PalloTV - Kassan pohja kurkistaa myös Tampereella - Ilves-Kissoilla pelastusprojekti edustustoiminnan jatkamiseksi
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
17.11.2023

Kassan pohja kurkistaa myös Tampereella – Ilves-Kissoilla pelastusprojekti edustustoiminnan jatkamiseksi

Hanke miesten joukkueen yhtiöittämiseksi epäonnistui. Seuran pitää kerätä 18 000 euroa kahden viikon aikana, jotta mm. lokakuun palkkasaatavista ja maksamattomista kenttävuoroista koostuvat velat tulevat kuitatuksi. Jos summaa ei saada kasaan, Ilves-Kissat luopuu sarjapaikastaan ja lyö lapun luukulle.

FC Hongan ja HIFK:n vaikeuksien vanavedessä synkkiä talousuutisia kuuluu nyt myös Tampereelta. Kakkosessa pelaava Tampereen-Viipurin Ilves-Kissat kertoo käynnistäneensä pelastuskampanjan edustusjoukkueen toiminnan jatkuvuuden takaamiseksi. Suurista rahoista ei ole kyse, vaan kampanjan tarkoituksena on saada kasaan 18 000 euron suuruinen potti. Aikataulu on kuitenkin kireä - rahat pitäisi olla kerättynä marraskuun loppuun mennessä.

Ilves-Kissat yritti yhtiöittää edustustoimintaansa viime kesän aikana, mutta projekti epäonnistui. Neuvottelut sekä suomalaisten että ulkomaisten sijoittajatahojen kanssa eivät johtaneet toivottuun lopputulokseen.

- Sijoittajaryhmät olivat sellaisia, joilla on taloudellisia hartioita tähän jalkapalloliiketoimintaan. Kotimaiset neuvottelut kaatuivat nousuun ja ulkomaisten kanssa emme päässeet yksityiskohdista sopuun, vaikka he olisivat olleet valmiita lähtemään Kakkoseen. He kokivat sijoittamisen Suomeen sitten kuitenkin liian riskialttiiksi, Ilves-Kissojen hallituksen puheenjohtaja Tuomas Karjanlahti kertoo seuran kotisivuilla.

Koska toteutumatta jäänyt osakeyhtiö ei kuittaa edustusjoukkueen vanhoja velkoja, niiden maksamiseksi ja toiminnan turvaamiseksi Ilves-Kissojen täytyy kerätä 18 000 euroa marraskuun loppuun mennessä. Rahasumma ei ole suuri eikä velkojia ei ole määrällisesti paljon, mutta aikataulu on kireä ja velat toiminnan kannalta kriittisiä. Maksamatta on mm. lokakuun palkkoja sekä kenttävuoroja Tampereen kaupungille.

Ilves-Kissat pyrkii saamaan pelastuspakettinsa rahat kasaan myymällä mm. pääsylippuja, seuratuotteita ja kentänlaitamainoksia sekä tuotekategorioiden yhdistelmiä.

Yhtiöittämisen kaatuminen ja talousvaikeudet osuivat Ilves-Kissojen kannalta hankalaan saumaan. FC Hongan konkurssin myötä sarjojen täydennysmenettely on jo käynnissä ja mikäli HIFK:n oma pelastusprojekti epäonnistuu, avautuu Ilves-Kissoille mahdollisuus nousta uuteen Ykköseen. Nykyisessä tilanteessa seura tuskin läpäisee lisenssivaatimusten taloudellisia ehtoja eikä seura olisi ottamassa sarjapaikkaa välttämättä edes vastaan.

- Koko osakeyhtiöittämisprosessi tähtäsi siihen, että saamme vietyä toiminnan ammattimaiseksi ja sille tasolle, millä sen pitäisi Ykkösessä tai Ykkösliigassa olla, kun nousu tulee. Nykyisellä ry:n pohjalla ei ole mitään mahdollisuuksia lähteä Ykköseen, vaikka se mahdollisuus meille aukeaisi, Karjanlahti kommentoi seuran verkkosivuilla.

Puheenjohtaja Karjanlahden mukaan seuran velkaantumisen taustalta on tunnistettu kolme selvää syytä.

- Tiivistettynä ensimmäisenä vuotena ylibudjetoimme hieman katsojatulot. Toisella kaudella panostimme myyntipäällikköön, mutta emme onnistuneet kasvattamaan myyntiä toivotulla tavalla.

- Nyt kolmannella kaudella henkilöstön kanssa tehdyt sopimukset ylittivät budjetin reippaasti ja kun tämän lisäksi yritysmyyntipuolella epäonnistuttiin, oli menneen kauden tuloksena taloudellinen pannukakku, Karjanlahti jatkaa Ilves-Kissojen verkkosivuilla.

Yleinen maailmantilanne on tuonut omat mutkansa Ilves-Kissojen talouteen.

- Yrityksissä tapahtuneiden jatkuvien muutosten ja ulkoisten kriisien vuoksi jopa pitkään Kissojen matkassa olleet yritykset ovat joutuneet karsimaan menojaan ja luonnollisesti Kakkosdivisioonajoukkueen tuen leikkaus on yleensä korkealla listalla. Mikäli olisimme saaneet pidettyä kaikki kumppanimme mukana niillä sopimuksilla, tai edes vähän pienemmillä, joilla he ovat mukana olleet, ei meillä olisi mitään hätää budjetin suhteen, Karjanlahti murehtii.

Pelastuskampanjan onnistuminen on Ilves-Kissojen kannalta elintärkeää. Jos rahaa ei kerry vaadittavaa määrää, seuran taru päättyy tähän kauteen.

- Mikäli tavoitteeseen ei päästä, joutuu seura luopumaan sarjapaikastaan ja lopettamaan toimintansa. Toivottavasti saamme nyt kahdessa viikossa kerättyä tuon vaadittavan summan kasaan ja pääsemme jatkamaan edustusjoukkueen taivalta Kakkosessa, Karjanlahti summaa tilanteen seuran verkkosivuilla.

Ilves-Kissojen junioritoimintaan edustusjoukkueen talousvaikeudet eivät vaikuta. Seuran junioritoiminta eriytettiin omaan yhdistykseen ja vanhaan yhdistykseen jäi vain edustusjoukkue.

Nykyisen muotoinen Tampereen-Viipurin Ilves-Kissat on vuonna 1986 perustettu seura, joka jatkaa Viipurin Pallo-Veikkojen ja Viipurin Ilveksen perinteitä. Alkuperäinen seura päätti toimintansa, kun Ilves-Kissat ja Tampellan Palloilijat fuusioituivat kauden 1974 jälkeen jalkapallon uudelleen ohjelmaansa ottaneeseen Tampereen Ilvekseen.

Fuusioitumiseen asti Ilves-Kissat oli ollut muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta Tampereen edustusjalkapalloilun lippulaiva. Luovutetuilta alueilta Tampereelle siirtynyt seura voitti parhaimmillaan Suomen mestaruuden vuonna 1950. Mestaruussarjassa se pelasi 15 kautta vuosina 1949-51, 1956-58, 1964-67, 1969-71 ja 1973-74.

Fuusioitumisen jälkeen Ilves-Kissojen toiminta jalkapallon parissa hiljeni reiluksi vuosikymmeneksi. Lippua pitivät yllä Ilves-Kissojen kilta sekä alasarjoissa pelannut sisarseura Kissalan Pojat.

Artikkeliin liittyviä aiheita:

Muita uutisia