PalloTV - Kakkosen viikkoraportti
TULEVAT PELIT:

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
21.06.2021

Kakkosen viikkoraportti

Lohko A: JäPS:n johto kutistui kahteen pisteeseen

Kakkosen A-lohkossa urakoitiin seitsemän ottelua viikon aikana. Järvenpään Palloseura jatkaa lohkon kärjessä, mutta sen johtomatka kutistui kahteen pisteeseen.

JäPS hävisi Atlantis FC:lle perin erikoisessa ottelussa peräti 4-5 (0-3). Vierasjoukkue hurjasteli alle tunnissa peräti 4-0 johtoon, minkä jälkeen JäPS löi kirivaihteen päälle ja nousi maalin päähän. Sen jälkeen Atlantiksen Mohammed Bekhedda sai punaisen kortin ja pian peli oli tasan 4-4. Tehty työ huiman kirin eteen osoittautui lopulta turhaksi, kun hattutempun tehnyt Aboubakar Diakite teki voittomaalin lisäajalla. Myös Aleksi Ristola osui hattutempun arvoisesti.

PEPO Lappeenranta ja NJS nousivat hengittämään JäPS:n niskaan. PEPO voitti MYPA:n 2-0 (1-0) ja NJS löi Mikkelin Pallo-Kissat täsmälleen samoin lukemin. Samu Suoraniemi ja Nikke Veikkanen onnistuivat PEPO:lle. Samuel Tammivuori ja Joona tukiainen olivat NJS:n maalintekijät.

Sarjan kolmella tappiolla aloittanut, viime kaudella Ykkösessä pelannut MYPA otti avausvoittonsa. Se löi KuFu-98:n Jussi-Pekka Rämän osumalla 1-0 (0-0). Kuopiolaisilla oli vaikeuksia myös toisen häntäpään joukkueen kanssa, kun se joutui tyytymään 2-2 (1-2) tasapeliin kotkalaista Peli-Karhuja vastaan.

Myös keravalainen PKKU ja Käpylän Pallo pääsivät nauttimaan avausvoitoistaan. PKKU kaatoi FC Kiffenin 4-2 (3-0). Mustia hurmureita ei voi loppuun asti yrittämisestä moittia. Sen maalit syntyivät 89. ja lisäajan kuudennella minuutilla. Tappion myötä FC Kiffen jäi viimeisenä joukkueena nollakerhoon.

KäPa löi vieraissa Lahden Reippaan 1-0 (0-0). Ainoan maalin viimeisteli Brian Mansaray. Käpylän pelit ovat toistaiseksi olleet melko vähämaalisia. KäPa:n tehtyjen maalien saldo on vasta kaksi. Päästettyjäkään ei ole kuin kolme.

Lohko B: Hiljaa hyvä tulee?

Verkkainen tahti jatkuu Kakkosen B-lohkossa, vaikka siinä on pelattu kaikkein vähiten otteluita. Mennyt viikko koostui vain neljästä lauantaina pelatusta kamppailusta.

Lohkoa johtava Salon Palloilijat joutui tyytymään 1-1 (0-0) tasapeliin kotiottelussaan Pargas IF:ää vastaan. Piste maistuu varmasti melko happamalle, sillä PIF:n Paulus Kopperoinen teki tasoitusmaalin ottelun ollessa jo neljännellä lisäminuutilla. Salolaisten maalin viimeisteli Luiyi Laguerre.

SalPa:n paikka lohkon kärjessä säilyi, koska sen lähimmät uhkaajat olivat joko huilivuorossa tai kompuroivat itsekin. FC Honka/Akatemia jäi Espoon paikallisottelussa EPS:aa vastaan maalittomaan tasapeliin. Akatemialle pistemenetys oli ensimmäinen, mutta sen oma maali on säilynyt koskemattomana jo 270 minuuttia ja lisäajat päälle.

Ilves-Kissat nousi tiiviiseen kärkipakkaan voittamalla VJS:n 2-1 (2-1). Tähän otteluun kannatti tulla ajoissa ja pitää silmänsä auki. Kaikki maalit tehtiin kahden minuutin sisällä pelikellon näyttäessä neljättä, viidettä ja kuudetta minuuttia. Tamperelaisten osumista vastasi Mauro Severino. VJS:n johtomaalin teki Vili Lankinen.

FC Jazz teki selvää jälkeä HJS:stä voittamalla vieraansa 5-2 (2-1). HJS näyttää tarjoavan vastinetta pääsylippurahoille. Kaikissa sen tällä kaudella pelaamissa otteluissa on tehty vähintään kolme maalia.

Lohko C: Kärki käsin kosketeltavan tasainen

C-lohkon viikko sisälsi muutamia yllätystuloksia, joiden myötä sarjan jyväskyläläisseurat FC Vaajakoski ja JJK nousivat kärkijoukkueiden vanaveteen. Lohkon keulilla on nyt melkoinen tungos, kun kuusi joukkuetta mahtuu kolmen pisteen sisälle. JJK on tosin pelannut vasta viisi ottelua ykkösenä olevan SJK Akatemian ja oululaisen Herculesin seitsemää vastaan.

JJK aiheutti yhden yllätyksistä kaatamalla yli 600 katsojan läsnäollessa Herculesin maalein 2-0 (1-0). Joel Pasanen teki yhden maalin ja Robin Saastamoinen kaunisteli lukemia ottelun loppuhetkillä.

Myös toinen kärkijoukkue SJK Akatemia kompastui, kun OLS kävi hakemassa pisteen Seinäjoelta runsasmaalisessa tasapelissä lukemin 3-3 (2-2). Ratkaisu syntyi lisäajalla, jolloin oululaisten Onni Suutari teki ottelun toisen maalinsa. AC Oululta lainassa ollut David Popa teki yhden maalin. Georg Westerlund, Kingsley Ofori ja Oskar Pihlaja osuivat kotijoukkueelle. SJK Akatemian tehtyjen maalien saldo on seitsemän pelin jälkeen jo 28.

FC Vaajakoskella oli vaikeaa Kemi City FC:n kanssa, mutta yllätykseen asti kemiläisten rahkeet eivät riittäneet. Pienellä ringillä operoiva KCFC sinnitteli tasatilanteessa viimeiselle kympille saakka, kunnes Julius Järvinen viimeisteli ottelun ainokaisen. Loukkaantumisista kärsineelle FCV:lle voitto maistui makealta.

Tappio oli kemiläisille jo toinen tällä viikolla. Se hävisi keskiviikkona vieraissa GBK:lle, jolle voitto toi kauden avauspisteet. Petteri Jokihaara, Pietro Kytölaakso ja Joni Lämsä tekivät kokkolalaisten osumat 3-1 (1-0) päättyneessä ottelussa. Voittoputkea ei kuitenkaan syntynyt, sillä GBK hävisi sunnuntaina Närpes Kraftille 0-3 (0-2).

Videolla kooste ottelusta JäPS - Atlantis FC.

Pallo-TV seuraa Kakkosen otteluita viikottaisten raporttien muodossa. Jos sarjan otteluissa tapahtuu jotain merkittävää tai pelataan ns. isoja otteluita, otetaan yksittäisiäkin pelejä erikseen käsittelyyn.

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: