PalloTV - Kakkosen otteluohjelma julkaistu
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
01.02.2023

Kakkosen otteluohjelma julkaistu

Tuleva sarjauudistus vaikuttaa suuresti Kakkosen pelaamistapaan.

Suomen Palloliitto on julkaissut nyt myös Kakkosen otteluohjelman. Sarja käynnistyy kaikissa lohkoissa viikkoa ennen vappua. Pääosa otteluista pelataan joko la 22. tai su 23. huhtikuuta. Varalähtö tapahtuu jo perjantaina yhden A- ja kahden B-lohkon ottelun voimin. Runkosarjat päättyvät 1. lokakuuta.

Tuleva sarjauudistus vaikuttaa kaikkein eniten Kakkosen joukkueisiin. Uuden sarjan, Ykkösliigan myötä nykyinen Ykkönen putoaa kolmanneksi korkeimmaksi sarjatasoksi. Ykkösliiga muodostuu pitkälti nykyisen Ykkösen joukkueista ja uusi kauden 2024 Ykkönen rakennetaan kokonaan uusiksi. Tästä syystä Kakkosen runkosarjojen päätteeksi pelataan monitahoiset pudotuspelit.

Lohkojen voittajien ja parhaan toiseksi sijoittuneen välisten pudotuspelien paras saa paikan Ykkösliigassa. Kymmenen seuran Ykkösliiga koostuu siten Veikkausliigasta pudonneesta (1 joukkue), liigakarsintojen häviäjästä (1 joukkue), sijoille 3. - 9. sijoittuneista (7 joukkuetta) ja Kakkosen parhaiden pudotuspelien voittajasta (1 joukkue).

Pudotuspelien kolme muuta eli välierien ja finaalin häviäjä sekä lohkojen toiseksi paras kakkkonen saavat paikan uudessa Ykkösessä (4 joukkuetta). Kolmanneksi parhaasta kakkosesta sekä kaikkien lohkojen 3. - 5. sijoittuneista muodostetaan otteluparit, joiden voittajat saavat myös paikan uudesta Ykkösestä (5 joukkuetta). Loput ovat tämän kauden Ykkösen kolme huonointa, jotka putoavat siis Ykkösestä Ykköseen!

Jokaisen lohkon viimeinen ja kaikkien lohkojen 11. sijoittuneista kaksi huonointa putoavat Kolmoseen. Ensi kaudella Kakkonen pelataan kolmessa kymmenen joukkueen lohkossa.

Muita uutisia