PalloTV - Kakkosen viikkoraportti
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
06.09.2021

Kakkosen viikkoraportti

Lohko A: JäPS:llä vahva viikko

JäPS iski tällä viikolla tiskiin vahvat näytöt siitä, miksi se johtaa A-lohkoa. Se voitti ensin Kotkan Peli-Karhut 6-2 (4-0) ja sen jälkeen KuFu:n 4-0 (1-0). Yhden miehen varaan JäPS ei jäänyt. Seitsemän eri pelaajaa pääsi kirjauttamaan nimensä maalitilastoihin - Aleksi Ristola ja Vili-Petri Vänttinen osuivat kahdesti.

JäPS oli kahdesti tositoimissa tälläkin viikolla, vaikka se on pelannut eniten otteluita kaikista Kakkosen seuroista. Se pääseekin hyvin levänneenä ja valmistautumaan rauhassa neljään viimeiseen otteluunsa. JäPS kohtaa Atlantiksen lauantaina, minkä jälkeen sen seuraavat pelit ovat vasta lokakuussa.

JäPS johtaa lohkoa kymmenen pisteen kaulalla. Nousutaistelun viimeisiä sanoja ei ole vielä sanottu, sillä toisena oleva PEPO Lappeenranta on pelannut kolme ottelua vähemmän. Teoriassa ero voisi olla siis vain yhden pisteen suuruinen. PEPO voitti ainoassa ottelussaan Lahden Reippaan 1-0 (1-0). Nikke Veikkanen teki ainoan maalin.

Lohkon peräpäässä eletään jännittäviä aikoja. Peräti kuusi seuraa voi olla huolissaan sarjapaikkansa puolesta. Niiden ottelumäärät vaihtelevat 14 ja 16 välillä. Mikkelin Pallo-Kissat on aavistuksen jäänyt, mutta toisen putoajan paikan ympärillä on ahdasta kuin Palsanmäen huutokaupassa. PK Keski-Uusimaa on viivan alapuolella 14 pisteellään. Kaikilla muilla neljällä - KuFu:lla, PeKa:lla, Kiffenillä ja MYPA:lla - on 16 pistettä.

Kiffenille viikko oli tuloksekas. Se voitti keskikastiin kuuluvan NJS:n 2-0 (2-0) ja nipisti pisteen Reippaalta 1-1 (0-0) tasapelillä. Nämä neljä pistettä tulivat tarpeen, sillä Mustat Hurmurit menettivät kaksi pelaajaa pelikieltolaisten listalle kentältäpoistojen myötä.

Peräpään tunnelmaa tiivisti myös PK Keski-Uusimaan rökälevoitto MYPA:sta. PKKU murskasi yhden tärkeimmistä vastustajistaan peräti 4-0 (2-0). Ottelu oli ohi jo viidessä minuutissa, kun PKKU johti Sebastian Kamaran ja Benjamin Dahlströmin maaleilla 2-0. Hugo Toivonen ja Richard Tiberi kaunistelivat lukemia toisella puoliajalla.

Lohko B: FC Jazz sinnittelee lohkon kärjessä

B-lohko jatkaa edelleen muiden perässä tulemista. Pääosa lohkon joukkueista on pelannut vasta 14 tai 15 ottelua. FC Honka/Akatemia ylitti vasta kauden puolivälinsä kuluneella viikolla. Kärkipäässä olevat FC Jazz ja HJS ovat otelleet 16 kertaa, mikä on vähemmän kuin kahden muun lohkon eniten pelanneilla. Tilanne on aidosti auki molempiin suuntiin.

FC Jazz jatkaa piikkipaikalla, kun se löi vaivoin putoamisviivan alapuolella olevan EPS:n 2-1 (2-1). Mikael Anttila vei porilaiset johtoon, mutta Jere Ahopelto kuittasi sen seuraavasta hyökkäyksestä. Elias Ahde viimeisteli voittomaalin hyvissä ajoin ennen taukovihellystä.

PIF on Jazzin kanssa tasapisteissä, mutta se on pelannut kaksi ottelua vähemmän. PIF nousi porilaisten kantaan voittamalla GrIFK:n 3-0 (2-0) ja FC Honka/Akatemian 1-0 (0-0). Vasta 12 ottelua pelannut FC Honka/Akatemia on tappiostaan huolimatta varteen otettava peluri nousupaikkoja jaettaessa. Se voi rästinsä voittamalla nousta heittämällä keskikastista suoraan ykköspaikalle. Espoolaispojat kaatoivat viikolla KaaPo:n Benjamin Heikkisen tekemällä maalilla 1-0 (1-0). KaaPo hävisi myös SalPa:lle. Lukemat olivat 0-2 (0-0).

Sarjapaikastaan taistelevat kahmivat myös pisteitä. VJS voitti Hämeenlinnan kaimansa 2-0 (1-0). Vili Lankinen teki molemmat maalit. Tappio oli kova kolaus nousuhaaveita elättelevälle HJS:lle. Se on nyt kolmantena kolme pistettä FC Jazzin ja PIF:n takana. Ottelurästien tuomaa etua sillä ei ole.

Ilves-Kissat ja TPV tasasivat pisteet 2-2 (1-1).

Lohko C: SJK Akatemia repii etumatkaa

SJK Akatemian nousu näyttää ottelu ottelulta ja kierros kierrokselta entistä varmemmalta. Sarjajohtaja voitti lohkon kärkikamppailussa Herculeksen maalein 1-0 (0-0). Oskar Pihlaja teki ainoan maalin Oulussa pelatussa ottelussa. SJK Akatemian ja Herculeksen välinen ero venyi jo 11 pisteeseen, kun otteluita on jäljellä viisi.

SJK Akatemian toinen vakava uhkaaja, vähemmän otteluita pelannut JJK Jyväskylä koki kolauksen kauden toisessa paikallisottelussa Vaajakoskella. Yli tuhanteen katsojaan noussut yleisömeri ei nähnyt maaleja FC Vaajakosken ja JJK:n välisessä ottelussa. JJK hoiteli Kemi City FC:n rutiininomaisesti lukemin 4-1 (1-1) viikon ensimmäisessä ottelussaan.

JJK tilillä on yhä kaksi ottelua vähemmän kuin SJK Akatemialla, mutta parhaimmillaankin se voi yltää vain kuuden pisteen päähän seinäjokisista. Keskinäistä otteluakaan ei ole jäljellä. SJK Akatemian nousu näyttää siis sinettiä vaille varmalta.

GBK otti putoamisviivan tuntumassa äärimmäisen tärkeän 2-0 (0-0) voiton Vaasan IFK:sta. Petteri Jokihaara ja Joni Lämsä tekivät kokkolalaisten maalit. Voitto antaa GBK:lle toivoa sarjapaikan säilyttämisestä. Kisa käydään nyt sen ja VIFK:lle 1-3 (1-2) tappion kärsineen Närpes Kraftin kesken. Kemin asema sarjan hännillä alkaa näyttää jo toivottomalta.

Videolla kooste ottelusta JäPS - PeKa.

Pallo-TV seuraa Kakkosen otteluita viikottaisten raporttien muodossa. Jos sarjan otteluissa tapahtuu jotain merkittävää tai pelataan ns. isoja otteluita, otetaan yksittäisiäkin pelejä erikseen käsittelyyn.

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita:

Muita uutisia