PalloTV - Kakkosen kierrosraportti

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
30.08.2021

Kakkosen kierrosraportti

Lohko A: Joko Atlantis upposi?

A-lohkon taistelu noususta on kutistumassa Järvenpään Palloseuran ja PEPO Lappeenrannan väliseksi. Alkukaudesta yhdeksän tappiotonta ottelua pelannut Atlantis FC on jumiutunut huonojen pelien suohon ja on uppoamassa koko kauden tuloksen osalta siihen kokonaan. Ensimmäisestä tappiostaan lähtien helsinkiläisseura on voittanut vain yhden ottelun, pelannut kolme tasan ja hävinnyt kaksi.

Atlantiksen pelaajistossa on ollu havaittavissa myös kurittomuutta. Sen pelaajille on jaettu jo seitsemän punaista korttia, mikä keskiarvoissa tarkoittaa kentältäpoistoa joka toisessa ottelussa. Punainen heilahti myös seuran toisessa tämän viikon ottelussa, kun Atlantis jäi Peli-Karhujen kanssa 1-1 (1-0) tasapeliin. Tiistaina pelattu ottelu Reipasta vastaan päättyi myös tasapeliin. Lopputulos oli 2-2 (2-1).

JäPS:n ja PEPO:n välinen ero säilyi entisellään kummankin joukkueen voitettua ottelunsa. PEPO löi Markus Koistisen maaleilla PK Keski-Uusimaan 2-0 (2-0). JäPS puolestaan kurmotti Käpylän Palloa maalikarkeloissa 5-2 (2-1). JäPS onnistui laajalla rintamalla: kaikki maalit merkittiin eri pelaajien nimiin.

JäPS:n ja PEPO:n välinen ero on seitsemän pistettä, mutta lappeenrantalaiset ovat pelanneet kaksi ottelua vähemmän. Keskinäisiä otteluita ei ole jäljellä, joten jo menetetyltä näyttänyt PEPO:n sarjanousu vaatii oman pelin täydellistä onnistumista ja vähintään yhtä JäPS:n tappiota. Yksi h-hetkistä on 11. syyskuuta, jolloin JäPS on Atlantiksen vieraana Helsingissä.

Sarjapaikastaan kamppailee vielä kuusi seuraa, jotka ovat viiden pisteen sisällä toisistaan. Ottelumäärissä on suuria eroja, minkä vuoksi tilanne voi muuttua monen osalta vielä radikaalisti. FC Kiffen, Mikkelin Pallo-Kissat ja PK Keski-Uusimaa ovat pahimmassa liemessä, mutta Kiffen on ylittänyt vasta puolivälin rajapyykin muiden valmistautuessa jo loppukiriin.

Koko putoamisuhassa oleva kolmikko sai tililleen yhden lisäpisteen tällä viikolla. PEPO-tappionsa lisäksi PK Keski-Uusimaa pelasi 1-1 (0-1) tasapelin NJS:n kanssa. MiPK:n kahden maalin johto kuivui 2-2 (2-2) tasapeliin MYPA:aa vastaan Myllykoskella. FC Kiffen nipisti kotikentällä pisteen KuFu:lta tuloksella 1-1 (1-0).

Reipas voitti NJS:n 2-0 (1-0).

Lohko B: Pakka edelleen levällään

B-lohkon ottelumäärä laahaa muita perässä ja siten pakka on levällään niin nousun kuin putoamisenkin osalta. FC Jazz ja HJS jatkavat tasapistein lohkon piikkipaikalla, mutta kaksikolla riittää uhkaajia niin lähellä kuin kaukanakin. FC Honka/Akatemia on pelannut vasta kymmenen ottelua ja pystyy tämän hetkiseltä kahdeksannelta sijalta kiipeämään vaikka kärkeen asti.

FC Jazz säilytti maalieron turvin kärkipaikan, vaikka se hävisi FC Honka/Akatemialle 0-1 (0-1). Aleksi Tanninen vastasi ottelun ainoasta maalista. Samaan aikaan HJS nousi porilaisten iholle voittamalla jumboksi jämähtäneen TPV:n 2-1 (2-0). HJS:llä oli hienoisia vaikeuksia selvitä Paltsareista, vaikka se pääsi pelaamaan yli tunnin ylivoimalla. Lopussa tilanen tasoittui, kun myös HJS:n pelaajalle näytettiin punaista korttia.

PIF säilytti kolmannen sijansa, vaikka se hävisi KaaPo:lle rumin lukemin 0-4 (0-2). Tappio ei kaatanut paraislaisten mahdollisuuksia kärkitilalle, sillä PIF on pelannut kolme ottelua vähemmän kuin Jazz ja HJS.

GrIFK nousi sarjassa neljänneksi otettuaan kaksi voittoa viikon aikana. Ilves-Kissat ja Ilveksen kakkosjoukkue joutuivat nöyrtymään Granille. Samat tamperelaiset kohtasivat viikon aikana myös SalPa:n. Ilves-Kissat voitti 3-0 (2-0) ja Ilveksen reservit Teemu Hytösen maalilla 1-0 (1-0).

VJS otti tärkeän voiton sarjan peräpäässä, kun se kaatoi EPS:n 3-1 (2-1). VJS nousi tasapisteisiin EPS:n kanssa ja taistelee sarjapaikastaan espoolaisten ja Ilves/2:n kanssa. Vantaalaisten voitto EPS:stä ja Ilves/2:n voitto SalPa:sta tarkoittavat hankalia aikoja TPV:lle. Paltsarit on jäänyt jo neljä pistettä putoamisviivasta.

Lohko C: SJK Akatemialla vahva etumatka

Lohkon kärkikamppailu - kenties ratkaiseva sellainen - pelattiin lauantaina, kun sarjaa johtava SJK Akatemia ja sitä jahtaava OTP kohtasivat toisensa.

Seinäjoella pelattu ottelu oli jännittävä ja tarjosi täyden vastineen pääsylipun lunastaneille reilulle parille sadalle katsojalle. Ratkaisu tapahtui vasta viimeisellä minuutilla, jolloin Oskar Pihlaja sinetöi 3-2 (2-0) voittolukemat OTP:stä. Sitä ennen SJK Akatemia oli karannut 2-0 johtoon Gustaf Backalidenin ja Matias Vainionpään maaleilla. OTP nousi peliin mukaan Simon Thurlingin kavennuksella ja Callistus Chukwun tasoituksella, mutta sen maailma musteni isäntien viime hetken voitto-osumaan.

SJK Akatemia pelasi myös maanantaina, jolloin se voitti VIFK:n 1-0 (0-0).

SJK Akatemian etumatka kakkoseksi nousseeseen Herculesiin on nyt kahdeksan pistettä. Hercules kipusi takaa-ajajan paikalle voittamalla JBK:n vieraissa maalein 2-1 (1-0). Teoriassa välimatka voi supistua vielä yhdellä pisteellä, jos yhden ottelun vähemmän pelannut OTP rästipelinsä voittaa.

SJK Akatemialla on kärjen alapuolella vielä yksi uhkaaja. JJK Jyväskylä on pelannut vasta 13 ottelua eli se voi teoriassa supistaa eron neljään pisteeseen. Sekään ei vielä riitä eikä keskinäistä ottelua ole enää ohjelmassa. SJK Akatemian nousua ei ole vielä kirkossa kuulutettu, mutta ei se kaukanakaan ole. Joukkueen pahin uhka lienee seura itse, sillä farmisiirtojen ikkuna on umpeutumassa pian eikä kokeneita liiga-apuja ole entiseen malliin luvassa.

JJK rimpuilee vielä nousukamppailussa mukana, kun se voitti FC Vaajakosken 1-0 (0-0) kauden ensimmäisessä Jyväskylän paikallisottelussa. Ville Kirvesoja viimeisteli ottelun ainoan maalin varsinaisen peliajan toiseksi viimeisellä minuutilla. Harjun lehtereille oli ahtautunut peräti 1 512 katsojaa. Sillä lukemalla yllettäisiin Ykkösen yleisötilastossa viidenneksi ja ihan mukiin meneville sijoille koronarajoitusten riepottelemassa Veikkausliigassakin.

GBK:n ja Kemin tilanne sarjapaikan suhteen näyttää synkältä. Kemi City FC hävisi kotonaan OLS:lle yli 300-päisen ennätysyleisön edessä. Loppulukemat olivat 1-2 (0-1). GBK oli huilivuorossa. Putoamisviivan yläpuolella oleva Närpes Kraft synkensi kaksikon tilannetta entisestään nappaamalla pisteen RFA:lta. Närpiön Mosedalin kentän maalijuhlat päättyivät numeroihin 3-3 (1-2). Samir Isanovic teki hattutempun närpiöläisten hyväksi.

Videolla kooste ottelusta JJK Jyväskylä - FC Vaajakoski.

Pallo-TV seuraa Kakkosen otteluita viikottaisten raporttien muodossa. Jos sarjan otteluissa tapahtuu jotain merkittävää tai pelataan ns. isoja otteluita, otetaan yksittäisiäkin pelejä erikseen käsittelyyn.

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: