PalloTV - Kakkosen lohkojako on vahvistettu
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Suomen Cup

Kansallinen Liiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
22.12.2022

Kakkosen lohkojako on vahvistettu

Yllätyksiä ei ole. KuPS Akatemian toiminta jatkuu yhdistysvetoisesti.

Suomen Palloliiton liittohallitus on vahvistanut Kakkosen lohkojaon. Jako ei sisällä yllätyksiä ja tämän hetkisellä tiedolla myöskään täydennystarpeita ei ole tulossa. KuPS Akatemiakin on lähdössä sarjaan, mutta nyt toimintaa pyörittää seuran sarjapaikat omistava yhdistys. Liigajoukkueen taustalla on osakeyhtiö, joka vuokraa sarjapaikkansa KuPS ry:ltä.

Jo vuosien ajan pääkaupunkiseudun joukkueet ovat määritelleet kahden eteläisimmän lohkon eli itäisen A- ja läntisen B-lohkon perusrungon. Helsingin joukkueet saatiin mahtumaan A-lohkoon yhtä lukuun ottamatta. Atlantis FC muodostaa kauneusvirheen, sillä seuran akatemiajoukkue nousi Kakkoseen ja ne sijoitettiin automaattisesti eri lohkoihin. Muutoin yksi vaihtoehto olisi ollut sijoittaa Tikkurilan Palloseura länteen ja pitää Atlantis FC idässä.

Atlantis FC Akatemia pelaa tulevalla kaudella A-lohkossa ja seuran edustusjoukkue siirtyy B-lohkoon. Samassa rytäkässä Klubi 04 vaihtaa B-lohkosta A-lohkoon. KuPS Akatemia on kolmas lohkon vaihtaja. Se joutuu siirtymään A-lohkosta C-lohkoon.

Ykkösestä pudonneista PEPO ja PK-35 pelaavat A-lohkossa sekä PIF B-lohkossa. C- eli pohjoislohkoon ei tullut yhtään putoajaa.

Jokaiseen lohkoon riitti kaksi nousijajoukkuetta. A-lohkossa pelaavien Atlantis Akatemian ja TiPS:n lisäksi P-Iirot ja espoolainen Sexypöxyt saivat paikan B-lohkosta. Kuopion Elo ja TP-47 pelaavat C-lohkossa.

Ensi kesästä on tulossa poikkeuksellinen. Palloliiton sarjauudistus ja uuden valtakunnallisen sarjatason, Ykkösliigan perustaminen vaikuttavat myös Kakkosen toimintaan. Ykkönen putoaa kolmanneksi korkeimmaksi sarjatasoksi ja sen kokoonpano rakentuu pitkälti uudelleen. Erilaisten pudotuspelien kautta Kakkosesta noustaan sekä uuteen Ykkösliigaan että uusiksi menevään Ykköseen.

Kakkonen supistuu samalla 36 joukkueen sarjasta 30 joukkueen sarjaksi. Kakkonen pelataan kolmessa kymmenen joukkueen lohkossa kaudella 2024.

Lohko A:
Atlantis FC Akatemia (N)
FC Futura
FC Kiffen
JIPPO
Klubi 04
NJS
PEPO (P)
PK-35 (P)
PKKU
PPJ
Reipas
TiPS (N)

Lohko B:
Atlantis FC
EPS
FC Honka Akatemia
FC Jazz
GrIFK
HJS
Ilves/2
Ilves-Kissat
P-Iirot (N)
PIF (P)
Sexypöxyt (N)
Tampere United

Lohko C:
Elo (N)
FC Vaajakoski
GBK
JBK
JS Hercules
KuPS Akatemia
Närpes Kraft
OLS
OTP
RoPS
TP-47 (N)
VIFK

Muita uutisia