PalloTV - Kakkosen viikkoraportti
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
28.06.2021

Kakkosen viikkoraportti

Juhannuksesta johtuen Kakkosen viikko oli melko hiljainen. A-lohkossa pelattiin kolme, B-lohkossa neljä ja pisimmälle edenneessä C-lohkossa vain kaksi ottelua.

Lohko A: JäPS - erikoisten otteluiden erikoisseura

A-lohkoa puhtaalla pelillä johtaneen Järvenpään Palloseuran moottoriin on alkanut kertyä karstaa. Edellisellä viikolla se hävisi runsasmaalisen kotiottelun Atlantikselle. Se nousi alle vartissa neljän maalin tappioasemasta tasapeliin ja suostui häviämään punaisen kortin myötä vajaalla pelanneelle joukkueelle vasta lisäajalla.

Tällä viikolla JäPS joutui tyytymään 2-2 (0-1) tasapeliin keskikastiin kuuluvaa Mikkelin Pallokissoja vastaan. Ehkä tasapeli oli ottelutapahtumiin nähden kuitenkin riemukkaampi kuin normaalioloissa olisi ollut. JäPS nimittäin nousi lisäajan toisella ja kolmannella minuuteilla tehdyillä maaleilla kahden maalin tappioasemasta pistejakoon. Tero Uusitalo aloitti osumallaan takaa-ajon ja Justus Kauppisen maali laukaisi riemujuhlat. MiPK:n maaleista vastasivat Leevi Leinonen ja Jesse Jäppinen.

Saa nähdä mitä JäPS kauden aikana vielä keksii?

Sarjan jumbona ilman pisteitä majaillut helsinkiläinen FC Kiffen kolhaisi PEPO Lappeenrannan nousuhaaveita. FC Kiffen otti kauden avausvoittonsa Cheikh Touren osumalla maalein 1-0 (0-0). Katsomossa istui lähes 400 pettynyttä lappeenrantalaista.

Lohkon kärkiottelussa Atlantis FC oli tyly vieras NJS:lle voittamalla isäntänsä maalein 3-0 (1-0). Chijioke Ibekwe, Aboubacar Diakite ja Impton Söderlund tekivät Atlantiksen maalit.

Juhannusta vietettiin JäPS:n johtaessa yhä sarjaa. Se on kuitenkin pelannut jo kuusi ottelua siinä, missä toiseksi noussut ja yhä ilman tappioita etenevä Atlantis on vasta neljässä ottelussa. Tappiostaan huolimatta myös PEPO on hyvissä kyttäysasemissa. Sillä on viiden ottelun jälkeen Atlantiksen lailla kymmenen pistettä. JäPS:n pistesaalis on 13.

Lohko B: Jännittävän tasaista

B-lohkon kärjessä on tungosta. Tasaisuus on toki hieman näennäistä, sillä alkutekijöissään olevassa lohkossa on pelattu vasta neljä kierrosta. Eipä silti, peräti seitsemän seuraa mahtuu yhden pisteen sisälle.

Kaarinan Pojille tarjottiin viikon aikana pientä mahdollisuutta irtiottoon, mutta sen rooliksi jäi jakaa kärkipaikka SalPa:n kanssa. Tähän päädyttiin 1-1 (0-0) tasapelillä Grankulla IFK:n kanssa. Roope Läpinen teki KaaPo:n johtomaalin. Tasoituksesta vastasi Rasmus Smidtslund.

Vahvimpiin nousijasuosikkeihin kuuluva FC Honka/Akatemia kärsi kauden ensimmäisen tappionsa, mikä sekin lisäsi lohkon tasaisuutta. HJS oli vahvempi kotonaan lukemin 3-1 (1-1). Espoolaiset menivät Daniel Heikkisen maalilla johtoon, mutta Prince Mokuma tasoitti pelin nopeasti. Peli ratkesi toisella puoliajalla Santeri Steniuksen ja Eemeli Raittisen parin minuutin välein tekemillä maaleilla.

Pargas IF tunki itsensä tähän kärkiseptettiin voittamalla Espoon Palloseuran maalein 2-1 (1-0).

Lohko hiljeni lopullisesti juhannuksen viettoon torstaina, jolloin TPV pääsi ensimmäistä kertaa voiton makuun. Se löi Ilves/2:n Tampereen paikallisottelussa maalein 1-0 (1-0). Ottelun ainokaisen teki Granit Shala.

Lohko C: Tappioton OTP hävisi

Ensimmäisenä alkanut C-lohko on edennyt pisimmälle. Suurimmalla osalla seuroista on jo seitsemän kierrosta takana päin. Tässäkin lohkossa on tasaista. Seitsemän kärkiseuraa mahtuu kolmen pisteen marginaalin sisälle. JJK on tosin pelannut vasta viisi ottelua.

Viikon kaksi ainoaa ottelua tasoittivat kärkipäätä entisestään, koska piikkipaikkaa hamunneet RFA ja OTP kärsivät tappiot vierasotteluissaan.

OTP:lle häviö oli kauden ensimmäinen. Se joutui nöyrtymään Vaasan IFK:lle lukemin 2-3 (0-1). OTP esitti pienen kirin poikasen 0-3 tappiotilanteessa, mutta aika loppui kesken. Emmanuel Igboeri, Hannes Hiekkanen ja Viktor Villför tekivät vaasalaisten maalit. Samuel Olabisi ja Michel Ibiyomi osuivat OTP:lle.

RFA sai selkäsaunan JBK:lta lukemin 1-4 (1-2). Rasmus Degermanin kavennusosuma jäi lopulta laihaksi lohduksi, kun JBK pieksi lappilaisvieraitaan oikein olan takaa. Alex Ramsay, Joni Remesaho, Joakim Häggblom ja Albin Björkskog tekivät kotijoukkueen maalit.

Videolla kooste ottelusta HJS - FC Honka/Akatemia.

Pallo-TV seuraa Kakkosen otteluita viikottaisten raporttien muodossa. Jos sarjan otteluissa tapahtuu jotain merkittävää tai pelataan ns. isoja otteluita, otetaan yksittäisiäkin pelejä erikseen käsittelyyn.

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita:

Muita uutisia