PalloTV - Kakkosen viikkoraportti

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
04.10.2021

Kakkosen viikkoraportti

Lohko A: JäPS:n nousu sai sinetin

Järvenpään Palloseura palasi voitokkaasti pitkältä tauoltaan. Se löi vieraissa KuFu-98:n maalein 3-1 (3-0) ja varmisti samalla nousun Ykköseen. Aleksi Ristola ja Joakim Ärilä tekivät maalit mieheen, yksi meni verkkoon KuFu:n oman pelaajan kautta. Axel Vidjeskog vastasi KuFu:n ainokaisesta. JäPS:n ja toisena olevan PEPO:n ero on neljä pistettä, mutta lappeenrantalaisilla on enää yksi ottelu jäljellä.

Taistelu toisen putoajan paikan välttämisestä käy vielä erittäin kuumana. Sarjan keskikasti ja peräpää ovat niin tasaisia, että erilaisia tulosskenaarioita pyöritellessä jopa viidentenä oleva FC Kiffen saadaan putoamaan sarjasta. Se tosin vaatii monen ottelun päättymistä tietyllä tavalla ja edessä on vielä sittenkin maalierojen vertailu. Mustien Hurmurien putoaminen on kuitenkin teoriassa mahdollista.

Kiffenillä on 26, KuFu:lla ja KäPa:lla 25, NJS:llä 24, Peli-Karhuilla 23, MYPA:lla 22 sekä viivan alla olevalla PK Keski-Uusimaalla 21 pistettä. Kahdelle viimeiselle kierrokselle on luvassa kihelmöivää jännitystä ja muutama keskinäinenkin ottelu.

Mikkelin Pallo-Kissojen kausi päättyy varmuudella putoamiseen.

Putoamisvaarassa olevista seuroista vain MYPA otti täyden pistepotin. Se kaatoi FC Kiffenin maalein 2-1 (0-0) lähes 550 katsojan edessä. PK Keski-Uusimaa ja PeKa pelasivat runsasmaalisen 3-3 (1-2) tasapelin Keravalla. Richard Tiberi teki kotijoukkueelle ja Anttoni Huttunen vieraille kaksi maalia mieheen.

KäPa hävisi Atlantikselle ja NJS otti kuonoon PEPO:lta. Molempien otteluiden lopputulokset kirjattiin muotoon 1-2 (0-1). Reipas puolestaan voitti MiPK:n 4-2 (1-2). Ibrahim Köse teki hattutempun lahtelaisille.

Lohko B: PIF - ensimmäinen, toinen ja ....

PIF:n nousu odottaa enää puheenjohtajan nuijan kopautusta. FC Honka/Akatemia on ainoa joukkue, joka vielä yrittää kurkistella paraislaisten olan yli. Viidentenä oleva espoolaisryhmä on yhdeksän pisteen päässä PIF:stä ja yhtä monta pistettä se voi jäljellä olevista otteluistaan enää saavuttaa. Joukkueet päätyvät tasapisteisiin, jos PIF häviää loput kolme otteluaan ja FC Honka/Akatemia samaan aikaan voittaa yhtä monta omaansa. Sen jälkeen vertaillaan maalieroja, jotka ovat tällä hetkellä PIF:n hyväksi +19 vs +7.

PIF:llä oli tilaisuus varmistaa nousunsa, mutta se meni häviämään sarjapaikastaan taistelevalle Ilveksen reservijoukkueelle maalein 0-1 (0-0). Willem Haapiainen siirrätti PIF:n nousujuhlia tekemällä ottelun ainokaisen vain neljä minuuttia ennen loppua. Tasapeli olisi riittänyt sinetöimään PIF:n nousun.

PIF:n tavoin myös FC Honka/Akatemia kompasteli. Se pelasi viikon aikana kaksi ottelua. FC Honka voitti SalPa:n 1-0 (1-0), mutta joutui tyytymään kotikentällä maalittomaan tasapeliin KaaPo:a vastaan. Pisteiden jakaminen tiesi Hongan tien kohti kärkeä mutkistuvan melko lailla. Voi toki olla, että tulos oli helpotuskin. Liekö tapiolalaisseuralla edes intressiä hilata akatemiajoukkuettaan Ykköseen?

EPS:n ja TPV:n olot putoamisviivan alapuolella ovat tukalat. Käytännössä jomman kumman säilymisoperaatio vaatii kaikkien jäljellä olevien otteluiden voittamista sekä samaan aikaan loppukauden mittaista tappioputkea yhdelle putoamisviivan yläpuolella tasapistein olevalle joukkueelle - Ilves-Kissoille, Ilves/2:lle tai VJS:lle. Keskinäisiä otteluita on kaksi. TPV ja EPS ovat vastakkain huomenna. Viimeisellä kierroksella Paltsarit saa vastaansa VJS:n.

VJS:n ahdinko helpottui huomattavasti, kun se voitti FC Jazzin 3-1 (1-0). Ilves-Kissoille kelpasi myös yksi lisäpiste sen pelattua tasapelin SalPa:aa vastaan. Salolaisten kotikentällä pelattu ottelu päättyi 1-1 (1-1).

HJS menetti teoreettisetkin mahdollisuutensa nousuun häviämällä GrIFK:lle 1-3 (1-1).

Lohko C: Maalijuhlien viikko

C-lohkon jännitysmomentit ovat vähissä. SJK Akatemian nousu ja Kemi City FC:n putoaminen ovat varmistuneet jo aikaisemmin. GBK yrittää vielä taistella sarjapaikkansa puolesta, mutta sillä on seitsemän pisteen ero kurottavana umpeen. Lisäksi kokkolalaisia vaivaa tehottomuus. GBK on tehnyt 19 ottelussa vain 15 maalia. Toinen tahti oli kuluneen viikon kierroksella, jossa kuudessa ottelussa tehtiin peräti 30 täysosumaa.

Oulun toiseksi viimeisessä derbyssä OTP:n ja Herculeksen välillä oli paljon nähtävää ja yhtä paljon puhuttavaa. Satapäiseksi kutistunut yleisöjoukko näki kuusi maalia Herculeksen vietyä pisteet lukemin 4-2 (2-1). Derbyn kuumassa tuoksinnassa erotuomarin käsi kävi taskulla peräti 12 kertaa. Kymmenen varoitusta nousi pelaajille ja yhdet kummankin joukkueen toimihenkilölle. Varoitukset johtivat myös OTP:n Michael Ibiyomin ulosajoon.

SJK Akatemia tarjosi GBK:lle säilymisoptiota voittamalla kokkolalaisten tähtäimessä olevan Närpes Kraftin 5-0 (1-0). GBK ei tähän täkyyn tarttunut, vaan hävisi JJK Jyväskylälle maalein 0-3 (0-1).

Kierroksen muut ottelut päättyivät seuraavasti: Kemi City FC - JBK 2-5 (1-3), OLS - FC Vaajakoski 0-1 (0-0) ja VIFK - RFA 3-5 (2-1).

Pallo-TV seuraa Kakkosen otteluita viikottaisten raporttien muodossa. Jos sarjan otteluissa tapahtuu jotain merkittävää tai pelataan ns. isoja otteluita, otetaan yksittäisiäkin pelejä erikseen käsittelyyn.

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: