PalloTV - Kakkosen viikkoraportti
TULEVAT PELIT:

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
14.06.2021

Kakkosen viikkoraportti

Lohko A : JäPS yksin kärjessä

Järvenpään Palloseura on aloittanut kautensa vahvasti Kakkosen A-lohkossa. Se johtaa sarjaa ilman tappioita neljän pelin jälkeen. JäPS:n johtopaikan arvoa nostaa sekin, että joukkue otti viikon molemmista otteluistaan voitot pelatessaan vajaalla kentältäpoistojen vuoksi.

Viikolla pelattuun NJS-otteluun Valtteri Karlssonin punainen kortti ei vaikuttanut. Tilanne oli jo 3-0 siinä vaiheessa ja näihin lukemiin peli lopulta päättyi. JäPS keskittyi muutenkin lappujen keräilyyn, sillä järvenpääläispelaajille näytettiin kuusi kertaa keltaista korttia ja yhden kerran punaista.

Käpylän Pallon miehistöä sen sijaan voi jonkin verran harmittaa. Ayuub Abdi ajettiin ottelun loppuhetkillä kentältä, mutta niin vain pari minuuttia myöhemmin Miro Schwalenstöcker viimeisteli loppuluvut 2-1 (1-1) vieraiden hyväksi. Karim Jmaali teki KäPa:n tasoituksen ensimmäisen puoliajan lisäajalla. Ville Ahola vei JäPS:n johtoon. Schwalenstöcker onnistui myös NJS-pelissä.

JäPS:n takana tulee hyvin tasainen ja iso rykelmä seuroja. Tosin on muistettava, että Kakkosen eteläisimmissä lohkoissa kausi on vasta aluillaan, joten erot ovat pääsääntöisesti vielä pienet.

Lappeenrantalainen PEPO nousi toiseksi voittamalla PK Keski-Uusimaan 2-0 (2-0). Maalintekijät olivat Leon Augusto ja Nikke Veikkanen. PEPO:n ja JäPS:n ohella Atlantis on vielä ilman tappioita, kun se kairasi voiton kotkalaisesta Peli-Karhuista maalein 2-1 (1-0). Aboubacar Diakite ja Impton Söderlund tekivät Atlantiksen maalit. Lennart Voikar osui kotkalaisille.

Tasaiseen rykelmään kuuluu myös KuFu-98, joka muistutti olemassaolostaan murskaamalla lauantaina FC Kiffenin peräti 7-0 (3-0). Kuopiolaismaalijuhlia edesauttoi kierroksen kolmas kentältäpoisto, jonka Mustien Hurmurien Misael Rearte hankki itselleen ensimmäisen puoliajan lisäminuuteilla. KuFu-98 onnistui laajalla rintamalla. Sen maalintekijöitä olivat Elias Salminen (2), Tommi Jyry, Albert Vauhkonen, Usman Sale Hassan, Luukas Kosunen ja Niklas Mäkelä.

Myös Mikkelin suunnalla vietettiin maalijuhlia lauantaina, kun MiPK kuritti MYPA:aa numeroin 5-1 (1-0). Peli repesi toisen puoliajan alkuminuuteilla, jolloin MiPK viimeisteli seitsemässä minuutissa kolme maalia eikä viidennen ja viimeisenkään tekemiseen mennyt kuin kuusi lisäminuuttia. Lucas Dos Santos Oliveira oli hurjalla pelipäällä tekemällä neljä häkkiä, Michele Desalegen Atewebrhan osui kerran. Tomi Räikkönen teki MYPA:n ainoan.

Viime kaudella vielä Ykkösessä esiintyneen MYPA:n kausi on alkanut murheellisesti kolmella tappiolla. Se kuuluu PK Keski-Uusimaan ja FC Kiffenin kanssa lohkon nollakerholaisiin. Keravalaisilla on vielä maalitilikin avaamatta.

Viikon seitsemännessä ottelussa NJS voitti Lahden Reippaan 2-1 (0-1). Voittomaali syntyi vasta kuudennella lisäminuutilla.

Lohko B: Tasainen mutta alkutekijöissään

Kakkosen B-lohkossa on pelattu kaikkein vähiten. Joukkueiden ottelusarake näyttääkin vasta kahta tai kolmea pelattua peliä. Tästä syystä lohkon kuusi parasta mahtuu vielä kolmen pisteen sisälle. Tulevaan viikkoon lähdetään Kaarinan Poikien ja Salon Palloilijoiden johtaessa sarjaa.

A-lohkon punertavan viikon seuraksi myös B-lohkossa erotuomarin käsi kävi takataskulla tiuhaan. Pargas IF:n Saliw Babawo, VJS:n Michael Boamah ja Ilves/2:n Artturi Ruuth katselivat otteluissaan erotuomarin ilmoille nostamaa punaista korttia.

Vaikka KaaPo ja SalPa ovat kärkiduo, vasta tällä viikolla kautensa aloittanut FC Honka/Akatemia tulee odotetusti takaa ja lujaa. Se aloitti kautensa murskaamalla TPV:n 4-0 (2-0) ja jatkoi voittolinjalla lyömällä FC Jazzin 1-0 (1-0). Hannes Woivalin osui kummassakin ottelussa kertaalleen. Muita maalintekijöitä sarja-avauksessa olivat Niilo Saarikivi, Otto Ollikainen ja Idrissa Camara.

KaaPo ja SalPa varmistivat kärkipaikkansa voittamalla PIF:n 3-0 (1-0) ja Ilves/2:n 2-0 (0-0). KaaPo:n maalintekijöitä olivat Ilmari Heinonen, Mikko Valtanen ja Farhan Omar. SalPa:lle osuivat Aleksi Nousiainen ja Niko Vuorela.

Viimeisetkin seurat avasivat pistetilinsä lohkossa, kun VJS ja EPS pelasivat 0-0 (0-0) tasapelin.

Katsojat saivat nauttia maaleista Hämeenlinnassa ja Kauniaisissa. HJS aiheutti TPV:lle kierroksen toisen runsasmaalisen tappion 4-2 (2-2) voitollaan. TPV sai otteluun lentävän lähdön, kun se johti sitä vartin kohdalla Granit Shalan ja Oiva Laaksosen maaleilla 2-0. Eemeli Raittinen ja Santeri Stenius toivat kotijoukkueen tasoihin. Stenius vei HJS:n ensimmäisen kerran johtoon toisen puoliajan alussa. Joona Dyster kaunisteli vielä lukemia lisäajalla.

Ilves-Kissoille sattui kahdeksan minuutin tehohetki Kauniaisissa, kun se haki täydet sarjapisteet GrIFK:lta. Mika Ahonen (2) ja Toni Toijala osuivat kolmesti 50. ja 58. peliminuuttien välillä Ilves-Kissojen voitettua ottelun 3-2 (0-1). Samuel Langhoff teki Granin molemmat maalit.

Lohko C: Neljän kärki karkaamassa

Kakkosen C-lohkossa pelattiin viikon aikana kuusi ottelua. RFA ja GBK urakoivat kahden ottelun edestä. Jyväskyläläisseurat pitivät rokuliviikon. Muiden tilille tuli yksi ottelu.

Viikon koitosten jälkeen C-lohkon kärkikamppailu näyttää kutkuttavalta. Hercules ja kärkitaistoon mukaan noussut RFA ovat keränneet 13 pistettä. SJK Akatemia ja OTP ovat 12 pisteessä. Koko kärkikvartetilla on kuusi pelattua ottelua. Kärjessä olevan nelikon jälkeen tulee pieni pudotus keskikastiin, joka viikon otteluiden myötä muuttui aavistuksen verran tasaisemmaksi. Närpes Kraft, Kemi City FC ja yhä ilman pisteitä oleva GBK ovat valuneet pohjalle.

Viikon kovin kamppailu pelattiin Oulussa sunnuntai-iltana, jolloin OTP voitti SJK Akatemian Michael Ibiyomin, Alex Oikkosen ja Jyri Vääräniemen maaleilla 3-1 (3-1). Daniel-Kristian Säily teki vieraiden ainoan. Ottelun alku oli nopeatempoinen ja molemmilla maaleilla riitti tilanteita hurlumhei -hengessä. Peli kuitenkin rauhoittui ja toiselle puoliajalle jopa hiukan lässähti.

RFA nousi kärkinelikköön voittamalla tiistaina GBK:n 2-0 (1-0) ja lauantaina Närpes Kraftin 3-0 (1-0). Molemmat ottelut pelattiin Rovaniemellä. Jarkko Luiro teki kokkolalaisia vastaan kaksi maalia. Kraftia vastaan osuivat Sampo Ala, Pekka Ruotsalainen ja Jegor Petrishin. GBK:n viikon toinen ottelu päättyi kotikentällä 0-2 (0-1) tappioon VIFK:lle.

AC Oulun reserviryhmä OLS paranteli omia asemiaan sarjan häntäpäässä voittamalla Kemi City FC:n 2-0 (0-0). Ossi Lyttinen ja David Popa osuivat oululaisille.

Hercules näyttää toipuneen vaikeasta alkukaudesta ja otti JBK:n kustannuksella jo neljännen peräkkäisen voittonsa. Pietarsaarelaisryhmä lähti Oulusta tyhjin käsin 0-3 (0-0) tappio niskassaan. Sami Karjalainen viimeisteli kaksi maalia ja Aleksi Isomäki yhden.

Videolla kooste ottelusta JäPS - NJS.

Pallo-TV seuraa Kakkosen otteluita viikottaisten raporttien muodossa. Jos sarjan otteluissa tapahtuu jotain merkittävää tai pelataan ns. isoja otteluita, otetaan yksittäisiäkin pelejä erikseen käsittelyyn.

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: