PalloTV - Kakkosen viikkoraportti
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
16.08.2021

Kakkosen viikkoraportti

Kakkosessa oli melko vilkas viikonloppu. Ilman C-lohkon vajaata neljän ottelun viikkoa kalenteri olisi saattanut olla jopa ruuhkainen, sillä A-lohkossa pelattiin kymmenen ottelua ja B-lohkossa kahdeksan.

Lohko A: Reippaalla kolmen pelin ja yhdeksän pisteen viikko

Lahden Reippaalla oli kiireinen viikko. Se pelasi A-lohkossa kolme ottelua kohdaten KuFu:n kahdesti maanantaina ja keskiviikkona sekä PK Keski-Uusimaan lauantaina. Rankkaan viikkoon nähden Reipas teki melkoisen urotyön haalimalla näistä otteluista täyden yhdeksän pisteen potin.

Reipas nousi Kuopiossa kahden maalin tappioasemasta 4-2 (0-2) voittoon. KuFu johti myös Lahdessa pelattua ottelua, mutta isännät käänsivät sen 2-1 (1-1) voitoksi. Härkäviikkonsa päätteeksi Reipas löi PK Keski-Uusimaan 1-0 (1-0). Berat Köse teki kolme maalia ja Asaad Babiker kaksi. Tapio Torpo ja Miska Verkko osuivat kerran. Reipas nousi voitoillaan kertaheitolla ylempään keskikastiin.

Lohkon nousutaistelu sai uutta eloa. Kerran jo siitä junasta melkein pudonnut lappeenrantalainen PEPO pelasi viikon aikana kaksi kärkiottelua. Se sai kotikentälle vastaansa sekä lohkoa johtavan Järvenpään Palloseuran että kakkosena olevan, vakuuttavan alkukauden pelanneen helsinkiläisen Atlantiksen. Molemmat joutuivat poistumaan Kimpiseltä tappio niskassaan. JäPS hävisi lukemin 1-2 (0-1) ja Atlantis murskaavasti 1-4 (1-1). Yli 1200 katsojaa rikastutti PEPO:n lippu- ja kioskikassaa. Heistä 643 oli seuraamassa JäPS-ottelua.

Sarjan kärkikaksikko ei kuitenkaan ilman pisteitä jäänyt. JäPS taisteli Herkko Kuosan maalilla 1-0 (0-0) voiton putoajakandidaatteihin kuuluvasta FC Kiffenistä. Helsinkiläisseura kuitenkin sai hieman helpotusta kurimukseensa lyömällä Cheikh Touren tekemillä maaleilla Peli-Karhut lukemin 2-0 (1-0). Atlantis FC kävi hakemassa selvän 3-0 (1-0) voiton Mikkelin Pallo-Kissoilta. MiPK joutui pelaamaan suurimman osan ottelusta vajaalla maalivahti Veikka Ståhlhandin katseltua punaista korttia.

MYPA voitti Käpylän Pallon 2-1 (1-0), mutta hävisi sen jälkeen rumasti vieraissa. NJS takoi kuusi maalia MYPA:n verkkoon.

Lohko B: FC Jazz ja HJS johtavat tasapistein

FC Jazz ja HJS jatkavat edelleen B-lohkon kärkikaksikkona. Kummankin saldo viikon otteluista oli neljä pistettä. FC Jazz voitti Kaarinan Pojat vieraissa 2-1 (1-1), mutta joutui tyytymään 1-1 (0-0) tasapeliin Salossa paikallisen SalPa:n kanssa. FC Jazz meni 89. minuutilla johtoon Joel Lehtosen maalilla, mutta ilo oli ennenaikaista. Iku Leino teki tasoituksen viidennellä lisäajan minuutilla.

KaaPo:n kohtalona oli hävitä kotonaan myös HJS:lle. Eemeli Raittinen teki 0-1 (0-1) tulokseen päättyneen ottelun ainoan maalin. Ilves-Kissojen vieraana HJS joutui tyytymään 0-0 (0-0) tasapeliin.

PIF nousi kolmannelle sijalle murskaamalla VJS:n maalein 4-0 (4-0). Tahti oli välissä hurjaa, sillä Viktor Johansson ja Matias Lahti iskivät kaksi maalia mieheen reilussa kahdessakymmenessä minuutissa ensimmäisellä puoliajalla. Varsinkin puolen jälkeen tulospalvelun ylläpitäjällä oli kiirettä. PIF teki silloin kolme maalia neljään minuuttiin. VJS:n viikko oli muutenkin synkkä, kun se hävisi GrIFK:lle 0-3 (0-2).

Paraisten lisäksi murskatulos iskettiin tulostaululle Salossa, jossa SalPa löi TPV:n 5-0 (2-0). Jakson Mendes johdatteli joukkojaan viimeistelemällä hattutempun. Ilman pisteitä TPV ei kuitenkaan jäänyt - se pelasi viikonloppuna 0-0 (0-0) tasapelin FC Honka/Akatemiaa vastaan.

Lohko C: SJK Akatemia palasi voittojen tielle

SJK Akatemia palasi Jyväskylässä pelatun tasapelin jälkeen voittokantaan. Sillä oli vaikeuksia putoamisviivan alapuolelle jämähtäneen GBK:n kanssa, mutta Oliver Günesin maali riitti takaamaan 1-0 (0-0) voiton seinäjokisille. SJK Akatemia jatkaa C-lohkon piikkipaikalla, mutta sen alkukaudesta hurjana pysytellyt tehtyjen maalien tahti näyttää hyytyneen normaaleihin lukemiin.

OTP, joka ei pelannut kuluneella viikolla, on tällä hetkellä ainoa SJK Akatemian uhkaaja. Se on viiden pisteen takamatkalla, mutta oululaiset ovat pelanneet yhden ottelun vähemmän kuin SJK Akatemia.

C-lohkon sarjataulukon keskivaiheelta löytyy JJK Jyväskylä, joka myös pystyy rästit voittamalla nousemaan SJK Akatemian uhkaajaksi. JJK on pelannut vasta 11 ottelua eikä OTP:n tapaan ollut tositoimissa viime viikolla. Samanlaisessa asemassa ollut FC Vaajakoski sen sijaan on hyytymään päin. Se pelasi viime viikon tasatuloksen seuraksi toisen pistejaon jäätyään Närpiössä 2-2 (0-1) tulokseen Kraftia vastaan.

Viikon muissa otteluissa Hercules voitti RFA:n 2-0 (1-0) ja JBK löi OLS:n 3-1 (2-0).

Pallo-TV seuraa Kakkosen otteluita viikottaisten raporttien muodossa. Jos sarjan otteluissa tapahtuu jotain merkittävää tai pelataan ns. isoja otteluita, otetaan yksittäisiäkin pelejä erikseen käsittelyyn.

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita:

Muita uutisia