PalloTV - Katsomo pullisteli Jyväskylän derbyssä
TULEVAT PELIT:

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
21.05.2022

Katsomo pullisteli Jyväskylän derbyssä

Reilut 2000 katsojaa jännitti JJK:n ja FC Vaajakosken ottelua - Kakkosen ennätys ei rikkoutunut.

Jyväskylän eilistä Kakkosen C-lohkon paikalliskamppailua seurasi 2 052 katsojaa. Kakkosen nykytasolle se on muhkea lukema, mutta kautta aikain tilastossa sillä ei edes kutitella kärkipään lukuja. Harjun stadionilla pelattua ottelua isännöi JJK Jyväskylä, joka voitti vastustajansa FC Vaajakosken maalein 4-0.

Ottelun suuri yleisömäärä selittyy osittain JJK Jyväskylän yhteistyökumppanin tempauksella, jonka myötä kaikki katsojat pääsivät ilmaiseksi sisään. Erityisen poikkeava tämä luku ei siltikään ole, sillä kahden viime kauden aikana pelatut Jyväskylän derbyt ovat kiinnostaneet paikallisia. Jokaisessa aiemmin pelatussa viidessä ottelussa on ollut reilusta tuhannesta yli puoleentoista tuhatta katsojaa.

Merkittävin uutinen lienee se, että derby sijoittuu 12. sijalle jalkapallon kotimaisten kilpailuiden tämän kauden yleisötilastossa. Edelle menee 11 Veikkausliigan ja yksi Suomen Cupin ottelu. Tämä on hyvä todiste siitä kotimaisen jalkapalloilun murheen alhosta, johon se koronasulkujen ja -rajoitusten aikana joutui eikä ole sieltä vielä noussut. Veikkausliigan yleisökeskiarvo on tällä hetkellä 1 600 katsojan paikkeilla.

Ilmaislipuilla on ennenkin saatu hyviä lukuja aikaiseksi. Muun muassa Veikkausliigan ja HJK:n kotimaisten otteluiden yleisöennätys 23 382 (HJK - MyPa, 1996) sekä yleisötilaston kolmanneksi suurin luku 15 000 (Ilves - KPV, 1983) on saatu aikaiseksi massiivisilla ilmaislippukampanjoilla.

Kakkosen yleisöennätys on vuodelta 1969, jolloin sarja oli kotimaisessa hierarkiassa vielä toiseksi ylin taso. Vaasan paikallisottelua VPS - VIFK seurasi 5 212 silmäparia - kaikki maksaneita katsojia, vapaalippulaisia ja kausikorttilaisia ei laskettu mukaan. Nykymuodossaan kolmantena sarjatasona pelatun Kakkosen paras yleisömäärä on vuodelta 1985. Kontulan Urheilijoiden ja Apollon välistä ottelua seurasi 4 349 katsojaa.

Muita uutisia