PalloTV - Kakkosen kierrosraportti
TULEVAT PELIT:

Veikkausliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
27.09.2021

Kakkosen kierrosraportti

Lohko A: PEPO:n takaa-ajo tyssäsi tappioon

PEPO Lappeenranta hävisi vierasottelussa Käpylän Pallolle maalein 1-3 (0-2). Tämä tarkoittaa sitä, että A-lohkoa johtava Järvenpään Palloseura voi alkaa valmistautua rakentamaan joukkuetta Ykköseen ensi kaudeksi. JäPS:llä on pelaamatta kolme ottelua, mikä on yksi enemmän kuin PEPO:lla. Seurojen välinen piste-ero on neljä. Paljon saa jalkapallon mannerlaatat siis liikkua, jos PEPO nousijaksi vielä itsensä pelaa.

Mikkelin Pallo-Kissoilla on toisessa päässä samanlainen tilanne. Matkaa turvallisille vesille on kahdeksan pistettä, kun jaossa on vain yksi piste enemmän. MiPK:n rimpuilun päätti 1-3 (0-2) tappio FC Kiffenille Helsingissä.

Toisen putoajan nimestä käydään kiivasta kamppailua monen seuran kesken. Peli-Karhut otti ison askeleen kohti turvasatamaa voittamalla Lahden Reippaan 1-0 (0-0). Anttoni Huttunen teki ottelun ainoan maalin. PeKa:n pahimmat kilpakumppanit kärsivät murskatappiot vieraskentillä. PK Keski-Uusimaa hävisi KuFu:lle 0-5 (0-3). Viime kaudella Ykkösessä pelannut MYPA sai Atlantikselta selkäsaunan maalein 0-6 (0-4). Victor Shevchenko teki ottelussa hattutempun.

Lohko B: PIF:llä vahva ote nousuun

B-lohkon nousutaistelun osalta tapahtui viikon aikana paljon, kun FC Jazz hävisi yllättäen Ilveksen reservijoukkueelle 2-3 (2-2). Porilaisten pettymys oli suuri, kun Badreddine Busharan voittomaali syntyi lisäajalla. Tasapeli olisi FC Jazzin silmissä säilyttänyt edes jonkinlaisen mahdollisuuden, sillä lohkoa johtava PIF jäi maalittomaan tasapeliin FC Honka/Akatemian kanssa.

Sarjataulukossa tilanne on nyt pitkälti samanlainen kuin A-lohkossakin. PIF on pelannut yhden ottelun vähemmän. Ero venähti FC Jazzin tappion myötä jo seitsemään pisteeseen. PIF:n nousu odottaa siis enää vain leiman lyöntiä.

Myös hämeenlinnalaisseura HJS pelattiin ulos nousukamppailusta. Se pelasi tasapelin FC Honka/Akatemian kanssa Espoossa.

TPV yrittää vielä taistella sarjapaikastaan. Jumbona oleva Paltsarit voitti Kaarinan Pojat maalein 2-1 (1-1). Keskiviikkona pelatun ottelun jälkeen tamperelaisten niskaan kaadettiin runsaasti kylmää vettä. Kaikki sen lähimmät kilpakumppanit napsivat itselleen lisäpisteitä. EPS lisäsi pistetiliään peräti neljällä voittamalla Ilves/2:n 2-1 (1-1) ja jakamalla pisteet Ilves-Kissojen kanssa tuloksella 1-1 (1-0). Voittokin oli erittäin lähellä, mutta Ali Al-Fatli tasoitti pelin seitsemännellä lisäminuutilla.

Eikä tässä vielä kaikki: VJS lisäsi saldoaan tasapelipisteellä, joka tuli sen plakkariin 1-1 (1-1) tuloksella KaaPo:n kanssa. TPV:n ilo voitosta jäi kovin lyhyeksi.

Keskiryhmän merkityksettömiä otteluita pelattiin yksi. GrIFK hävisi maali-iloittelun SalPa:aa vastaan lukemin 3-4 (2-2).

Lohko C: Kemi City FC putoaa Kolmoseen

Pelattavat asiat C-lohkossa käyvät koko ajan vähemmäksi. SJK Akatemian nousu Ykköseen varmistui viime viikolla. Nyt toisen putoajan nimi on hakattu kiveen. Kemi City FC:n lähtö vauhdin hakuun on ollut käytännössä varmaa jo jonkin aikaa ja nyt teoreettinenkin mahdollisuus meni, kun seura hävisi toisen kerran suurinumeroisesti Herculekselle lyhyen ajan sisällä. Oulussa pelatun ottelun lopputulos oli 5-0 (4-0).

Toisen putoamisvaarassa olevan seuran, GBK:n tilanne synkkeni melkoisesti. GBK jäi kotonaan 2-2 (0-1) tasapeliin OTP:tä vastaan. Tappiokin oli lähellä, mutta Joni Lämsä teki kaksi maalia ja sai ajettua pelin tasoihin. Samaan aikaan sarjapaikastaan taisteleva Närpes Kraft näytti JBK:lle, mitä seuran nimi merkitsee. Kraft voitti vastustajansa 4-0 (2-0) ja ero GBK:hon venyi jo seitsemän pisteen suuruiseksi.

Kierroksen muissa otteluissa OLS voitti Vaasan IFK:n 5-2 (2-0) ja JJK haki pisteet Rovaniemeltä maalein 2-0 (0-0). FC Vaajakoski ja SJK Akatemia päätyivät tasapeliin 2-2 (1-1).

Pallo-TV seuraa Kakkosen otteluita viikottaisten raporttien muodossa. Jos sarjan otteluissa tapahtuu jotain merkittävää tai pelataan ns. isoja otteluita, otetaan yksittäisiäkin pelejä erikseen käsittelyyn.

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: