PalloTV - Kakkosen kierrosraportti
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
27.09.2021

Kakkosen kierrosraportti

Lohko A: PEPO:n takaa-ajo tyssäsi tappioon

PEPO Lappeenranta hävisi vierasottelussa Käpylän Pallolle maalein 1-3 (0-2). Tämä tarkoittaa sitä, että A-lohkoa johtava Järvenpään Palloseura voi alkaa valmistautua rakentamaan joukkuetta Ykköseen ensi kaudeksi. JäPS:llä on pelaamatta kolme ottelua, mikä on yksi enemmän kuin PEPO:lla. Seurojen välinen piste-ero on neljä. Paljon saa jalkapallon mannerlaatat siis liikkua, jos PEPO nousijaksi vielä itsensä pelaa.

Mikkelin Pallo-Kissoilla on toisessa päässä samanlainen tilanne. Matkaa turvallisille vesille on kahdeksan pistettä, kun jaossa on vain yksi piste enemmän. MiPK:n rimpuilun päätti 1-3 (0-2) tappio FC Kiffenille Helsingissä.

Toisen putoajan nimestä käydään kiivasta kamppailua monen seuran kesken. Peli-Karhut otti ison askeleen kohti turvasatamaa voittamalla Lahden Reippaan 1-0 (0-0). Anttoni Huttunen teki ottelun ainoan maalin. PeKa:n pahimmat kilpakumppanit kärsivät murskatappiot vieraskentillä. PK Keski-Uusimaa hävisi KuFu:lle 0-5 (0-3). Viime kaudella Ykkösessä pelannut MYPA sai Atlantikselta selkäsaunan maalein 0-6 (0-4). Victor Shevchenko teki ottelussa hattutempun.

Lohko B: PIF:llä vahva ote nousuun

B-lohkon nousutaistelun osalta tapahtui viikon aikana paljon, kun FC Jazz hävisi yllättäen Ilveksen reservijoukkueelle 2-3 (2-2). Porilaisten pettymys oli suuri, kun Badreddine Busharan voittomaali syntyi lisäajalla. Tasapeli olisi FC Jazzin silmissä säilyttänyt edes jonkinlaisen mahdollisuuden, sillä lohkoa johtava PIF jäi maalittomaan tasapeliin FC Honka/Akatemian kanssa.

Sarjataulukossa tilanne on nyt pitkälti samanlainen kuin A-lohkossakin. PIF on pelannut yhden ottelun vähemmän. Ero venähti FC Jazzin tappion myötä jo seitsemään pisteeseen. PIF:n nousu odottaa siis enää vain leiman lyöntiä.

Myös hämeenlinnalaisseura HJS pelattiin ulos nousukamppailusta. Se pelasi tasapelin FC Honka/Akatemian kanssa Espoossa.

TPV yrittää vielä taistella sarjapaikastaan. Jumbona oleva Paltsarit voitti Kaarinan Pojat maalein 2-1 (1-1). Keskiviikkona pelatun ottelun jälkeen tamperelaisten niskaan kaadettiin runsaasti kylmää vettä. Kaikki sen lähimmät kilpakumppanit napsivat itselleen lisäpisteitä. EPS lisäsi pistetiliään peräti neljällä voittamalla Ilves/2:n 2-1 (1-1) ja jakamalla pisteet Ilves-Kissojen kanssa tuloksella 1-1 (1-0). Voittokin oli erittäin lähellä, mutta Ali Al-Fatli tasoitti pelin seitsemännellä lisäminuutilla.

Eikä tässä vielä kaikki: VJS lisäsi saldoaan tasapelipisteellä, joka tuli sen plakkariin 1-1 (1-1) tuloksella KaaPo:n kanssa. TPV:n ilo voitosta jäi kovin lyhyeksi.

Keskiryhmän merkityksettömiä otteluita pelattiin yksi. GrIFK hävisi maali-iloittelun SalPa:aa vastaan lukemin 3-4 (2-2).

Lohko C: Kemi City FC putoaa Kolmoseen

Pelattavat asiat C-lohkossa käyvät koko ajan vähemmäksi. SJK Akatemian nousu Ykköseen varmistui viime viikolla. Nyt toisen putoajan nimi on hakattu kiveen. Kemi City FC:n lähtö vauhdin hakuun on ollut käytännössä varmaa jo jonkin aikaa ja nyt teoreettinenkin mahdollisuus meni, kun seura hävisi toisen kerran suurinumeroisesti Herculekselle lyhyen ajan sisällä. Oulussa pelatun ottelun lopputulos oli 5-0 (4-0).

Toisen putoamisvaarassa olevan seuran, GBK:n tilanne synkkeni melkoisesti. GBK jäi kotonaan 2-2 (0-1) tasapeliin OTP:tä vastaan. Tappiokin oli lähellä, mutta Joni Lämsä teki kaksi maalia ja sai ajettua pelin tasoihin. Samaan aikaan sarjapaikastaan taisteleva Närpes Kraft näytti JBK:lle, mitä seuran nimi merkitsee. Kraft voitti vastustajansa 4-0 (2-0) ja ero GBK:hon venyi jo seitsemän pisteen suuruiseksi.

Kierroksen muissa otteluissa OLS voitti Vaasan IFK:n 5-2 (2-0) ja JJK haki pisteet Rovaniemeltä maalein 2-0 (0-0). FC Vaajakoski ja SJK Akatemia päätyivät tasapeliin 2-2 (1-1).

Pallo-TV seuraa Kakkosen otteluita viikottaisten raporttien muodossa. Jos sarjan otteluissa tapahtuu jotain merkittävää tai pelataan ns. isoja otteluita, otetaan yksittäisiäkin pelejä erikseen käsittelyyn.

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita:

Muita uutisia