PalloTV - Kakkosen kierrosraportti
TULEVAT PELIT:

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
25.10.2021

Kakkosen kierrosraportti

Kakkosen kausi on päättynyt. Järvenpään Palloseura (JäPS), Pargas IF (PIF) ja SJK Akatemia nousevat Ykköseen. Kaikki nousijat ovat suht tuoreita tapauksia tällä tasolla. SJK Akatemia (2020) ja PIF (1994) ovat pelanneet kerran aikaisemmin valtakunnan toiseksi korkeimmassa sarjassa. JäPS:lle ensi kausi Ykkösessä on ensimmäinen laatuaan.

Joensuulainen JIPPO, helsinkiläinen Klubi 04 ja porilainen Musan Salama (MuSa) tekevät nousijoille tilaa putoamalla Kakkoseen. Kolmosesta lähtevät hakemaan vauhtia Espoon Palloseura (EPS), Gamlakarleby Bollklub (GBK), Kemi City FC, Mikkelin Pallo-Kissat (MiPK), MYPA ja Tampereen Pallo-Veikot (TPV).

Kolmosesta ovat nousemassa FC Futura, FC LaPa, Kajaanin Haka (KajHa), Komeetat ja Tampere United (TamU). Kuudes nousija ratkeaa PP Juniorien ja Pallo-Iirojen välisessä karsinnassa, jota raumalaiset johtavat maalein 2-1.

Lohko A: MYPA putosi Kolmoseen

A-lohkon ainoa jännityksen aihe oli, kumpi - PK Keski-Uusimaa vai MYPA - putoaa sarjasta Mikkelin Pallo-Kissojen vanavedessä. PK Keski-Uusimaa onnistui säilymään lopulta maalieron turvin. Kumpikin teki 30 maalia kauden aikana, mutta MYPA:n 58 päästettyä PKKU:n 45:ttä vastaan käänsi vaa'an keravalaisten suuntaan.

PKKU:lle riitti säilymiseen tasapeli Atlantista vastaan. Se nousi Elias Turusen ja Oscar Dahlforsin osumilla kahden maalin tappioasemasta 2-2 (2-1) tulokseen Talin hallissa Helsingissä pelatussa ottelussa. Samaan aikaan MYPA kärsi 1-3 (1-2) tappion nousija-JäPS:lle, mikä tarkoitti mylsäläisten putoamista Kolmoseen. JäPS:n nousujuhlia oli seuraamassa kolmisen sataa katsojaa.

Konkurssiin menneen Myllykosken Pallon toimintaa jatkavan MYPA:n kehityskaari on ollut jyrkkää ylä- ja alamäkeä. MYPA aloitti edustusjalkapallon uudelleen 2017 nousten heti Kakkoseen. Se ei hävinnyt peliäkään Kolmosessa. MYPA voitti seuraavalla kaudella Kakkosen lohkonsa, mutta hävisi nousukarsinnoissa TPV:lle. Ykkösen paikka kuitenkin avautui täydennysmenettelyn kautta, kun PS Kemi luopui omasta sarjapaikastaan. MYPA säilyi Ykkösessä yhden pisteen turvin kaudella 2019. Viime vuonna lähtö tuli selvällä erolla muihin ja nyt tie vie ohituskaistaa pitkin Kolmoseen.

Muissakin otteluissa kotijoukkueet olivat vahvoilla. PEPO käänsi kahden maalin tappioaseman 5-2 (1-2) voitoksi jumboksi jääneestä MiPK:stä. FC Kiffen löi Lahden Reippaan 2-1 (0-1). PeKa:n ottelu NJS:ää vastaan ja KäPa:n ottelu KuFu:a vastaan päättyivät 3-0. Kotkassa taukotulos oli 1-0 ja Helsingissä 2-0.

Lohko B: EPS ylsi tasapisteisiin, mutta maaliero ei riittänyt

Espoon Palloseura ei saanut sarjapaikkaansa säilytettyä. Sillä oli iso vuori kiivettävänään ja EPS tarvitsi myös apuja muilta sarjasopimuksensa uusimiseksi. EPS hoiti oman leiviskänsä voittamalla Mustafa Beyain tekemillä maaleilla SalPa:n 2-0 (1-0).

EPS:n tähtäimessä oli VJS, mutta vantaalaisseura voitti TPV:n selvästi maalein 3-0 (2-0). EPS päätyi lopulta tasapisteisiin Kaarinan Pojille 0-1 (0-1) hävinneen Ilves-Kissojen kanssa. Tamperelaisten maaliero oli -4, kun se EPS:n kohdalla näytti kymmenen osumaa miinusta. EPS:lle heikompi maaliero tiesi lähtöpasseja Kolmoseen.

Kolmessa muussa päätöskierroksen ottelussa maaliverkot olivat kovilla. Hämeenlinnassa riitti eniten kirjailtavaa, kun HJS päätti kautensa 4-3 (2-2) voitolla PIF:stä.

Espoossa ja Porissa tehtiin kuusi maalia. Reservien kohtaamisessa FC Honka/Akatemia voitti Ilveksen kakkosjoukkueen maalein 4-2 (1-1). FC Jazz ja GrIFK pelasivat 3-3 (3-0) tasapelin Porin stadionilla. Porilaisten leuka loksahti auki ottelun lopussa, kun GrIFK nousi neljässä minuutissa 0-3 tappioasemasta tasapeliin.

Lohko C: Kausi päättyi ilman yllätyksiä

C-lohkon kausi paketoitiin yllätyksittä. Suurin poikkeama taisi olla Kokkolassa, jossa GBK jaksoi putoamisesta huolimatta yrittää päättää kautensa tyylillä. Santtu Seppäsen lisäajan osuma takasi sen, että kokkolalaisten viimeinen ottelu päättyi vain tasapeliin OLS:aa vastaan. Lopputulos oli 3-3 (3-2). GBK yllätti vieraansa housut nilkoissa, kun ottelu oli jo neljän minuutin jälkeen 2-0.

Muista oululaisseuroista Hercules haki täyden pistepotin Vaasan IFK:lta maalein 4-1 (1-1). Sami Karjalainen osui kahdesti, mikä takasi hänelle lohkon maalipörssin jaetun ykköstilan SJK Akatemian Kingsley Oforin kanssa. OTP hävisi FC Vaajakoskelle 0-1 (0-1).

JJK Jyväskylä varmisti itselleen lohkon kakkossijan lyömällä JBK:n runsasmaalisesti 4-0 (3-0). Harjulla oli ilmoituksen mukaan yli 600 katsojaa, vaikka sää oli jo talven tuntuinen eikä ottelulla ollut kilpailullisesti merkitystä.

SJK Akatemia hyvästeli Kakkosen 2-1 (2-0) voitolla Rovaniemen kaimastaan.

Kemi City FC joutui viemään viimeisen kotiottelunsa Ouluun, koska kotipaikkakunnalta ei löytynyt sulaa kenttää. Talven aikaiset hönkäykset olivat tehneet Kemin ja Keminmaan tekonurmet pelikelvottomiksi. Niissä ei ole lämmitystä eikä Junkohallikaan ole ollut pystyssä aikoihin, minkä vuoksi Kemi kohtasi Närpes Kraftin Heinäpään uudessä ylipainehallissa. Kraft vei pisteet mukanaan lukemin 4-2 (0-1).

Pallo-TV seuraa Kakkosen otteluita viikottaisten raporttien muodossa. Jos sarjan otteluissa tapahtuu jotain merkittävää tai pelataan ns. isoja otteluita, otetaan yksittäisiäkin pelejä erikseen käsittelyyn.

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita:

Muita uutisia