PalloTV - Kakkosen viikkoraportti

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
13.09.2021

Kakkosen viikkoraportti

Lohko A: 11-0!

A-lohkon viikon uutinen ei ollut se, mikä seura johtaa sarjaa eikä se, millä seuroilla sarjapaikka on vaarassa. A-lohkon viikon uutinen kirjoitettiin Mikkelissä, jossa nousua jahtaava PEPO Lappeenranta pieksi jumbona olevan Mikkelin Pallo-Kissat hurjin luvuin 11-0 (8-0). Ottelu oli ohitse jo varttitunnissa, jolloin tulostaululla seisoivat lukemat 4-0. Kolme pelaajaa - Juuso Enbuska, Malik St. Prix ja Nikke Veikkanen - teki hattutempun PEPO:lle.

Liekö tyytyväisyys murskavoitosta hiipinyt puseroon, sillä PEPO hävisi viikon toisen ottelunsa MYPA:lle maalein 2-3 (2-1). Entistä karvaammaksi tappion tekee se, että Joakim Joutjärven viimeistelemä voittomaali syntyi vasta seitsemännellä lisäminuutilla. Lappeenrantalaisten pelaajista Veikkanen lisäsi viikon maalisaldonsa viiteen tekemällä PEPO:n molemmat osumat Myllykoskella.

Tappio tuli todella pahaan saumaan PEPO:lle. Lohkoa johtava Järvenpään Palloseura voitti Atlantiksen kärkikamppailussa 3-1 (2-0). JäPS:n ja PEPO:n välinen ero repesi nyt kymmeneen pisteeseen, joka rästit voittamalla voi kaventua neljään pisteeseen. Tilastot ja matematiikka ovat siis vahvasti JäPS:n puolella.

Atlantiksen peli näyttää olevan umpisolmussa. JäPS-tappiota edelsi maaliton tasapeli FC Kiffenin kanssa. Nämä kaksi ottelua mukaan luettuna Atlantis on voittanut viimeiseen puoleentoista kuukauteen vain kaksi kerta. Täyskäännös on melkoinen seuralta, joka voitti seitsemän yhdeksästä ensimmäisestä ottelustaan.

Sarjapaikkataistelu on mielenkiintoinen. Viimeisenä oleva Mikkelin Pallo-Kissat näyttää menettäneen pelin. Murskatappionsa jälkeen se hävisi myös NJS:lle lopputuloksella 1-2 (0-1). MiPK:n matka kuiville on viiden pisteen suuruinen - ei suinkaan mahdotonta kuroa, mutta seuran kurssin korjaus pitäisi olla reipasta luokkaa.

Viisi muuta, kahden pisteen sisällä olevaa seuraa yrittää kynsin ja hampain pitää sarjapaikastaan kiinni. FC Kiffen pärjäsi niistä huonoiten. Atlantista vastaan pelatun tasapelin lisäksi se hävisi PK Keski-Uusimaalle 1-2 (1-1). Kuopiolaisseura KuFu seilaa tällä hetkellä turvallisimmilla vesillä voitettuaan PeKa:n 2-0 (1-0).

Kymenlaakson paikalliskamppailu PeKa:n ja MyPa:n välillä päättyi kotkalaisten voittoon 3-1 (1-0). KäPa voitti Reippaan 2-0 (1-0).

Lohko B: Kärkipaikka siirtyi PIF:lle

Jonkin aikaa B-lohkon piikkipaikalla ollut mutta kärkijoukkueista selvästi eniten pelannut FC Jazz joutui luopumaan ykköspaikastaan. Tasainen ja ottelumäärältään hyvin vaihteleva lohko kulkee nyt Pargas IF:n komennossa. PIF siirtyi lohkon johtoon kahdella selkeällä voitolla: EPS kaatui 4-0 (2-0) ja SalPa 3-1 (0-0).

PIF:n pahimmat kilpailijat pelasivat viikon aikana suoraan paraislaisten pussiin. HJS teki pahan lommon FC Jazzin kylkeen voittamalla porilaiset lohkon kärkikamppailussa 2-1 (0-0). Jesse Huhtala vei kotijoukkueen johtoon, jonka Mikael Anttila tasoitti välittömästi. Santeri Stenius viimeisteli voitto-osuman 72. minuutilla. Voitto oli balsamia hämeenlinnalaisten haavoille, sillä HJS oli viikon ensimmäisessä ottelussaan jäänyt 2-2 (1-2) tasapeliin VJS:n kanssa. Huhtala ja Stenius vastasivat HJS:n maaleista tässäkin ottelussa.

Ottelumäärissä mitattuna FC Honka/Akatemian kausi oli ennen tätä viikkoa ylittänyt hädin tuskin puolivälin. Espoolaisnuorilla oli siis hyvä mahdollisuus vielä tulla mustana hevosena kärkikamppailuun mukaan aivan viime metreillä. Tämän viikon ottelut aiheuttivat takapakkia näihin suunnitelmiin. Akatemia hävisi SalPa:lle maalein 0-2 (0-0) ja jäi tasapeliin 1-1 (1-0) paikallisottelussa EPS:n kanssa.

Lohkon häntäpäässä Ilves-Kissat ei saanut vielä kerättyä sarjapaikkaan tarvittavia pisteitä. Se hävisi KaaPo:lle 1-2 (1-1) ja kovassa vireessä olevalle VJS:lle 1-3 (0-1). Alkukaudesta vaatimattomasti esiintynyt VJS on viidestä viimeisestä ottelustaan voittanut neljä ja pelannut kerran tasan. Vantaalaisseura on hilannut itsensä jo keskikastin alapäähän ja varmistelee hyvää vauhtia vaarassa ollutta sarjapaikkaansa.

Sarjapaikan puolesta pelattiin myös Tampereen derbyssä, jossa Ilves/2 voitti jumbona olevan TPV:n 3-0 (3-0). Linus Rönnberg teki ensimmäisellä puoliajalla hattutempun, johon kului vain 22 minuuttia.

Lohkon maalijuhlat pidettiin kuitenkin Kauniaisissa. GrIFK ja KaaPo mättivät kahdeksan maalia 4-4 (1-3) päättyneessä ottelussa.

Lohko C: SJK Akatemian nousu melkein varma

C-lohkossa SJK Akatemian nousu Ykköseen alkaa näyttää melko varmalta. Vain jyväskyläläisseura JJK:n perässä laahaava ottelumäärä estää kuohujuomien korkkaamisen Seinäjoella jo nyt. Tämän viikon ainoassa ottelussaan SJK Akatemia haki rutiinipisteet Oulusta OLS:n kustannuksella maalein 2-0 (2-0).

SJK Akatemialla on nyt 44 pistettä 18 ottelusta. Sen viimeinen uhkaaja on juuri JJK, jolla on kasassa 30 pistettä 16 ottelusta. Pienen laskutoimituksen jälkeen Seinäjoelle voi lähettää kehotuksen, että kuohujuomat saa laittaa jo kylmään. Vaikka JJK voittaisi molemmat rästipelinsä, se pystyy nousemaan vain kahdeksan pisteen päähän kärjestä. Vaatii siis melkoista keikausta, että SJK Akatemia nousunsa menettää.

SJK Akatemian ja JJK:n välinen ero kasvoi kahdella pisteellä tällä viikolla. Kun SJK Akatemia otti täyden pistepotin OLS:lta, JJK jäi tasapeliin niin ikään Oulussa. Herculesta vastaan pelattu ottelu päättyi 1-1 (0-1).

Vaikka nousu näyttää ratkenneen, sarjasopimuksen uusimisessa on vielä pelattavaa. Närpes Kraft otti ison askeleen kohti säilymistä, kun se voitti vieraissa GBK:n 4-2 (1-2). Seurojen välinen ero putoamisviivan molemmin puolin repesi viiteen pisteeseen. Kemi City FC:lle kirikello on soinut jo ajat sitten. Sillä on kymmenen pistettä matkaa putoamisviivan paremmalle puolelle, mutta myös kuusi ottelua vielä pelaamatta. Kemiläisten vire ei vain näytä hyvältä. KCFC hävisi FC Vaajakoskelle 0-5 (0-3).

Kierroksen muissa otteluissa jo kolmannen valmentajan ohjaksissa tällä kaudella oleva OTP hävisi Vaasan IFK:lle 0-2 (0-0). Rovaniemi Football Academy voitti JBK:n 3-1 (0-0).

Videolla kooste ottelusta MiPK - PEPO.

Pallo-TV seuraa Kakkosen otteluita viikottaisten raporttien muodossa. Jos sarjan otteluissa tapahtuu jotain merkittävää tai pelataan ns. isoja otteluita, otetaan yksittäisiäkin pelejä erikseen käsittelyyn.

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: