PalloTV - Kakkosen viikkoraportti

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
23.08.2021

Kakkosen viikkoraportti

Kakkosessa on alkamassa loppukiri. Syyspuolikas on hyvässä vauhdissa, mutta otteluita on vielä paljon pelaamatta. Koronakaranteeneista johtuneet siirrot ovat varmistaneet sen, että jokaisen lohkon sarjataulukossa riittää vielä jossiteltavaa.

Lohko A: Atlantis yskii, JäPS:n taivas kirkastumassa

A-lohkossa on odotettu sitä päivää, jolloin Atlantis FC ohittaa kärkipaikkaa pitkään hallussa pitäneen Järvenpään Palloseuran. Tilanne on nyt muuttunut. Atlantis on menettänyt seitsemän pistettä viimeisessä viidessä ottelussaan. Vaikka se voittaisi kaksi rästiotteluaan, Atlantis ei pääse kuin pisteen päähän piikkipaikalla olevasta JäPS:stä. PEPO Lappeenranta on samalla hiipinyt takaisin nousutaisteluun.

Tämän viikon ottelussa Atlantis jäi 1-1 (0-1) sarjapaikastaan taistelevan FC Kiffenin kanssa. Jotain positiviista Atlantiksen kannalta oli se, että joukkue pystyi nousemaan vajaalla tasoihin ja henkisesti tärkeällä tavalla ottelun lisäminuuteilla. Atlantis joutui vajaalle Odilon Kouakoun katseltua punaista korttia kahden varoituksen saattelemana.

PEPO Lappeenranta matkasi kierroksella Kuopioon, jossa se voitti KuFu 98:n maalein 2-1 (1-1). Malik St. Prix ja Samu Suoraniemi tekivät PEPO:n maalit. Luukas Kosunen vastasi kuopiolaisten ainokaisesta. KuFu:n oli tyytyminen yhteen pisteeseen, jonka se sai 0-0 (0-0) tasapelillä Mikkelin Pallo-Kissoja vastaan.

Tasapeli ei antanut mikkeliläisille lisäpuhtia. Se romahti 1-5 (1-1) tappioon sarjapaikan kannalta tärkeässä ottelussa PK Keski-Uusimaata vastaan. Rumiin lukemiin vaikutti myös kentältäpoisto, jonka pelaajavalmentaja Ozeias Graciano hankki itselleen suunsoitosta. Hän tuli vaihdosta kehiin ja ehti olla kentällä vain viitisen minuuttia. PKKU iski sen jälkeen vielä kahdesti MiPK:n verkkoon.

Tuloksia tehtailtiin kentän lisäksi myös kabinetissa. Käpylän Pallo pelasi maalittoman tasapelin Nurmijärven Jalkapalloseuran kanssa, mutta tulos kääntyi vastalauseen jälkeen NJS:n 3-0 voitoksi. KäPa jäi kiinni pelioikeudettoman pelaajan käytöstä. KäPa:n viikko alkoi runsasmaalisella ottelulla ja 4-2 (1-1) voitolla Peli-Karhuista.

MYPA:n paineet sarjapaikkansa säilyttämiseksi helpottuivat hieman, kun se voitti Lahden Reippaan 2-1 (1-0).

Lohko B: FC Jazz jatkaa kärjessä

B-lohkon sarjataulukko on sekaisin. Koronakaranteeneista ja mahdollisesti muista syistä siirrettyjä rästejä pelattiin kuluneella viikolla vain kaksi, minkä vuoksi vähiten ja eniten pelanneen välinen kaula on viisi ottelua. FC Honka/Akatemia on pelannut vasta yhdeksästi, kun FC Jazz ja HJS ovat käyneet kentällä jo 14 kertaa.

FC Jazz jatkaa sarjajohdossa voitettuaan hännillä majailevan TPV:n 2-1 (1-0). Elias Ahde teki porilaisten molemmat maalit. Ottelua seurasi Jazzin kauden ennätysyleisö, 384 katsojaa. FC Jazzilla ei ole varaa lepäillä laakereilla. Sarjajohto on kolmen pisteen suuruinen, mutta se on pelannut kolme ottelua enemmän kuin toiseksi noussut PIF.

PIF nousi sarjataulukon toiseksi lyötyään Ilves-Kissat seitsemän täysosuman maalijuhlassa 4-3 (1-2). Tamperelaiset karkasivat ottelun alussa jo kahden maalin johtoon, mutta PIF nousi maali kerrallaan ensin rinnalle ja lopulta ohitse. PIF kirjautti ottelupöytäkirjaan neljä eri maalintekijää.

Ilves-Kissat aloitti viikkonsa Ilveksen reservijoukkuetta vastaan. Kauden toinen kattiderby päättyi sopuisaan pistejakoon 2-2 (1-0). Ilves/2:n neljän ottelun tappioton putki päättyi Kaarinassa 1-3 (1-0) häviöön KaaPo:lle.

Vielä viime viikolla kärkitilan FC Jazzin kanssa jakanut HJS putosi sarjataulukossa kolmanneksi hävittyään kotiottelunsa SalPa:lle 1-2 (1-2). Iku Leino ja Niko Leskelä veivät salolaiset johtoon. Santeri Stenius teki kavennuksen juuri ennen taukoa. Leskelä osui myös viikolla, kun SalPa ja KaaPo tasasivat pisteet 1-1 (1-0) tuloksella. SalPa onkin seura, jota kärkikolmikon kannattaa kytätä. Se on viiden ottelun tappiottomassa putkessa ja SalPa on noussut vaivihkaa takaisin nousutaistoon.

Viikon muissa otteluissa GrIFK jäi 1-1 (0-1) tasapeliin sarjapaikastaan taistelevan EPS:n kanssa. Toinen sarjapaikastaan pelaava seura lisäsi myös pistetiliään. VJS voitti Noah Kaijasillan maalilla FC Honka/Akatemian lukemin 1-0 (0-0).

Lohko C: OTP kompastui Kemiin

C-lohkon merkittävin uutinen oli OTP:n jääminen tasapeliin vahvistuksia hankkinutta Kemi City FC:tä vastaan. Kotiottelu päättyi 1-1 (1-1). Ville Moilanen vei rangaistuspotkusta kemiläiset johtoon, jonka Michael Ibiyomi tasoitti puolen tunnin kohdalla.

Tasapeli oli kova kolaus OTP:n nousuhaaveille. Kärkipaikkaa hallussa pitävä SJK Akatemia repi lisää eroa pahimpaan kilpailijaansa voittamalla VIFK:n 1-0 (0-0). Eemeli Honkola viimeisteli ottelun ainoan maalin. Ensi viikonlopusta on tulossa hyvin merkittävä, sillä SJK Akatemia ja OTP ovat vastakkain Seinäjoella lauantaina.

Nousukone on hyytymässä myös JJK:lla, joka majailee lohkon ylemmässä keskikastissa vähemmän ottelumääränsä vuoksi. JJK jäi tasapeliin Oulussa OLS:aa vastaan. Vertti Lepo vei Jyväskylän pojat vierasjohtoon ottelun alussa. Kevin Larsson vastasi oululaisten tasoituksesta.

Putoamiskamppailussa on osittaista ratkaisun makua, vaikka peli on vielä auki. Kemillä on yhä rästejä pelaamatta. Se voi hyvinkin uusien vahvistustensa ja uuden valmennusjohtonsa avulla napsia tärkeitä pisteitä. Sen sijaan GBK:n hööki näyttää uhkaavasti hiipuvan kalkkiviivoilla. RFA kävi hakemassa murskaavan 4-0 (2-0) voiton Kokkolasta parantaen samalla omaa asemaansa huomattavasti.

Närpes Kraft on pahimmassa vaaravyöhykkeessä putoamisviivan yläpuolella. Välitöntä uhkaa ei kuitenkaan ole. Sen ero GBK:hon on neljä pistettä ja närpiöläiset ovat pelanneet yhden ottelun vähemmän. Kraft kävi lauantaina häviämässä Oulussa Herculekselle 1-2 (0-1).

FC Vaajakoski nousi kahden maalin tappioasemasta 3-2 (0-2) voittoon JBK:sta.

Videolla kooste ottelusta FC Vaajakoski - JBK.

Pallo-TV seuraa Kakkosen otteluita viikottaisten raporttien muodossa. Jos sarjan otteluissa tapahtuu jotain merkittävää tai pelataan ns. isoja otteluita, otetaan yksittäisiäkin pelejä erikseen käsittelyyn.

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: