PalloTV - Kakkosen loppusarjat päättyivät

Ruutu on kotimaisen jalkapallon koti

Katso kaikki matsit! Ruutu+ alk. 6,95€/kk - kokeile maksutta!

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
22.10.2022

Kakkosen loppusarjat päättyivät

JJK Jyväskylä, KäPa ja SalPa nousevat ensi kauden Ykköseen.

Kakkosen kolmen loppusarjan kaudet päättyivät. Runkosarjan jälkeen pelattiin kussakin lohkossa neljän joukkueen loppusarja, joka jatkui saavutetuista pisteistä. Kunkin loppusarjan voittaja lunasti itselleen tiketin ensi kauden Ykkösessä. Suosikkeina lohkoihinsa lähteneet Salon Palloilijat ja JJK Jyväskylä lunastivat odotukset. Käpylän Pallo ohitti loppusuoralla JIPPO:n A-lohkon nousutaistossa.

A-lohkon ratkaisu venyi päätöskierrokselle. Paalupaikalta loppusarjaan lähtenyt JIPPO oli saanut Käpylän Pallon kotikentälleen nousun ratkaisseeseen otteluun. Mehtimäen tekonurmella pelatussa ottelussa KäPa löi isäntänsä maalein 1-0 (1-0). Joonas Salmi viimeisteli ainoan maalin juuri ennen taukovihellystä. Ottelua seurasi joensuulaisittain iso yleisömäärä, 937 katsojaa.

JIPPO ja KäPa kohtasivat Joensuussa myös runkosarjan viimeisellä kierroksella. Pisteet tasattiin silloin lukemin 1-1 (1-0), mikä johti erittäin tasaiseen asetelmaan jatkosarjassa. Kolmantena nousuhaaveita elätellyt Lahden Reipas putosi käytännössä ensimmäisessä ottelussa hävittyään JIPPO:lle 1-2 (0-0).

Mahdollisuuksien menettäminen näkyi jo seuraavalla kierroksella, kun Reipas otti KäPa:lta seitsemän maalin selkäsaunan. JIPPO jäi tasapeliin FC Kiffen kanssa, joten ratkaisu venyi viimeisen kierroksen keskinäiseen otteluun.

SalPa lähti B-lohkon noususarjaan viiden pisteen karkumatkalta. Nousu ratkesi käytännössä ensimmäisellä kierroksella, kun SalPa voitti Ilves-Kissat 3-0 (2-0). Salolaisia ainoana uhannut FC Honka/Akatemia voitti myös oman ottelunsa. Kahdella tappiolla ja kahdella voitolla espoolaisten nousu olisi ollut mahdollista, mutta teoreettinenkin toive meni toisella kierroksella. SalPa voitti Klubi 04:n 1-0 (0-0).

JJK Jyväskylän liean pituus oli seitsemän pistettä. Nousu sinetöityi - ilman jossitteluja - ensimmäisessä ottelussa, jossa JJK Jyväskylä voitti oululaisen JS Herculesin lähes 1 300 katsojan riemuksi.

JJK Jyväskylä on nousijoista tuttu kasvo Ykkösessä. Se on pelannut sarjassa yhdeksänä kautena ja seura on maratontaulukossa 19. sijalla. Jyväskylän jalkapallofuusion toinen osapuoli JyP-77 pelasi myös I-divisioonaa kahden kauden ajan 1980-luvun alkupuolella.

Kaksi muuta nousijaa ovat tuoreempia kasvoja mutteivat ensikertalaisia. SalPa käväisi Ykkösessä kaudella 2001. Käpylän ranskalainen visiitti oli vuorossa kaudella 2008.

Artikkeliin liittyviä aiheita:

Muita uutisia