PalloTV - Kakkosen viikkoraportti
TULEVAT PELIT:

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
31.05.2021

Kakkosen viikkoraportti

Miesten Kakkonen käynnistyi vihdoin myös kahdessa eteläisemmässä eli A- ja B-lohkossa viime viikon aikana. Viitosvaihde ei ole vielä silmässä, sillä kauden alun siirtämisen myötä seurat ovat rukanneet myös otteluohjemia ja viikonloppu koostui tynkäkierroksista. A- ja B-lohkossa pelattiin kolme ottelua kummassakin. C-lohko on pyörinyt jo hyvän aikaan.

Lohko A: KuFu-98 aloitti kauden murskavoitolla

Voittajat jättivät vastustajansa nollille A-lohkon kolmessa ottelussa. Liigassa pelaavan KuPS:n farmina toimiva KuFu-98 löi kotonaan murskat voittamalla Mikkelin Pallo-Kissat peräti 6-0 (3-0). Ottelu oli pelattu jo ennen 15. minuuttia, jolloin kuopiolaiset johtivat peliä kolmella maalilla. Tommi Jyry teki ottelussa kaksi maalia. Loput osumat levisivät eri pelaajille.

Peli-Karhut voitti nousijoiden välisen taistelun 1-0 (0-0) Käpylän Palloa vastaan. Ainoan maalin viimeisteli Juuso Anttila.

MYPA aloitti kauden tappiolla NJS:ää vastaan lukemin 0-2 (0-2). Janar Georg ja Aleksi Kilpeläinen olivat vieraiden maalintekijät.

Lohko B: Kaikki ottelut tasapeleihin

B-lohkon ei päästy minkäänlaiseen yksimielisyyteen voittajista. Kaikki kolme ottelua päättyivät tasapeleihin. Kaarinan Pojat oli valmistautumassa jo voittojuhliin Hämeenlinnassa, kun HJS:n Santeri Stenius tasoitti pelin lisäajalla ja lopputulokseksi tuli 2-2 (0-1). KaaPo oli ehtinyt Juho Salmisen ja Niklas Kuusion osumilla jo kahden maalin karkumatkalle. Toisen maalin jälkeen nopeasti tullut Eppu Kallion maali antoi HJS:lle herätyksen, joka huipentui lisäajan tasoitukseen.

Tampereen kattiderbyssä eli Ilveksen kakkosjoukkueen ja Ilves-Kissojen välisessä paikallisottelussa pisteet jaettiin tuloksella 1-1 (1-1). Ottelun molemmat osumat syntyivät minuutin sisällä vähän ennen taukovihellystä, kun osa loppuunmyydystä 50 hengen katsomosta oli jo makkarajonossa. Linus Rönnberg vei Ilves/2:n johtoon, mutta Jean Fridolin Nganbe Nganbe kuittasi johdon jo seuraavasta hyökkäyksestä.

FC Jazzin ja SalPa:n ottelu päättyi maalittomaan tasapeliin.

Lohko C: Kemi City FC aiheutti superyllätyksen

C-lohkossa oli täyden kuuden ottelun kierros. Sarjassa alkaakin olla muutamia rästiotteluita vaille neljä kierrosta pelattuna. SJK Akatemia nousi lohkon kärkeen voittamalla GBK:n 5-1 (2-1). Nuorennusleikkauksen tehneen GBK:n tilanne alkaa jo näin varhaisessa vaiheessa näyttää tukalalta. Se on hävinnyt kaikki ottelunsa ja maaliero on murheellisen näköinen 1-14. Petteri Jokihaaran tekemä kauden avausmaali oli laiha lohtu murskatappion kärsineelle kokkolalaisryhmälle.

Kemi City FC räjäytti kierroksen suurimman pommin Vaasan IFK:n vieraana. Seuran rinki on kapea ja sarja-avauksessa se kapeni entisestään kahden ulosajon myötä. Kemi oli raapinut kolme vaihtopelaajaa Vaasan reissulle. Heistä varamaalivahdin kohdalla tulospalvelu löysi pelihistoriaa B-pojista vuodelta 2014. Toinen kenttäpelaaja pelasi viime kaudella Viitosta ja B-poikien Kakkosta. Sen sijaan Suomeen saapunut ranskalaishyökkääjä Stephane Blanc edusti tulevia vakionimiä.

Vaikea tilanne ei estänyt Kemiä taistelemasta voittoa. Voi toisaalta hyvinkin olla, että tieto vieraiden vähemmän ruusuisesta tilanteesta oli kantautunut vaasalaisten korviin ja takista olivat kaikki napit auki. Se on paha virhe, oli vastassa minkälainen ryhmä tahansa. Kemin yllätys oli valmis, kun päätösvihellyksen kaiuttua vierasryhmä juhli makeaa 3-1 (2-0) voittoa isännistään. Muutama muukin nauraa makeasti partaansa, sillä Pitkävedon voittokerroin oli peräti 10,00.

Kierroksen kärkikamppailussa oululainen JS Hercules voitto Rovaniemin Football Academyn 1-0 (1-0). Ainoan maalin teki Sami Karjalainen. Oulussa oli kiireinen viikonloppu, sillä Herculeksen lisäksi myös OTP ja OLS pelasivat kotikentällä. OTP ja JJK Jyväskylä jäivät maalittomaan tasapeliin. OLS hävisi JBK:lle 1-2 (1-2) lukemin. Benjamin Östman teki vieraiden molemmat maalit. Ossi Lyttinen onnistui OLS:lta.

Yksi lohkon suosikeista FC Vaajakoski joutui tekemään täyden päivätyön Närpes Kraftin kaatamiseksi. Tomi Karlstedt vei kotijoukkueen johtoon, mutta vasta Matias Sarlinin 89. minuutilla tekemä maali vapautti Vaajakosken piinasta. Huomio pääsi vielä kuitenkin herpaantumaan, sillä Kraft kavensi lisäajalla. Maalista vastasi kokenut, Veikkausliigaakin pelannut Kim Böling.

Videolla kooste ottelusta HJS - KaaPo.

Pallo-TV seuraa Kakkosen otteluita viikottaisten raporttien muodossa. Jos sarjan otteluissa tapahtuu jotain merkittävää tai pelataan ns. isoja otteluita, otetaan yksittäisiäkin pelejä erikseen käsittelyyn.

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: