PalloTV - Suomesta maailmalle - Kemppainen tuorein siirtyjä
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
10.01.2022

Suomesta maailmalle – Kemppainen tuorein siirtyjä

Suomen jalkapallosarjat ovat ennen kaikkea kasvattajasarjoja, joista ponnistetaan maailmalle. Tuorein lähtijä on RoPS:n 18-vuotias laitapakki Otto Kemppainen, joka teki sopimuksen italialaisen Hellas Verona FC:n kanssa. Kemppaisen allekirjoittama paperi on tiettävästi ammattilaissopimus, mutta hän aloittaa urakkansa seuran juniorijoukkueessa. Kemppainen pelasi viime kaudella 25 Ykkösen ottelua, joissa hän teki neljä maalia.

Viime kausi oli todellinen läpimurto HJK:n ja maajoukkueen topparille Daniel O'Shaughnessylle, joka siirtyi europelien päätyttyä Saksan toiseksi korkeimmalle sarjatasolla 2. Bundesliigassa pelaavaan Karlsruher SC:hen.

Neljä kautta Veikkausliigassa - kaksi FC Interissä ja kaksi viimeistä IFK Mariehamnissa - pelannut Niilo Mäenpää suuntasi Puolaan. Hänen uusi seuransa on Warta Poznan. Maarianhaminan paidassa kuusi liigamaalia viimeistellyt norsunluurannikkolainen Muhamed Tehe Olawale pelaa jatkossa Romanian pääsarjassa FC Voluntarissa.

Ainakin kaksi muutakin ulkomaalaispelaajaa on löytänyt uralleen jatkon ulkomailta. Ilveksessä pelannut kolumbilainen Roger Torres siirtyi Peruun. SJK:ta edustanut uusiseelantilainen Nikko Boxall jatkaa pelejään USA:n toiseksi korkeimmalla sarjatasolla USL Championshipissä. Hänen uusi seuransa on San Diego Loyal SC.

Yhden kuumimman kotimaisen tulevaisuuden nimen, KuPS:n Urho Nissilän, on joissain yhteyksissä uutisoitu siirtyvän Etelä-Koreaan. Virallisesti siirrosta ei ole kerrottu ja esimerkiksi Transfermarkt kertoo Nissilän olevan ilman sopimusta mihinkään seuraan.

Transfermarktin tietojen mukaan jokainen näistä jo siirtyneistä pelaajista vaihtoi seuraa ilman siirtokorvausta.

Artikkeliin liittyviä aiheita:

Muita uutisia