PalloTV - OTP löysi valmentajan Argentiinasta
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
07.02.2022

OTP löysi valmentajan Argentiinasta

Muukin valmennusryhmä pääosin argentiinalaisia.

Kakkosessa pelaava OTP on rikkonut mediahiljaisuuden ja julkaissut valmentajavalintansa. Vetovastuun ottaa kokenut 62-vuotias argentiinalaisluotsi Dario Labaroni, joka valmentaa ensimmäistä kertaa kotimaansa ulkopuolella. OTP:n tiedotteen mukaan Labaronin edellisiä seuroja ovat olleet mm. Club Atlético Huracán, Club Guaraní Antonio Franco, Club Mutual Crucero del Norte ja Club Atlético San Jorge.

OTP:n kotisivujen tiedotteessa Labaroni lupaa vastustajien puolustukselle hikisiä hetkiä niin prässin kuin hyökkäyksien muodossa.

– Olen valmentaja, joka vaatii hyökkäävää jalkapalloa joukkueelta. Kun saamme pallon, meidän täytyy olla salamannopeasti vastustajan kenttäpuoliskolla. Tärkeää on kuitenkin pitää oma pää puhtaana, Labaroni kommentoi.

Labaroni ei kaunistele, kun hän pääsee kertomaan argentiinalaisen ja suomalaisen jalkapalloilun eroista. Rivien välistäkin voi lukea paljon.

– Suomen ja Argentiinan välillä on paljon eroja valmentajan silmiin. Siellä pelikentät ovat oikeaa nurmea, kun täällä ne ovat muovimattoa. Tämän lisäksi pelaajilla on parempi mahdollisuus treenata työvuorojensa suhteen. Jos puhutaan pelaajien laadusta, no, löysin erittäin hyvän joukkueen täältä, joka suurella työllä voi tehdä ihmeitä, Labaroni kommentoi OTP:n verkkosivuilla.

OTP:n johtoryhmässä on niukasti kotimaista väriä. Ainoa vähänkään Suomeen kytköksissä oleva on apuvalmentaja Titi Essomba, joka on viihtynyt kotimaan kamaralla jo pitkään.

Labaronin ja Essomban lisäksi taustaryhmässä ovat mukana argentiinalainen fysiikkavalmentaja Lucas Cravero ja samasta maasta kotoisin oleva fysioterapeutti Benjamin Giovagnoli. Seuran toimistossa urheilutoimenjohtajana häärii Ricardo Curto.

Perinteitä huokuva OTP palasi viime kaudeksi parrasvaloihin nousemalla piirisarjoista Kakkoseen. Seuran taival alkoi hyvin, mutta hyytyminen loppukaudesta jätti OTP:n Kakkosen C-lohkon viidenneksi.

OTP:n kausi oli myös värikäs. Valmentajana aloittanut Diogo Pinto sai lähtöpassit jo kahden kierroksen jälkeen. Tilalle tulleelle Mariano Galeanolle osoitettiin ovea elokuun lopussa SJK Akatemialle kärsityn tappion myötä. Kauden veti loppuun futsal-parketeilta paremmin tuttu Adrian Rizvani.

Toiminnasta vastaa osakeyhtiö OTP United, joka vuokraa sarjapaikkansa sen omistavalta seuralta.

Artikkeliin liittyviä aiheita: