PalloTV - Kakkosen viikkoraportti
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
02.08.2021

Kakkosen viikkoraportti

Kesätauot alkavat olla historiaa Kakkosen eri lohkoissa. C-lohko pääsi vielä uinumaan - tosin sielläkin oli ohjelmassa täysi kuuden ottelun kierros, mutta kaksi peliä pelataan vasta tänään ja ovat siten käsittelyssä vasta seuraavassa viikkoraportissa. Kahdessa muussa lohkossa huhkittiin yhteensä 16 ottelua.

Lohko A: Atlantis jahtaa JäPS:aa

A-lohkossa jatketaan Järvenpään Palloseuran komennossa. Tosin se on pelannut jo neljä ottelua enemmän kuin toisena oleva helsinkiläinen Atlantis FC. Kahdeksan pisteen etumatka ei ole siis lähimainkaan turvallinen varsikin, kun viikon kaksi ottelua tuottivat JäPS:lle vain kolme pistettä.

JäPS hävisi maalein 2-3 (2-2) Reippaan vieraana keskiviikkona, mutta murskasi viikonloppuna viikon toisessa matkaottelussa Mikkelin Pallo-Kissat lukemin 5-0 (4-0). MiPK oli huutavassa nesteessä ensimmäiset puoli tuntia, jonka aikana JäPS iski neljästi. Aleksi Ristola, Miro Schwalenstöcker ja Olli Valto tekivät kaksi maalia mieheen JäPS:n tämän viikon peleissä.

Aivan paraatimarssilla sarjajohtoon ei Atlantiskaan tule etenemään. Sen osoitti Reipas, joka esiintyi hyvin ottein toistakin sarjakärkeen kuuluvaa vastaan puristamalla Atlantiksen 1-1 (0-0) tasapeliin. Atlantis pääsi johtoon lahtelaisten omalla maalilla, mutta Jussi Hauhia sinetöi loppuluvut muutamaa minuuttia ennen loppua. Kyseessä oli Atlantikselle vasta kauden toinen pistemenetys. Sen tappiosaraketta koristaa yhä pyöreä nolla.

PEPO Lappeenranta mielii vielä kärkitaistoihin mukaan. Se vietti JäPS:n lailla murskajaisia ja liiteli 5-0 (3-0) kotivoittoon Kotkan Peli-Karhuista yli 600-päisen kotiyleisön iloksi. PEPO onnistui laajalla rintamalla - kaikki maalit syntyivät eri pelaajien tekeminä. PeKa:n kaadon kapelimestareina toimivat Calvin Nsombo, Jerry Särkkä, Nikke Veikkanen, Zachary Sukunda ja Markus Koistinen.

Lohkon peräpäässäkin oli vipinää. MYPA osoitti piristymisen merkkejä voittamalla jumbofinaalissa PK Keski-Uusimaan maalein 5-2 (2-1). Tommi Roponen (2), Jussi-Pekka Rämä (2) ja Joakim Joutjärvi viimeistelivät mylsäläisten maalit. PKKU:n lohdutusosumista vastasivat Hugo Toivonen ja Matti Nevalainen. Vaikeasti sujuneesta kaudesta huolimatta Saviniemen kentän katsomoissa oli yli viisi ja puoli sataa katsojaa.

Lohkon hännille pudonneen PKKU:n viikko oli alkanut tappion merkeissä, kun se hävisi kotonaan Käpylälle 0-2 (0-2). KäPa venytti voittoputkensa kolmeen lyömällä FC Kiffenin 4-1 (3-0).

KuFu ja NJS kamppailivat keskikastin pisteistä. NJS oli Kuopiossa parempi maalein 1-0 (1-0). Ainoan osuman teki Miro Salminen.

Lohko B: "Europelien" viikko

Kakkosen B-lohko jatkuu tasaisena, mutta tässäkin lohkossa kasvavat erot ottelumäärissä vaikeuttavat ja häiritsevät voimasuhteiden vertailua.

PIF jatkaa lohkon ykkösenä voitettuaan Grankulla IFK:n vieraissa maalein 2-0 (2-0). PIF meni ottelussa johtoon vastustajan omalla maalilla. Saliw Babawo sinetöi loppuluvuiksi 2-0 hiukan ennen taukoa.

Yksi paraislaisten pahimmista uhkaajista - ainakin numeroiden valossa - lymyilee niinkin alhaalla kuin seitsemännellä sijalla. Vasta kuudennen ottelunsa pelannut ja niistä vain yhden hävinnyt Kaarinan Pojat myllytti kotikentällään Tampereen Pallo-Veikkoja 4-0 (3-0). Juho Salminen teki hattutempun ja jätti Mikko Valtasen tekemään viimeisen maalin.

Näiden kahden ottelun lisäksi B-lohkon kierros koostui kolmesta köyhän miehen euro-otteluparista, joiden joukkueet kohtasivat toisensa kahdesti viikon aikana. Vastakkain olivat HJS ja EPS, VJS ja Ilves/2 sekä FC Jazz ja Ilves-Kissat. Ilveksen reservimiehistö keräsi näistä otteluista lihavimman pistepotin voitettuaan VJS:n kahdesti lukemin 3-2 (2-0) ja 3-0 (0-0).

HJS saalisti neljä pistettä Espoon Palloseuralta pelattuaan kotona 1-1 (0-1) tasapelin ja voitettuaan vieraissa 2-1 (0-1). Pistesaldosta huolimatta tulokset eivät antaneet kovin vakuuttavaa kuvaa sarjakakkosen tuloskunnosta. HJS:llä on 16 pistettä eli se on pisteen perässä PIF:stä, mutta se on pelannut kärkiseuroista eniten - jo kymmenen ottelua.

FC Jazz ja Ilves-Kissat jakoivat molemmissa otteluissa pisteet. Porissa pelattu ensimmäinen kohtaaminen päättyi 1-1 (1-0). Tampereella maalit tuplattiin - lopputulos 2-2 (1-2).

Lohko C: FC Vaajakoski nousee kärkeä kohti

SJK Akatemian kärkipaikka C-lohkossa ei ollut uhattuna, vaikka se ei viikon aikana pelannutkaan. OTP säilytti kohtuulliset takaa-ajoasemat syömällä pakkopullan Närpiössä. OTP voitti Närpes Kraftin maalein 2-0 (2-0). Konstantin Belovin ja Simon Thurlingin maalit syntyivät parin minuutin välein ensimmäisen puoliajan lopussa ja sen lisäajalla. SJK Akatemian ja OTP:n välinen ero kaventui neljäksi pisteeksi ainakin maanantai-iltaan saakka.

C-lohkon yhdeksi suosikiksi mainittu FC Vaajakoski on vaivihkaa kavunnut kohti sarjataulukon kärkisijoja. Se voitti oululaisen Herculeksen maalein 1-0 (0-0) ja alkaa jo vakavissaan olla realistinen uhkaaja kärkiduolle. Herculekselle tappio tuli pahaan saumaan ja saattoi olla jopa viimeinen niitti sen haaveille nousta Ykköseen.

Kemissä pelattiin putoamisen kannalta tärkeistä pisteistä. Kemi City FC isännöi jumbofinaalissa GBK:ta. Kokkolalaiset veivät tärkeät pisteet Chris Corcoranin ja Joni Lämsän maaleilla luvuin 2-0 (0-0). GBK taistelee vielä tosissaan sarjapaikastaan, mutta Kemin tilanne alkaa näyttää jo pahalta.

Sarjapaikkataistelussa on ainakin hetken aikaa yksi joukkue vähemmän, kun AC Oulun reserviryhmä OLS voitti Rovaniemi Football Academyn 3-1 (0-0). OLS nousi voitollaan seitsemänneksi ja ero putoamisviivan alle on nyt neljä pistettä.

Videolla kooste ottelusta Hercules - FC Vaajakoski.

Pallo-TV seuraa Kakkosen otteluita viikottaisten raporttien muodossa. Jos sarjan otteluissa tapahtuu jotain merkittävää tai pelataan ns. isoja otteluita, otetaan yksittäisiäkin pelejä erikseen käsittelyyn.

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: