PalloTV - Kakkosen lohkojako jäissä
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
20.12.2021

Kakkosen lohkojako jäissä

Kakkosen lohkojako on mennyt Suomen Palloliiton kilpailutyöryhmän arvioitavaksi. Ryhmän tarkoituksena on selvittää, tekikö kilpailutoimen henkilökunta virheen tulkitessaan täydennysmenettelyä koskevia sääntöjä. Espoon Palloseura on selvityspyynnön takana.

Liittohallitus päätti viikko sitten täydentää Kakkosta kokkolalaisella GBK:lla. Täydennystarve syntyi, kun RoPS luopui paikastaan Ykkösessä ja päätti pudottautua Kakkoseen. RoPS:n akatemiajoukkue lähtee Kolmoseen, koska samalla sarjatasolla ei voi olla kahta joukkuetta samasta seurasta. PEPO täydennettiin Ykköseen ja sarjasta pudonnut GBK nostettiin takaisin Kakkoseen. Samalla kuopiolaisen KuFu:n sarjapaikan perinyt KuPS Akatemia vaihtoi lohkoa.

Ongelma syntyy siitä, että liitolla on kaksi erilaista täydennysmenettelyä. Toinen koskee muutoksia ennen ja toinen jälkeen lohkojaon vahvistamisen. Ennen lohkojaon vahvistamista valituksen tehnyt EPS olisi sääntöjen mukaan ollut ensimmäisenä täydennysjonossa. Se keräsi eniten pisteitä lohkojen 11. sijoittuneiden eli ensimmäisten putoajien joukossa.

Soppaan tulee monia lisämausteita. Yksi niistä on Palloliiton oma vajaa, salamyhkäinen tiedotuslinja. Liittohallituksen kokous pidettiin viikko sitten maanantaina ja sitä koskevista päätöksistä tiedotettiin vasta myöhään tiistai-iltana. Tiedotteen mukaan "miesten Kakkosen osalta tehtiin aiemmin hyväksyttyyn lohkojakoon muutos".

Lohkojaon aiemmasta hyväksymisestä ei kuitenkaan ole olemassa julkaistua tiedotetta. Onko siis liittohallitus tehnyt Kakkosen lohkojakoa koskevan päätöksen jo aikaisemmin eikä sitä ole tiedotettu ainakaan julkisesti - seuroja kenties? Vai tulkittiinko tässä asiassa niin, että kilpailutoimen henkilökunnan liittohallitukselle tekemä esitys riittää hyväksytyksi lohkojaoksi?

Tiistainenkaan tiedote ei kertonut lohkojakoa, ainoastaan RoPS:n luopumisen aiheuttamat muutokset. Sitkeän googlettamisen avulla lähin apu löytyy Iltalehdestä, joka osasi kolme päivää sitten kertoa kiistanalaisen lohkojaon.

Iltalehden tietojen mukaan A-lohkossa pelaisivat Atlantis FC, FC Futura, FC LaPa, JIPPO, Kiffen, KuPS Akatemia, KäPa, NJS, PeKa, PKKU, PPJ ja Reipas. B-lohkon seuroja olisivat FC Honka/Akatemia, FC Jazz, GrIFK, HJS, Ilves/2, Ilves-Kissat, KaaPo, Klubi 04, MuSa, SalPa, Tampere United ja VJS. C-lohkoon jäisivät FC Vaajakoski, GBK, JBK, JJK Jyväskylä, JS Hercules, KajHa, Komeetat, Närpes Kraft, OLS, OTP, RoPS ja VIFK.

KuPS Akatemian - liiton puheenjohtajan omistaman seuran joukkueen - siirtäminen A-lohkoon on herättänyt hyvin kitkerää ja kiihkeää keskustelua sosiaalisessa mediassa. Miksi puheenjohtajan seuran joukkueen lohkoa vaihdettiin, vaikka sille ei ollut näkyvää tarvetta? Salaliittoteoriat ovat päässeet valloilleen. Samalla kierretään takaisin sääntötulkintaongelman alkulähteelle.

Palloliiton tiedotteen mukaan kilpailutyöryhmä on luvannut päätöksen asiasta viikonlopun aikana.

Kilpailutyöryhmää vetää Ville Salonen. Sen jäseniä ovat Mariet Louhento, Olli Tuominen ja Maija Saari sekä asiantuntijajäsenenä Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa. Esittelijänä toimii Palloliiton kilpailutoimen päällikkö ja lakimies Pekka Soini.

Muita uutisia