PalloTV - Kakkosen viikkoraportti
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
07.06.2021

Kakkosen viikkoraportti

Pallo on pyörinyt viikko sitten täydellä vauhdilla käynnistyneessä Kakkosessa. Otteluita pelattiin myös eilen, vaikka monella päässä jyskytti vielä koulujen päättyminen. Moni nuori joutuikin lakkiaisten ja ammattiin valmistumisen lisäksi keskittämään ajatuksiaan jalkapallon pelaamiseen.

Lohko A: JäPS ja Reipas jatkavat puhtaalla pelillä

Kakkosen A-lohkossa pelattiin viikon aikana kahdeksan peliä, jotka sekä päättivät ensimmäisen kierroksen että aloittivat toisen. Järvenpään Palloseura ja Lahden Reipas ovat pelien tuloksina lohkon kärjessä ilman pistemenetyksiä.

JäPS aloitti kautensa tiistaina murjomalla FC Kiffenin 5-1 (2-0). Sunnuntaina sillä oli vaikeampi kohtaaminen, mutta sarjaan noussut Peli-Karhut kaatui silti vierasottelussa maalein 2-1 (2-0). Järvenpääläisten riveistä ei löytynyt yhtä maalitykkiä, sillä seitsemän tehtyä jakaantuivat kuudelle eri pelaajalle. Veikkausliigassakin useita kausi pelannut Aleksi Ristola teki yhden maalin molemmissa otteluissa. Cheikh Toure osui Kiffenille ja Juuso Laitinen PeKa:lle.

Reippaan kausi alkoi niin ikään tiistaina, jolloin se haki 1-0 (0-0) voiton Keravalta. PKKU kaatui Miska Verkon tekemällä maalilla. Perjantaina pelattiin paikallisottelu MYPA:aa vastaan. Reipas johti ottelua Daniel Koskipalon, Emil Yildirimin ja Asaad Babikerin maaleilla 3-0. Vieraat lähtivät takaa-ajoon, mutta Joakim Joutjärven ja Tommi Roposen osumista huolimatta MYPA joutui lähtemään kotiin 2-3 (0-2) tappio niskassaan. Reipas ja reilut parisataa päinen yleisö saivat huoahtaa helpotuksesta.

Ykkösessä viime vuonna vaikean kauden pelanneen MYPA:n tämänkin kauden aloitus on ollut mollivoittoinen. Pistesarakkeessa on vielä pyöreä nolla.

Nurmijärven Jalkapalloseura ja PEPO Lappeenranta ovat ilman häviötä JäPS:n ja Reippaan ohella. NJS kärsi ensimmäisen pistemenetyksen pelaamalla maalittoman tasapelin Käpylän kanssa. PEPO kävi tiistaina hakemassa Pukinmäen nurmelta pisteen Atlantikselta, joka on viides tappioton joukkue mutta pelannut vasta yhden ottelun. Atlantiksen maalintekijä oli Santeri Suutari. PEPO:lle osui Leon Augusto.

Sunnuntain toisessa ottelussa Mikkelin Pallo-Kissat voitti PKKU:n 2-0 (0-0).

Lohko B: GrIFK johtaa

Lohko B on vielä alkutekijöissään. Vasta reilut puolet seuroista on pelannut kaksi peliä eikä FC Honka Akatemia ole ehtinyt kauttaan edes aloittaa.

Lohkon kärjessä on GrIFK, joka voitti molemmat viikon aikana pelaamansa ottelut. Grani kaatoi sarja-avauksessaan VJS:n maalein 1-0 (1-0). Ainoan osuman viimeisteli Daniel Langhoff. Hän oli vauhdissa myös sunnuntaina, kun yhdessä kauden lukuisista paikallisotteluista GrIFK voitti Espoon Palloseuran 3-1 (0-1). Langhoff teki tässä ottelussa kaksi maalia ja kirsikkana kakun päällä myös kolmannen maalintekijän paidan selässä luki sama sukunimi, etunimenä Samuel. EPS:n johtomaalin tekijä oli Mustafa Beyai.

Tamperelaiset saivat melkeinpä yliannostuksen jalkapallosta viikon aikana, kun sekä TPV, Ilveksen kakkosjoukkue että Ilves-Kissat pelasivat vuorollaan kotiyleisön edessä. TPV aloitti maratonin pelaamalla FC Jazzia vastaan torstaina. Ottelu päättyi maalittomaan tasapeliin.

Ilveksen kakkosjoukkue hävisi Kaarinan Pojille 2-3 (1-2). Kotijoukkue meni Oiva Jukkolan maalilla johtoon, mutta Sami Rähmönen tasoitti pelin jo kahden minuutin kuluttua. Ehti vierähtää vain muutama minuutti, kun kohteliaana isäntänä Ilves/2 tekaisi oman maalin. Miska Peltola tasoitti pelin, mutta Joona Järvistö sinetöi loppuluvut ottelun ollessa jo loppumaisillaan.

Ilves-Kissat jäi myös ilman pisteitä Parga IF:ää vastaan sunnuntaina. Lopputulos oli sama kuin kaimalla eli 2-3 (1-2) tappio. Gezim Voca teki vieraille maaleja hattutempun edestä. Tamperelaisten maaleista vastasivat Jean Fridolin Nganbe Nganbe ja Erkka Helminen.

Salon Palloilijat voitti HJS:n 2-1 (2-0). Maalit syntyivät hätäisten kannalta ihan väärään aikaan. SalPa meni johtoon parkkipaikkaa oven vierestä etsivien harmiksi jo 2. minuutilla. Maalintekijänä oli Efraim Makaya. Makkarajonoon ei kannata lähteä etuajassa, sillä kotijoukkue siirtyi jo kahden maalin karkumatkalle juuri ennen taukovihellystä. Mika Scoarnec osui maalipuiden väliin. Eemeli Raittinen teki HJS:n kavennuksen lisäajalla, jolloin moni on jo paennut paikalta välttääkseen ruuhkat.

Lohko C: SJK Akatemia hurjassa vireessä

Kakkosen C-lohko näyttää jakaantuvan pahasti kahtia. Sarjan peräpäässä Närpes Kraft, Kemi City FC, OLS, Vaasan IFK ja GBK ovat jääneet muista jälkeen. SJK Akatemia, Hercules, OTP ja FC Vaajakoski ovat ottaneet ennakoidun paikkansa kärkinelikossa. Otteluita on pelattu kolmesta viiteen per seura. Lohkon kaikki viikon viisi peliä pelattiin sunnuntaina.

SJK Akatemia on lyömässä luun kurkkuun muille. Se murjoi vieraansa Vaasan IFK:n peräti 9-1 (5-1). Ottelu oli taputeltu jo vartin kohdalla, jolloin SJK johti kolmella maalilla. Kuin voittonsa vakuudeksi SJK kirjautti muistiinpanoihin kahdeksan eri maalintekijää. Kingsley Ofori oli ainoa, joka onnistui useammin kuin kerran. SJK Akatemia johtaa sarjaa hurjalla viiden pelin maalierolla 24-6.

Kärkikvartettiin kuuluva oululaiskaksikko Hercules - OTP nappasi täydet sarjapisteet omista otteluistaan. Hercules voitti Närpes Kraftin Valtteri Kovalaisen jo ottelun 4. minuutilla tekemällä maalilla 1-0 (1-0). Hercules voitti edellisenkin ottelun samoin lukemin ja osumalla, joka syntyi ennen ensimmäisen kympin tuloa täyteen.

OTP oli vaikeuksissa Kemissä, mutta nousi lopulta 2-1 (0-0) voittoon Sauvosaaren kuoppaisella nurmikentällä. Callistus Chukwu ja Neil Livingstone tekivät oululaisten maalit. Joona Kähkönen vei kemiläiset ensin johtoon.

JBK osoitti, että oli tilanne mikä tahansa, aina kannattaa taistella loppuun saakka - ihan viimeiseen hetkeen asti. Joas Snellman ja Antonio Hotta ajattivat itsensä kentältä, mutta JBK nousi kahden miehen vajaalla 1-1 (0-0) tasapeliin FC Vaajakoskea vastaan. Kevin Larsson teki pietarsaarelaisten tasoituksen rangaistuspotkusta, kun lisäaikaa oli pelattu hieman yli neljä minuuttia. Saboor Salim teki FCV:n ainokaisen.

JJK Jyväskylä voitti OLS:n maalein 2-0 (1-0).

Videolla kooste ottelusta JBK - FC Vaajakoski.

Pallo-TV seuraa Kakkosen otteluita viikottaisten raporttien muodossa. Jos sarjan otteluissa tapahtuu jotain merkittävää tai pelataan ns. isoja otteluita, otetaan yksittäisiäkin pelejä erikseen käsittelyyn.

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: