PalloTV - RoPS valitsi valmentajan läheltä - Tanner ohjaksissa ensi kaudella
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
27.12.2021

RoPS valitsi valmentajan läheltä – Tanner ohjaksissa ensi kaudella

Ykkösen sarjapaikastaan luopunut RoPS on ottamassa ensimmäisiä askelia ensi kauteen. Kakkoseen akatemiajoukkueen sarjapaikalla lähtevä seura on palkannut odotetusti Aleksi Tannerin uudeksi valmentajakseen. RoPS:n ykkösvaihtoehtona olisi ollut Mikko Mannilan jatko, mutta kovassa nosteessa oleva valmentaja päätti, ettei Kakkosessa valmentaminen ole uran kannalta oikea askel.

Oulussa valmentajaoppinsa saanut Tanner on Rovaniemellä tuttu kasvo. Hän valmensi aikaisemmin akatemiajoukkue RFA:ta ja kuului edustusjoukkueen valmennusryhmään.

– Toimenkuvanihan ei sinänsä muutu. Kakkosen C-lohko on tuttu jo useammalta vuodelta, Tanner kommentoi pestiään RoPS:n verkkosivuilla.

Tanner saa avukseen tuttuja kasvoja. Hänen valmennusryhmässään tulevat toimimaan ainakin Olli-Pekka Piisilä, Santeri Lahtinen ja Jari Alamäki. Samu Korkalainen aloittaa uutena maalivahtivalmentajana. Valmennuksen toimenkuvia tullaan vielä täsmentämään.

Vaikka valmentajan toimintaympäristö ja toimenkuva sekä aisaparit säilyvät pitkälti tuttuina, RoPS:n lippulaivan vetäminen tuo uusia haasteita mukaan. Pelaajakehityksen lisäksi Tannerin hartioilla on nyt myös vastuu kilpailullisesta menestyksestä.

– Sarjassa mahdollisimman hyvin pärjäämisen ja kilpailullisuuden merkitykset tulevat hieman nousemaan. Aiemmin se pelaajakehityksen polku on ollut vielä isommassa roolissa.

– Kakkosen joukkueen päätavoitteena on ollut pelaajien kehittäminen edustusjoukkueeseen ja sarjapaikan säilyttäminen. Nyt prioriteetit muuttuvat. Pelaajakehitys on edelleen isossa roolissa kaikessa tekemisessämme, mutta nyt kilpailullisuus ja alueemme jalkapallon nostaminen takaisin sille tasolle, minne se kuuluu, kuuluvat strategiaamme, Tanner paalutti tulevaisuuden haasteita.

RoPS:n pelaajat tulevat jatkossakin tallaamaan samoja polkuja kuin ennenkin. RoPS ja Tanner pyrkivät pitämään kiinni laadusta arjen tekemisessä.

– Toiminta pysyy hyvin samanlaisena. Pyrimme jatkamaan tiivistä yhteistyötä koulujen kanssa. Haluamme rakentaa aikataulut niin, että pelaajat pystyvät yhdistämään opiskelun ja mahdollisimman ammattimaisen jalkapalloharjoittelun.

RoPS:n joukkue tulee koostumaan lähinnä vuosina 2003-2005 -syntyneistä pelaajista. Sopimus- ja siirtouutiset ovat toistaiseksi keskittyneet lähtijöiden ympärille. Viime kauden pelaajista Luka Kuittinen, Jussi Niska (molemmat FC Inter) ja Simo Roiha (TPS) jatkavat uraansa Turussa. Vertti Hänninen ja Tuomas Kaukua ovat puolestaan siirtyneet Seinäjoelle.

Artikkeliin liittyviä aiheita:

Muita uutisia