PalloTV - Kakkosen viikkoraportti
TULEVAT PELIT:

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
18.10.2021

Kakkosen viikkoraportti

Lohko A: MYPA ja PKKU pelaavat sarjapaikoistaan

Kaksi viikkoa sitten A-lohkon keskikasti ja peräpää olivat niin tasaisia, että periaatteessa jopa viidentenä olleella FC Kiffenillä oli mahdollisuus pudota Kolmoseen. Uhka oli teoreettinen ja mutkaisen tien takana mutta mahdollinen joka tapauksessa. Edellisen kierroksen jälkeen putoamisuhan alla ovat enää MYPA ja PKKU. Molemmat pelaavat vieraissa päätöskierroksella. MYPA kohtaa Ykköseen nousevan JäPS:n ja PKKU matkaa Helsinkiin kolmantena olevan Atlantiksen vastustajaksi.

Sarjapaikka kiinnostaa ainakin Myllykoskella. MYPA:n viimeistä kotiottelua, joka pelattiin Kotkan Peli-Karhuja vastaan, oli seuraamassa 852 katsojaa. Se on kaikki lohkot huomioiden kesän neljänneksi paras yleisömäärä koko sarjassa. Ennätysyleisönsä harmiksi MYPA hävisi PeKa:lle 2-3 (1-1). MYPA johti ottelua 1-0 ja nousi vielä 1-2 tilanteessa tasoihin. Sen jälkeen joukkueen kapteeni Joakim Lindberg ajettiin toisella varoituksella kentältä ja PeKa pääsi ylivoimalla tekemään 3-2 voittomaalin.

JäPS ei antanut PKKU:lle armoa, vaan voitti keravalaiset maalein 4-0 (2-0). Olli Valto teki kaksi maalia, Eetu Kolu ja Miro Schwalenstöcker yhdet mieheen.

Kierroksen muissa otteluissa NJS voitti FC Kiffenin 1-0 (1-0) ja Mikkelin Pallo-Kissat yllätti Käpylän Pallon 3-2 (2-1). Ainoa tasapeli pelattiin Kuopiossa, jossa KuFu ja Atlantis jakoivat pisteet tuloksella 1-1 (0-0).

Lohko B: EPS ahtaalla

Neljän eri ottelun tulokset varmistivat sen, että sarjapaikkansa uusimiseksi Ilveksen reservijoukkueelle riitti 1-1 (1-0) tasapeli HJS:ää vastaan. Putoaminen uhkaa vielä Espoon Palloseuraa, Vantaan Jalkapalloseuraa ja Ilves-Kissoja, jotka hävisivät omat ottelunsa.

FC Honka/Akatemia pieksi Ilves-Kissoja lukemin 5-0 (3-0). Kaarinan Pojat löi puolestaan EPS:n 3-0 (0-0). Espoolaisten maailma mureni kuudessa minuutissa, kun Juho Salminen teki kolmen minuutin välein kaksi maalia ja Marko Salminen sinetöi loppuluvut kolme minuuttia myöhemmin. VJS pelasi SalPa:aa vastaan, mutta ei saanut puristettua sarjapaikkaan tarvittua tasapeliä. SalPa vei pisteet Vantaalta maalein 1-0 (1-0).

EPS:n tilanne on kaikkein synkin. Se tarvitsee viimeisellä kierroksella pakkovoiton eikä maalierojen vuoksi sekään välttämättä riitä. VJS:n on hävittävä oma ottelunsa ja mieluiten reilusti. EPS voi yltää tasapisteisiin naapurinsa kanssa, mutta sen maaliero on tällä hetkellä 12 osumaa pakkasella. VJS:n vastaava lukema on yhdeksän maalia miinuksella. Espoolaisten yhden maalin voitto ja vantaalaisten yhden maalin tappio eivät siis vielä riitä EPS:lle.

Ilves-Kissat on käytännössä turvassa. Sen maaliero on miinuksella vain kolmen maalin verran.

EPS:n tilannetta ei helpota olleenkaan se, että VJS saa sarjajumbo TPV:n vastaansa viimeisellä kierroksella. EPS kohtaa SalPa:n ja KaaPo on Ilves-Kissojen vastustaja. Kaikki putoamisvaarassa olevat joutuvat taistelemaan vieraskentillä.

Nousunsa varmistanut PIF ei jaksanut innostua viimeisessä kotiottelussa FC Jazzia vastaan. Kolme sarjapistettä matkasivat Poriin tuloksella 3-0 (2-0). GrIFK nousi kahden maalin tappioasemasta 3-2 (0-2) voittoon TPV:tä vastaan.

Lohko C: Yllätyksetön kierros

C-lohkon toiseksi viimeinen ottelukierros ei tarjonnut suuria yllätyksiä. Oulussa mässäiltiin maaleilla, kun OTP löi OLS:n lukemin 4-2 (2-0). Täysosumat lämmittivät myös Pietarsaaressa, jossa JBK voitti GBK:n 3-2 (2-0).

Molemmat jyväskyläläisseurat lihottivat pistepottiaan lisäajalla. JJK haki pisteet Närpes Kraftin kotikentältä Mosedalista maalein 2-1 (0-1). Tasoitus venyi viimeiselle kymmenminuuttiselle ja voittomaali syntyi ensimmäisellä lisäminuutilla. FC Vaajakoski voitti kotikentällään Vaasan IFK:n 1-0 (0-0). Niko Lohen maali näki päivänvalon vasta neljännellä lisäminuutilla.

RFA löi jänkhäderbyssä Kemi City FC:n 1-0 (1-0).

Pallo-TV seuraa Kakkosen otteluita viikottaisten raporttien muodossa. Jos sarjan otteluissa tapahtuu jotain merkittävää tai pelataan ns. isoja otteluita, otetaan yksittäisiäkin pelejä erikseen käsittelyyn.

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita:

Muita uutisia