PalloTV - Kakkosen viikkoraportti
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
09.08.2021

Kakkosen viikkoraportti

Kakkosessa oli vilkas 21 ottelun rypistys. Moni seura vietti härkäviikkoa pelaamalla kaksi kertaa viikon aikana. Koronakaranteeneista ja muista syistä tehdyt otteluiden siirtämiset ovat johtaneet siihen, että seurojen tilanteiden vertaaminen sarjataulukossa on menettämässä mielekkyytensä.

Varsinkin tasaisessa B-lohkossa ollaan tilanteessa, jossa jopa putoamisviivan yläpuolella olevat seurat voivat nousta lohkon kärkeen rästinsä kuittaamalla. Erot ovat pahimmillaan jopa viiden ottelun suuruiset. Vain pisimmällä oleva C-lohko on säästynyt hajoamiselta. Siellä vähiten ja eniten pelanneiden ero on kaksi ottelua.

Yleisötilastot laitettiin viikolla uusiksi. Maanantaina pelattu JJK - SJK Akatemia (805) ja perjantainen HJS - Ilves-Kissat (789) raivasivat tiensä parhaiden yleisöotteluiden tilaston piikkipaikoille.

Lohko A: Atlantikselle ensimmäinen tappio

Atlantiksen ensimmäinen tappio oli viikon isoin uutinen A-lohkossa. Se tapahtui kotikentällä sarjapaikastaan taistelevaa Mikkelin Pallo-Kissoja vastaan lukemin 0-1 (0-0). Ainoa maali syntyi ottelun viidennellä lisäminuutilla ammutusta rangaistuspotkusta, jonka Akeg Deng ampui kotijoukkueen verkkoon.

Ottelu oli varsin erikoinen. Kotijoukkueella paloi lopussa käämit ja peli karkasi erotuomarin käsistä. Viimeisen minuutin ja rangaistuspotkumaalin välillä Atlantiksen Miika Ekmark, Victor Shevchenko ja Sammy Ndjock katselivat punaista korttia. Sam Obi-Metzgerillekin riitti vielä yksi varoitus jaettavaksi. Onneksi peliä oli katsomassa vain 20 ihmistä.

Atlantis voitti viikon toisessa ottelussaan MYPA:n maalein 3-1 (2-1). Samalla, kun kolme peliä enemmän pelannut Järvenpään Palloseura voitti kärkikamppailussa PEPO:n Ville Aholan tekemällä maalilla 1-0 (0-0), ero nousijan paikalle säilyi entisenlaisena. Valtit ovat siis yhä Atlantiksen käsissä, joskin tulevat ottelut voivat olla ulosajojen myötä vaikeita. PEPO:n asema nousutaistossa kävi hankalaksi.

Sarjapaikoistaan kamppailevat seurat napsivat pisteitä itselleen. Kaksi kertaa pelannut Peli-Karhut voitti molemmat ottelunsa. Se nousi kahmimillaan kuudella pisteellään jo lohkon keskikastiin. PeKa kaatoi ensin MiPK:n vieraissa 2-0 (0-0) ja sen jälkeen FC Kiffenin kotonaan 2-1 (0-1). MYPA toipui Atlantis-tappiostaan voittaen vieraskentällä Käpylän Pallon 3-2 (2-1).

Voitto maistui myös PK Keski-Uusimaalle. Se löi NJS:n paikallisottelussa lukemin 3-1 (1-1).

Lohko B: FC Jazz ja HJS ovat lohkon kärjessä

Kuten jo ingressissä mainittiin, B-lohkon sarjatilanteen käsittely on täynnä jos ja kun -sanoja. Lohko on tasainen, minkä vuoksi monella seuralla on hyvä mahdollisuus nousta ykköseksi. FC Jazz ja HJS jakavat kärkitilan tasapistein, mutta ne ovat pelanneet kaksi ottelua enemmän kuin kahden pisteen päässä oleva PIF.

Neljäntenä olevalla FC Honka/Akatemialla on jo neljän ottelun vaje, mutta vain kuuden pisteen ero kurottavanaan. Myös kuudentena olevalla Ilves-Kissoilla sekä kahdeksantena ja yhdeksäntenä majailevilla KaaPo:lla ja SalPa:lla tie on auki jopa lohkon ykköspaikalle.

FC Jazz järjesti itsensä lohkon ykköseksi voittamalla EPS:n 4-0 (1-0) ja KaaPo:n 1-0 (1-0). Elias Ahde, Aleksi Ikonen, Eino-Iivari Pitkälä, Markus Arsalo ja KaaPo:n kaatanut Juho Lehtonen viimeistelivät maaleja porilaisille.

HJS oli tiukoilla Ilves-Kissojen kanssa, mutta Eppu Kallion lisäajalla tekemä maali ratkaisi 2-1 (0-0) voiton kotijoukkueen ja ottelua seuraamassa olleen lähes 800-päisen yleisön iloksi. Erkka Helminen vei vierasjoukkueen johtoon, jonka Eemeli Raittinen tasoitti vasta kuusi minuuttia ennen loppua.

PIF putosi piikkipaikalta häviämällä lohkon jumbolle VJS:lle maalein 0-2 (0-2). Borry Sabally teki ottelun molemmat maalit. FC Honka/Akatemia puolestaan jatkaa kyttäilyä kärjen takana. Se voitti GrIFK:n 3-0 (0-0) Noah Pallasin, Aleksi Jännesin ja Anton Tuomisen osumilla. Vaikka lohkon kärkeen on tyrkyllä monta seuraa, GrIFK:lle tämä saattoi olla viimeinen naula arkkuun.

Ilves/2 hankki hiukan helpotusta putoamiskurimukseensa voittamalla EPS:n 2-1 (1-0). Putoamisviivan alapuolella oleva Tampereen Pallo-Veikot ei puolestaan sitä saanut, kun se joutui tunnustamaan SalPa:n paremmakseen maalein 0-2 (0-0).

Lohko C: OTP lähestyy Seinäjokea

OTP sai mahdollisuuden nousta tosissaan uhkaamaan C-lohkossa karkumatkalla ollutta SJK Akatemiaa. Mahdollisuus avautui, kun SJK Akatemia jäi 1-1 (0-0) tasapeliin JJK Jyväskylää vastaan. OTP vastasi tyrkylle tulleeseen tilaisuuteen voittamalla JBK:n 3-2 (2-1).

Kingsley Ofori vei SJK Akatemian johtoon Jyväskylässä. Robin Saastamoinen huudatti 805-päistä yleisöä Harjulla sinetöimällä ottelun loppuluvuiksi 1-1. Callistus Chukwu (2) ja Santeri Ukkola onnistuivat Oulussa maalinteossa. JBK:n osumasta vastasi Juuso Öst. Pietarsaarelaisten johto-osuma oli OTP:n oma maali.

Neljäntenä oleva ja kaksi ottelua vähemmän pelannut JJK on vielä hyvissä kyttäysasemissa. SJK-tasapelin lisäksi se voitti Vaasan IFK:n 3-0 (3-0). JJK:lla oli hurja alku - kaikki kolme maalia tehtiin reilun kymmenen minuutin sisällä 11. ja 22. minuutin välissä. Tuomas Koppelomäki teki kaksi maalia ja Joel Pasanen yhden. VIFK aloitti viikkonsa voittamalla JBK:n 1-0 (1-0). Ottelun ainoan maalin teki Emmanuel Igboeri.

Kolmannen sijansa lohkossa säilyttänyt FC Vaajakoski vajosi haastajan rooliin. Se tapahtui jäämällä 1-1 (1-1) tasapeliin RFA:n kanssa.

OTP:n lisäksi myös muut oululaisjoukkueet takoivat maaleja. AC Oulun farmiryhmä OLS löi Närpes Kraftin 3-0 (2-0) ja Hercules kuritti GBK:ta 5-1 (2-1). Liigajoukkueesta avuksi tullut Severi Kähkönen teki OLS:lle kaksi maalia ja Otso Liimatta yhden. Kristian Heinolainen (2), Oskari Haanpää, Sami Karjalainen ja Henry Mäkäräinen osuivat Herculekselle. Alec Biskop oli GBK:n lohdutusmaalin viimeistelijä.

Videolla kooste ottelusta JäPS - PEPO.

Pallo-TV seuraa Kakkosen otteluita viikottaisten raporttien muodossa. Jos sarjan otteluissa tapahtuu jotain merkittävää tai pelataan ns. isoja otteluita, otetaan yksittäisiäkin pelejä erikseen käsittelyyn.

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita:

Muita uutisia