PalloTV - Kakkosen viikkoraportti
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
19.07.2021

Kakkosen viikkoraportti

Kakkosessa vietettiin hiljaista viikkoa. C-lohkossa pelattiin täysi ottelukierros, mutta A-lohkossa oteltiin vain viiden ottelun verran. B-lohko on vielä kesätauolla.

Lohko A: Lohkoon muodostumassa käänteinen jännitys

Lohko A on menossa suuntaan, jossa taistelu putoamista vastaan on jännittävämpää ja tasaisempaa kuin pelaaminen noususta. Sarjataulukkoa kylläkin sekoittaa pahasti ottelumäärien hajaantuminen, joka johtuu koronakaranteenien aiheuttamista siirroista. FC Kiffen ja MYPA ovat pelanneet vasta viisi ottelua. Kolmella seuralla on kasassa jo kahdeksan peliä.

Lohkon peräpää on niin tasainen, että jopa kuudentena majaileva Lahden Reipas saa katsella ensin selkänsä taakse ennen kuin haaveilee yläpuolella olevista sijoista. Reippaalla on kahdeksan pistettä ja lohkon pohjalle valuneella MYPA:lla kolme.

Peräpää ja keskikasti nivoutuvat limittäin yhteen, sillä vaikka putoamisviiva on lähellä kahdeksantena seitsemällä pistellään olevalla Mikkelin Pallo-Kissoilla, on sillä matkaa keskikastin kärkeenkin ainoastaan neljä pistettä.

Järvenpään Palloseura nousi ainakin hetkeksi lohkon kärkeen voittamalla NJS:n runsasmaalisessa ottelussa 4-3 (2-1). Olli Valto, Vili-Petri Vänttinen, Miro Schwalenstöcker ja Teimuraz Apriamashvili osuivat voittajille. NJS:n maalit merkittiin Miro Salmisen (2) ja Joona Tukiaisen nimiin.

JäPS:n paikka lohkon kärjessä on tällä hetkellä hutera. Sillä on kolmen pisteen etumatka Atlantikseen nähden, mutta tällä viikolla huilannut helsinkiläisseura on pelannut kaksi ottelua vähemmän.

PEPO Lappeenranta on kolmas seura, jolla on mahdollisuuksi ja haaveita taistella noususta, mutta se on jäänyt jo viiden pisteen päähän JäPS:stä. PEPO voitti kotiottelussaan Käpylän Pallon niukasti maalein 2-1 (0-1). Voitto ratkesi reilun tunnin pelin jälkeen, kun Samu Suoraniemi iski kaksi maalia kolmen minuutin välein.

Putoamistaistelun merkittävin muutos oli FC Kiffenin vierasvoitto Mikkelin Pallo-Kissoista maalein 2-1 (0-1). Tejan Deen teki voittomaalin varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla. Aki Meriluodon tekemä tasoitusmaali näki päivänvalon vain kahdeksan minuuttia aikaisemmin.

Muutkin alakerran joukkueet saivat täytettä pistesaldoihinsa. PK Keski-Uusimaa ja Peli-Karhut pelasivat 1-1 tasapelit KuFu:a ja Lahden Reipasta vastaan.

Lohko C: SJK Akatemia porskuttaa puolivälin krouvissa

Kauden ensimmäisenä aloittanut C-lohko on ehtinyt puolimatkaan. Yksittäisillä seuroilla on vielä yhden tai kahden ottelun vajaus, mutta suurin osa on pelannut puolivälin kilometripylväälle kelpuuttavan määrän otteluita.

Viikkoon lähdettiin SJK Akatemian neljän pisteen johdossa ennen OTP:tä ja JBK:ta. Akatemian ja JBK:n välinen kärkikamppailu oli aikeissa huipentaa kierroksen, mutta siitä tuli totaalinen limbo. SJK Akatemia murskasi vieraansa Seinäjoen jalkapallostadionin tekonurmimaton saumojen välistä syvälle maanrakoon lopputuloksella 8-1 (2-0).

Akatemian leveä hyökkäysarsenaali toimi tässäkin ottelussa. Hattutempun tehneen Joonas Lepistön lisäksi maaliverkkoa pääsi heiluttamaan viisi eri pelaajaa. SJK Akatemian maalisuhde on jotenkin aivan käsittämätön. Joukkue on tehnyt toistaiseksi 47 maalia, mutta verkko heiluu toisessakin päässä. Päästettyjen maalien, 21, osalta C-lohkosta löytyy vain neljä joukkuetta, joilla alakerta vuotaa pahemmin kuin SJK Akatemialla.

OTP nousi SJK Akatemian pahimmaksi uhkaajaksi voittamalla kotiottelussaan Rovaniemen akatemian 4-0 (3-0). Konstantin Belov teki kaksi maalia ja Jyri Vääräniemi yhden. Ottelun avausmaali meni verkkoon RFA:n oman pelaajan kautta.

Kahtena aikaisempana kautena C-lohkon kärkipäässä esiintynyt ja jopa nousukarsintaankin yltänyt RFA on ajautunut syöksykierteeseen tänä kesänä. OTP:lle kärsitty tappio oli jo viides peräkkäinen ja joukkue putosi sarjataulukossa kahdeksanneksi.

Oulussa pelattiin mielenkiintoinen kokeiluottelu lauantai-iltana. AC Oulun reservimiehistö OLS isännöi Herculesta vasta klo 22:00 alkaneessa paikallisderbyssä. Ottelu pelattiin Raatin stadionin iltavalaistuksessa AC Oulun ja HJK:n välisen liigaottelun jälkeen. Pisteet jaettiin tuloksella 1-1 (0-1). Aapo Kuivila vastasi ottelun alussa ja lopussa syntyneistä maaleista - ensin omiin menneestä Herculeksen maalista ja sen jälkeen tasoituksesta. Oululaiset eivät olleet iltaunisia, sillä 468 katsojaa löysi tiensä otteluun.

Sarjapaikoistaan taistelevat eivät saaneet lohtua vaikeaan tilanteeseensa. Kemi City FC hävisi kotonaan JJK:lle 1-4 (0-2) ja GBK kärsi tappion FC Vaajakoskelle 0-4 (0-3). Närpes Kraft teki pesäeroa putoamisviivaan lyömällä Vaasan IFK:n 1-0 (0-0).

Nyt on C-lohkon vuoro käydä kesälevolle. Tällä viikolla pelataan ainoastaan yksi ottelu.

Videolla kooste ottelusta Reipas - PeKa.

Pallo-TV seuraa Kakkosen otteluita viikottaisten raporttien muodossa. Jos sarjan otteluissa tapahtuu jotain merkittävää tai pelataan ns. isoja otteluita, otetaan yksittäisiäkin pelejä erikseen käsittelyyn.

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: