PalloTV - Kakkosen viikkoraportti
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
12.07.2021

Kakkosen viikkoraportti

Kakkoseen osui keskikesän suvantovaihe. Menneellä viikolla pelattiin vain kymmenen ottelua, jotka jakaantuivat tasan B- ja C-lohkon kesken. A-lohkossa ei pelattu ollenkaan. Atlantis FC ja JäPS ovat tasapistein lohkon kärjessä viiden pisteen marginaalilla seuraavana tuleviin.

Lohko B: Espoon Palloseuralla hurja muodonmuutos

Kauden vaatimattomasti aloittanut EPS on päässyt hyvään myötätuuleen viime aikoina. Se voitti lauantaina pelatussa ottelussa TPV:n murskaluvuin 5-0 (3-0) pidentäen voittoputkensa jo kolmeen otteluun. Samalla seura nousi neljän pisteen sisään mahtuvan kärkipään joukon sekaan. TPV:n suureen tappioon vaikutti Topias Liston kentältäpoisto jo ensimmäisen puoliajan puolivälissä. Aleksi Hollmen teki kaksi maalia.

Pargas IF piti kärkipaikkansa latomalla kuusi maalia Ilveksen kakkosryhmän verkkoon. Saliw Babawo teki hattutempun. Gezim Voca (2) ja Frans Grönlund huudattivat myös maaleillaan 150-päistä paraislaisyleisöä. Ilveksen viikko oli synkkä, sillä se hävisi runsasmaalisesti myös FC Honka/Akatemialle. Kotiottelu päättyi espoolaisten voittoon maalein 4-2 (3-0). Ilves/2:n verkkoon tehtiin kymmenen maalia viikon otteluissa.

HJS nousi lohkon kakkoseksi voittamalla GrIFK:n vieraissa maalein 2-1 (1-0). Santeri Stenius teki hämeenlinnalaisten molemmat maalit. GrIFK:n osuma oli vieraiden oma maali.

FC Jazz voitti VJS:n maalein 3-1 (1-0). Juho Lehtonen teki kaksi maalia ja Joonas Meura yhden. Noah Kaijasilta vastasi VJS:n ainokaisesta.

B-lohko menee nyt hetkeksi kesätauolle. Ellei koronakaranteenien takia siirrettyjä otteluita tupsahda pikavauhdilla pelattavaksi, sarja jatkuu vasta 23. heinäkuuta.

Lohko C: SJK Akatemia repii eroa

C-lohkon viikon anti kiteytyy kahteen asiaan. SJK Akatemia otti takaisin paikkansa lohkon kärjessä. Samalla taistelu putoamista vastaan tiivistyi entisestään.

SJK Akatemia pelasi viikon aikana kaksi ottelua, joista se repi kuusi pistettä itselleen. Seinäjokisten nuorisolauma nousi näillä voitoilla takaisin sarjakärkeen ja venytti eron neljään pisteeseen toiseksi pudonneeseen OTP:hen nähden. SJK Akatemia voitti Rovaniemellä paikallisen kaimansa runsasmaalisessa ottelussa 4-3 (4-2). Viikon toisessa ottelussa SJK Akatemia joutui tekemään täyden päivätyön, mutta voitti Närpes Kraftin lukemin 2-1 (1-0) vastustajan oman maalin avustamana.

Runsasmaalisuus näyttää toistaiseksi olevan taattua SJK Akatemian otteluissa. Se ei pelkästään tee maaleja, vaan myös päästää niitä. Keskimäärin joukkueen ottelut ovat päättyneet lukemiin 4-2. SJK Akatemia on kymmenessä pelaamassaan ottelussa tehnyt 39 maalia ja päästänyt omiin 20. Saldo on hyvin poikkeuksellinen, ja se paistaa kirkkaana silmiin sarjataulukkoa tarkastellessa.

Taistelu putoamista vastaan tiivistyi jonkin verran. Neljä seuraa pelaa tällä hetkellä sarjapaikkansa puolesta. OLS:lla ja Närpes Kraftilla on kasassa yhdeksän pistettä. Putoamisviivan alapuolella olevilla Kemillä ja GBK:lla on puolestaan kuusi pistettä.

Kraftin lisäksi myöskään KCFC:n pistesaldo ei karttunut viikon aikana. Se hävisi vieraissa kärkipään kamppailuissa yhä keikkuvalle JBK:lle 1-2 (0-1). Jonas Emet vei JBK:n johtoon jo 3. minuutilla. Kemin Abdullah Kayalik tasoitti ottelun 1-1:een, mutta se ei riittänyt. Varttia ennen loppua Albin Granskog iski JBK:lle kotivoiton.

OLS ja GBK kävivät hakemassa lisäystä laihoihin pistepusseihinsa Jyväskylästä. FC Vaajakoski jäi maalittomaan tasapeliin AC Oulun reserviryhmän kanssa. JJK:n haaveet noususta kärkikahinoihin kokivat pienen kolauksen, kun se pelasi 1-1 (1-0) tasapelin kokkolalaisten kanssa. Robin Saastamoinen osui kotijoukkueelle ja Petteri Jokihaara vieraille.

Jalkapallo kiinnostaa Jyväskylässä. JJK:n ottelua seurasi 589 katsojaa. Vaajakoskenkin katsomoissa oli yli 300 henkeä.

Kolmisensataa katsojaa oli paikalla myös Oulun Castrenissa, kun Hercules katkaisi kolmen ottelun voitottoman putkensa. Se löi paikallisottelussa OTP:n 1-0 (1-0). Valtteri Kovalainen teki ottelun ainoan maalin.

Pallo-TV seuraa Kakkosen otteluita viikottaisten raporttien muodossa. Jos sarjan otteluissa tapahtuu jotain merkittävää tai pelataan ns. isoja otteluita, otetaan yksittäisiäkin pelejä erikseen käsittelyyn.

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: