PalloTV - Kakkosen viikkoraportti

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
20.09.2021

Kakkosen viikkoraportti

Lohko A: PEPO taistelee vielä

Järvenpään Palloseura johtaa edelleen A-lohkoa. Seuran huilivuoro antoi PEPO Lappeenrannalle mahdollisuuden kaventaa eroa karussa olleeseen JäPS:iin. PEPO käytti tilaisuutensa hyväksi voittamalla vieraissa PeKa:n 1-0 (0-0) ja kotona NJS:n 2-0 (1-0). Malik St. Prix teki molemmissa otteluissa yhden maalin. NJS:ää vastaan osui myös Nikke Veikkanen. PEPO nousi nyt neljän pisteen päähän ykköspaikasta.

Kuuden, jopa seitsemän seuran piirileikki putoamisen ympärillä jatkuu kuumana. Mikkelin Pallo-Kissat on ainoa seura, jonka kaulan ympärillä lenkki kiristyy. Se hävisi ainoassa ottelussaan Lahden Reippaalle 0-2 (0-0). Muiden putoamisuhan alla olevien otettua pisteitä MiPK on jo seitsemän pisteen päässä turvasatamasta.

FC Kiffen pärjäsi parhaiten voitettuaan sekä Käpylän Pallon että MYPA:n. KäPa kaatui maalein 3-1 (0-0) ja MYPA 2-0 (0-0). Mustat hurmurit hyppäsivät näillä pisteillä putoamisviivan tuntumasta suoraan keskikastiin. Niin tasainen A-lohkon jälkimmäinen puolisko on.

FC Kiffenin lisäksi KäPa hävisi myös Atlantikselle, mikä tarkoittaa käpalaisleirin tunnelmien kiristymistä huomattavasti. Kotkalainen Peli-Karhut jäi PEPO:n lisäksi ilman pisteitä myös PK Keski-Uusimaata vastaan. PKKU haki pisteet Kotkasta 2-1 (0-0). KuFu-98 puolestaan aiheutti NJS:lle viikon toisen tappion. Pisteet lähtivät Kuopioon tuloksella 2-0 (0-0).

Kaikkien näiden pelien jälkeen PKKU:n, PeKa:n ja MYPA:n ahdinko on kaikkein akuutein. PKKU:lla on 20 pistettä ja kahdella muulla 19. MYPA on putoamisviivan alapuolella reilusti huonomman maalieronsa vuoksi. KuFu ja KäPa ovat trion yläpuolella 22 pisteellä. Löysäilyvaraa ei siis ole.

Lohko B: PIF:llä irtioton makua

Edellisellä viikolla B-lohkon ykköspaikan napannut PIF jatkaa tuulenhalkojan paikalla. PIF voitti jumbona olevan TPV:n 4-1 (1-1) ja kasvatti hajurakoa toisena olevaan FC Jazziin nähden kuuteen pisteeseen. Paraislaisilla on vielä yksi peli vähemmän pelattuna, minkä vuoksi PIF pääsee loppusuoralle erinomaisista asetelmista.

Lohkoa pitkään johtanut FC Jazz jatkaa PIF:n jahtaamista, vaikka sen mahdollisuus saavuttaa sarjanousu näyttää heikoilta. FC Jazz löi Ilveksen reservijoukkueen Mikael Anttilan (2) ja Joonas Meuran maaleilla 3-2 (2-1). Samalla se pudotti huilivuorossa olleen HJS:n kolmanneksi.

FC Honka/Akatemian muodossa taustalla vaaninut uhka on kauden edetessä käynyt pienemmäksi. Tappioita on alkanut rapsahdella syksyn mittaan espoolaisten tilille, vaikka se nyt voittikin VJS:n maalein 2-1 (0-0). Rästit pois pelaamalla Honka/Akatemia voi nousta enää sarjakakkoseksi.

VJS hävisi samoin lukemin myös Kaarinan Pojille. Vaikka kahdesta tappiosta huolimatta VJS on kohtuullisen matkan päässä putoamisviivasta, kannattaa sen ainakin välillä katsella olkansa ylitse. Sarjapaikka ei ole vielä kiveen hakattu.

Ilves-Kissat otti ison askeleen kohti sarjapaikkaa voittamalla ensimmäisellä putoajan paikalla olevan EPS:n 3-0 (0-0). Viikon kuudennessa ottelussa SalPa ja GrIFK jakoivat pisteet tuloksella 1-1 (0-0).

Lohko C: SJK Akatemia tekee paluun Ykköseen

SJK Akatemia varmisti nousun ensi kauden Ykköseen. Seinäjokisten nuorten pelaajien joukkue pelasi toiseksi korkeimmalla sarjatasolla 2020, joten visiitti Kakkoseen jäi ranskalaismalliseksi. Nousu sinetöityi jo muutama kierros ennen loppua 2-0 (2-0) voitolla FC Vaajakoskesta. SJK Akatemian voitto tarkoitti sitä, että ainoana uhkaajana ollut ja kaksi ottelua vähemmän pelannut JJK ei voi missään olosuhteissa seinäjokisia tavoittaa.

JJK:n matka tyssäsi Rovaniemi Football Academyyn, jonka kanssa se pelasi kotikentällä maalittoman tasapelin.

Toisessa päässä sarjataulukkoa jumbona olevan Kemi City FC:n oljenkorsi kävi erittäin ohueksi joukkueen kärsittyä kaksi neljän maalin murskatappiota kotiyleisön edessä. Vaasan IFK murjoi kemiläisiä 4-0 (3-0) ja oululainen Hercules 5-1 (2-1). Sami Karjalainen teki jälkimmäisessä ottelussa kaksi maalia ja ilmoittautui kilpaan lohkon maalintekijäkuninkuudesta. Karjalaisella ja SJK Akatemian Kingsley Oforilla on tilillään 12 osumaa.

Muista putoamista vastaan taistelevista seuroista Närpes Kraft hävisi JBK:lle 0-2 (0-1). Putoamisviivan alapuolella oleva GBK ei pelannut viime viikolla ollenkaan. Kokkolalaisillakin alkaa olla tukalat paikat. Kraft on jo viiden pisteen karussa.

OLS hilasi itsensä käytännössä turvaan voittamalla VIFK:n 3-1 (1-1).

Videolla kooste ottelusta KCFC - FC Vaajakoski.

Pallo-TV seuraa Kakkosen otteluita viikottaisten raporttien muodossa. Jos sarjan otteluissa tapahtuu jotain merkittävää tai pelataan ns. isoja otteluita, otetaan yksittäisiäkin pelejä erikseen käsittelyyn.

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: