä 18 000 euroa akuuteimpien velkojen maksuun.

Kampanja ei tuottanut tarpeeksi rahaa, mutta kymmenen päivää sitten päivätyn uutisen perusteella Ilves-Kissojen hallitus ei ole vielä tehnyt päätöstä seuran toiminnan jatkamisesta.

Jos Ilves-Kissat joutuu lyömään lapun luukulle, sarjapaikan saadessaan FC Hongan luontainen paikka olisi B-lohkossa. Toinen vaihtoehto on, että FC Honka on joka tapauksessa 11:s seura ja Ilves-Kissojen paikka täytetään täydennysmenettelyn edellyttämällä tavalla.

Pääkaupunkiseudun seurojen lohkot arvottiin

Suomen kartalla Kakkosen lohkot muodostuvat pitkälti entiseen tapaan. A-lohko on itäinen, B-lohko läntinen ja C-lohko pohjoinen. Pääkaupunkiseudun seuroja ei tällä kertaa sijoitettu maantieteen mukaisesti, vaan ne arvottiin A- ja B-lohkoihin.

Arvonnan tuloksena ainoastaan GrIFK vaihtaa lohkoa. Paikallisottelut espoolaisia seuroja vastaan jäävät siltä kokematta ja GrIFK joutuu nyt sille uuteen mutta myös osin luonnottomaan A-lohkoon. Pitkälle sen pelit eivät kuitenkaan yllä. Vastustajat löytyvät pääasiassa pääkaupunkiseudulta. Lähimatkat vievät seuran Lahteen ja Porvooseen, kaukaisimmat Kouvolaan ja Lappeenrantaan.

Arvonnan seurauksena nousijoiden määrä jakautuu epätasaisesti. B-lohkossa on peräti neljä tulokasta. C-lohkossa nousijoita on kolme ja B-lohkoon niitä jää vain kaksi. Maantieteellistä jakaumaa noudattamalla nousijoiden määrä olisi tasaantunut, jos GrIFK olisi päässyt sille luontaisempaan B-lohkoon ja VJS olisi sijoitettu A-lohkoon.

FC Futuran ja SexyPöxyjen lisäksi Kakkosessa oli kolmaskin poikkeus. Kolmosen pohjoisimman lohkon voittanut Rollon Pojat ei ottanut sarjapaikkaa vastaan. Sen saa sarjassa toiseksi sijoittunut OPS-jp.

Ensi kaudella Kakkosessa on kuusi ylempänä pelaavan seuran kakkos-, tai SJK:n tapauksessa jopa kolmosjoukkuetta. Ne ovat Atlantis Akatemia, FC Inter/2, Ilves/2, JäPS/47, KuPS Akatemia ja SJK Akatemia 2.

Lohko A:
Atlantis Akatemia
FC Kiffen
GrIFK
NJS
PEPO Lappeenranta
PPJ
Reipas
JäPS/47 (nousija)
MyPa (nousija)
FC Futura (täydennysjoukkue)

Lohko B:
HJS
Ilves-Kissat
Ilves/2
P-Iirot
Tampere United
EBK (nousija)
FC Inter/2 (nousija)
TPV (nousija)
VJS (nousija)
SexyPöxyt (täydennysjoukkue)

Lohko C:
Elo
GBK
Hercules
KuPS Akatemia
Närpes Kraft
OTP
TP-47
JPS (nousija)
OPS-jp (nousija)
SJK Akatemia 2 (nousija)

Artikkeliin liittyviä aiheita:

Muita uutisia